8.5 C
Brussel
Sondag, Maart 19, 2023

15 JAAR INTERNASIONALE KERKAKTIWITEITE OOR TERRORISME, ANTI-TERRORISME EN MENSEREGTE

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Nuustoonbank
Nuustoonbankhttps://www.europeantimes.news
Die European Times News poog om nuus te dek wat saak maak om die bewustheid van burgers regoor geografiese Europa te verhoog.

Op 21 Mei word Anti-terrorismedag regoor Indië gevier om die boodskap van vrede en menslikheid te versprei... Die dag is daarop gemik om teen die wrede daad van terrorisme van enige aard en die verwoestende omstandighede wat dit meebring te staan. Baie regoor die land word beïnvloed deur mense wie se enigste doel in die lewe is om geweld in die naam van hul saak te versprei. Hierdie dag val op 21 Mei. Hierdie datum is nogal betekenisvol in die Indiese geskiedenis, maar om nogal 'n tragiese rede. In 1991 is voormalige premier Rajiv Gandhi by Sriperumbudur vermoor terwyl hy op 'n verkiesingsveldtog reis was om terug te keer na bewind. Vanjaar is dit die 30ste sterfteherdenking.

Danksy die aktivisme van die Christelike kerke oor die kwessies van terrorisme, anti-terrorisme en menseregte gedurende die afgelope 15 jaar, het die VN se Algemene Vergadering, 73rd voltallige vergadering op 19 Desember 2017, in sy resolusie 72/165 (2017), gestig 21 Augustus as die Internasionale Dag van Herinnering van en Huldeblyk aan die Slagoffers van Terrorisme ten einde die slagoffers en oorlewendes van terrorisme te vereer en te ondersteun en om die volle genot van hul menseregte en fundamentele vryhede te bevorder en te beskerm.

Geweld teen ongewapende en onskuldige burgerlikes vir politieke of godsdienstige doeleindes deur staats- of nie-staatsoortreders kan op geen manier in wetlike, teologiese of etiese terme geregverdig word nie. Die wil van die VN-lidlande om op die mees spoedige wyse ooreen te kom oor 'n duidelike definisie van die term terrorisme is uitgespreek. Die eenparige mening van die kerke van die WKK-lede is uitgespreek dat terreurdade en dreigemente, sowel as die organisatoriese steun vir terreur, aan strafreg onderhewig moet wees. Anti-terrorisme maatreëls moet gedemilitariseer word en die konsep van 'n "oorlog teen terreur" moet sterk gekant wees teen die Christelike kerke wêreldwyd.

Die Wêreldraad van Kerke (WRK) verkondig onomwonde die rol van kerke in die soeke en verwesenliking van wêreldvrede. Die hoogste inter-Christelike forum om die stem van Christene van die 347 lidkerke van die ekumeniese beweging te verhef in die veroordeling van terrorisme en die klem op die regte en vryhede van almal, was die Negende Vergadering van die Wêreldraad van Kerke (WRK), wat in Porto Alegre gehou is. – Brasilië tussen 14-23 Februarie 2006. Die 9de Vergadering van die WKK ondersteun die verklaarde taak van die Dekade vir die Uitskakeling van Geweld, naamlik “om enige teologiese regverdiging van geweld te stop en om 'n nuwe spiritualiteit van versoening en aktiewe nie- geweld.

Die Vergadering het in sy geheel die behoefte uitgespreek om die kerke in hul reaksie te ondersteun deur 'n geestelike en pastorale plig na te kom om diegene wat in vrees vasgevang is, by te staan.

Intergeloofsinisiatiewe as 'n manier om nie-gewelddadige alternatiewe reaksies op terrorisme te mobiliseer, is sterk aangemoedig. Verwerping van enige poging om 'n daad van terreur te regverdig as 'n moontlike reaksie op politieke of sosiale probleme. Die rol van kerke in konflikvoorkoming is verantwoordelik, dien as 'n vroeë waarskuwingstelsel en bou aan die ander kant 'n kultuur van vrede rondom die lewe.

Maar laat ons vir 'n oomblik terugkeer na die oorspronklike idee van ekumene. En laat ons onthou dat dit ten doel het om 'n dialoog tussen alle Christene in die wye en diverse wêreld te vestig. Daarbenewens, om die evangeliewoord suksesvol te versprei, om vyandskap tussen Christene van verskillende denominasies uit te skakel, om vrede en begrip te versterk, om meningsverskille te oorkom, om in wedersydse vertroue te seëvier. In hierdie vorm kan ekumene (van die Grieks “ekumene” – heelal, dws universele Christendom) en die begin daarvan beskou word as die jaar 1948, toe die WKK in Amsterdam gestig is.

Toe die ekumeniese beweging sy aanvanklike tydperk na 1948 begin het, was dit iets nuuts. Die wêreld is ook anders – herstruktureer, met nuwe ordes, wat 'n nuwe era in die gesig staar. Wat godsdiens betref, is daar ook veranderinge aan die kom, wat meestal verband hou met die ontwikkeling van kommunikasie, die tegnologiese oplewing, verstedeliking, die ontstaan ​​van die subkultuur. En ook met die na-oorlogse polarisasie van die wêreld – die opkoms van die Ystergordyn, die Koue Oorlog, die skepping van nuwe state. Gedurende hierdie tydperk was byna alle Ortodokse lande onder godsdienstige en politieke druk van verskeie regimes. In die Weste, inteendeel, bereik die idee van vryheid – insluitend godsdienstige ¬ uiterstes.

Hier is die pad paragraaf van die 9de WCC Vergadering dokument “Opinion on Terrorism, Anti-Terrorism and Human Rights”, aangeneem onder No. PIC 02-4:

1.” Die geweld van terrorisme in al sy vorme is abnormaal vir enigiemand wat glo dat menselewe 'n gawe van God is en daarom onskatbaar is. Enige poging om onoordeelkundige dood en pyn op ander mense af te dwing, moet absoluut veroordeel word. Die antwoord wat ons aan terrorisme verskuldig is, moet nie by sy kenmerke wees nie, want so 'n antwoord sal tot meer geweld en meer terreur lei. In plaas daarvan is 'n gesamentlike poging deur alle volke nodig om enige poging om sulke dade te regverdig, te voorkom. “

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -

Moet lees

- Advertensie -

Jongste artikels