11.7 C
Brussel
Woensdag, Maart 22, 2023

MAATSKAPLIKE BELEIDS: DOELTREFFENDE GEREEDSKAP OM SOSIALE BELEID TE ONDERSTEUN

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Petar Gramatikov
Petar Gramatikovhttps://www.europeantimes.news
Dr. Petar Gramatikov is die hoofredakteur en direkteur van The European Times. Hy is 'n lid van die Unie van Bulgaarse Verslaggewers. Dr. Gramatikov het meer as 20 jaar se akademiese ervaring in verskillende instellings vir hoër onderwys in Bulgarye. Hy het ook lesings geëksamineer wat verband hou met teoretiese probleme betrokke by die toepassing van internasionale reg in godsdiensreg waar 'n spesiale fokus gegee is op die wetlike raamwerk van Nuwe Godsdienstige Bewegings, vryheid van godsdiens en selfbeskikking, en Staat-Kerk-verhoudinge vir meervoud. -etniese state. Benewens sy professionele en akademiese ervaring, het Dr. Gramatikov meer as 10 jaar Media-ervaring waar hy 'n pos beklee as Redakteur van 'n toerisme-kwartaaltydskrif "Club Orpheus"-tydskrif - "ORPHEUS CLUB Wellness" PLC, Plovdiv; Konsultant en skrywer van godsdienslesings vir die gespesialiseerde rubriek vir dowes by die Bulgaarse Nasionale Televisie en is geakkrediteer as 'n joernalis van "Help the Nedy" Openbare Koerant by die Verenigde Nasies se kantoor in Genève, Switserland.

40+ LANDE – 100+ MILJOEN GEBRUIKERS

Ontwikkel in 46 lande, insluitend. 19 EU-lidlande – Word deur byna 80 miljoen mense wêreldwyd gebruik.

Sosiale koopbewyse, hetsy papier of digitaal, is maatskaplike voordele wat gesamentlik deur hul werkgewers, publiek of privaat, aan werkers toegeskryf word, wat 'n reg het op toegang tot spesifieke goedere of dienste wat hul werksomstandighede verbeter en hul werk-lewe-balans vergemaklik (soos toegang tot voedsel). , kultuur, vervoer, kindersorg, vakansies ...). Instrumente wat slegs geldig is in 'n enkele staat, verskaf op versoek van 'n onderneming of 'n openbare sektor entiteit en gereguleer deur 'n nasionale of streeks openbare owerheid vir spesifieke sosiale of belastingdoeleindes om spesifieke goedere of dienste te verkry van verskaffers wat 'n kommersiële ooreenkoms met die uitreiker het. (Directive (EU) 2015/2366 on betalingsdienste in die interne mark, artikel 3k(iii): sosiale koopbewyse bied 'n aantal kenmerke wat hulle van betaaldienste of E-geld onderskei).

Sulke goedere of dienste is toeganklik binne 'n toegewyde netwerk van handelaars en verskaffers wat gebou word deur 'n kontrakgebaseerde verhouding met elke handelaar/verskaffer deur maatskappye wat sosiale koopbewyse uitreik en hul behoorlike doeltreffendheid verseker, veral deur die omskakeling daarvan in kontant te vermy.

Sosiale koopbewyse, gewoonlik ondersteun deur 'n openbare beleid en onderhou deur 'n nasionale belasting- en/of sosiale raamwerk, verbeter 'n deugsame sosiale en ekonomiese model terwyl dit plaaslike en nasionale stimuleer. ekonomie om 'n toegewyde sosiale doel te bereik.

Openbare owerhede kan ook maatskaplike koopbewyse aanpas om welsyn aan hul burgers te versprei as 'n alternatief vir toelaes in kontant of in natura. Sosiale koopbewyse is oor die afgelope 40 jaar in 19 lande (50 EU-lidstate) ontwikkel om die implementering van maatskaplike beleide te fasiliteer en aan die behoeftes van werkgewers, werknemers, burgers, sowel as openbare owerhede te voldoen.

Impakte en potensiaal van maatskaplike koopbewyse om volhoubare verbruik aan te moedig as innoverende instrumente vir sosiale insluiting en plaaslike ontwikkeling:

KOS- EN EETBEWEGSJES

toegang tot voedsel gedurende die werksdag te gee of basiese goedere aan mense in nood te verskaf

PERSOONLIKE EN HUISHOUDELIKE DIENSTEBEKBONSE

toegang tot tuis- en basiese sorgdienste te gee en werk-lewe-balans te bevorder

VERVOERBEKBONSE

werknemers se vervoerkoste na hul werkplek te vergemaklik

VRYSTYDSKONSE

moedig burgers aan om gesonde lewenswyses en gewoontes aan te neem wat hulle 'n maklike toegang tot sport- en welstandfasiliteite waarborg

KINDERSORGKONTROLE

verbeter werk-lewe-balans van werkende ouers en bevorder vroue se indiensneming

KULTUURBEWYSERS

verbeter toegang tot kultuur vir werknemers en burgers

EKO-BEKBONSE

ondersteun die groen verbruik en bevorder die volhoubare gedrag van burgers

Voorbeelde vir werkverwante koopbewyse (voordele vir werkers), staatsdiensbewyse (sosiale insluiting) en plaaslike ontwikkelingbewyse (plaaslike ontwikkeling): Eko-koepons in België word deur werkgewers aan werknemers gegee om produkte of dienste met 'n lae of positiewe omgewing te koop voetspoor; Ch èque-kultuur in Frankryk, Vakansiebewyse in Roemenië, Kosbewyse in Brasilië en Mexiko, Toerismebewyse in Tsjeggiese Republiek.

In Frankryk president Emmanuel makron het verduidelik dat elke Fransman bo die ouderdom van 18 300 euro vir kulturele geleenthede sal ontvang.

Die fondse is vir kaartjies vir 'n fliek, teater, konsert, museum of vir boeke en musiekinstrumente.

Daar sal geleentheid wees om elektroniese platforms te gebruik.

Die voorwaarde is egter dat die waarde van hierdie koste nie 100 euro oorskry nie en dat Amerikaanse reuse soos Netflix, Disney of Amazon nie gebruik word nie. Die sogenaamde “kulturele weglating” sal vir twee jaar geldig wees.

In Bulgarye Van 12 tot 165 kinders van een skool gaan sonder geld met vakansie. Die “Saam weer”-program word deur die Ministerie van Onderwys en Wetenskap geïnisieer en sal saam met die Ministeries van Finansies en Toerisme geïmplementeer word, nadat studente die grootste deel van die skooljaar afwesig was weens die noodsituasie in die land. As gevolg hiervan word die emosionele en fisiese toestand van die studente gedestabiliseer. Die ses-dag studente-toeriste-uitstappies het ten doel om die gevolge van COVID-19 te oorkom, insluitend. gebrek aan aktiewe sosiale lewe. Die program sluit ook klasse in wetenskap, kuns, tegnologie en sport in.

Die implementeringstydperk sal tot 14 September 2021 wees, en die begroting sal BGN 15,000,000 30,000 XNUMX wees. Die program sal 'n vakansie van een week vir XNUMX XNUMX kinders bied.

Dit dek staats- en munisipale skole en is ontwerp vir studente van graad I tot XI (verdeel in groepe van 10 tot 15 studente) in die skooljaar 2020/2021, insluitend groepleiers – onderwysers en ander pedagogiese professionele persone, opvoeders, sielkundiges, pedagogiese adviseurs en mediese spesialiste. Benewens die toeristepakket sluit die aktiwiteite in die organisering van besoeke aan kulturele en historiese terreine, handwerkwerkswinkels, sportgeleenthede, teaters, rolprentteaters en ander, sport, besprekings en opvoedkundige speletjies op verskeie terreine, ontmoetings met bekendes.

Die pedagogiese rade sal besluit wie gaan reis, die direkteur sal 3 aanbiedinge aan toeroperateurs elektronies aan die Ministerie van Onderwys en Wetenskap stuur.

Ure nadat die Onderwysvakbond gewaarsku het dat daar baie spanning rondom die eenweek studentekampe ten koste van die staat kan wees, het die MES vir openbare bespreking die raamwerk van die nuwe "Saam"-program aangekondig. Dit bevestig die aanvanklike inligting dat die Pedagogiese Rade in die skole sal bepaal watter kinders op 'n gratis vakansie vir die gesinne moet gaan. Dit stel egter nuwe maatstawwe in vir die aantal klein vakansiegangers volgens die grootte van die skool. Aanvanklik was die inligting vir tot 70 kinders van die skool.

Daar word nou beplan dat skole met meer as 150 studente kan aansoek doen met tot 7% ​​van die totale getal, maar nie meer as 165 deelnemers nie. Die kleineres sal tot 12 vakansiegangers stuur.

Die aansoeksperdatum sal wees vanaf die goedkeuring van die program deur die Raad van Ministers tot 1 September of totdat die fondse uitgeput is.

3 aanbiedinge van toeroperateurs sal ingedien word, en die dokumente sal elektronies aan die Ministerie van Onderwys en Wetenskap gestuur word met 'n afskrif aan die RWB. Die maksimum bedrag vir een skool is BGN 82,500 6 met 'n 500-dag pakket ter waarde van BGN 250 (of ongeveer 70 EURO) per persoon. XNUMX% van die gevraagde bedrag sal met goedkeuring oorgedra word, die res na 'n kontrak met 'n toeroperateur.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -

Moet lees

- Advertensie -

Jongste artikels