14.5 C
Brussel
Donderdag, Maart 23, 2023

Die vlak van kudde-immuniteit teen COVID-19 het meer as 60% van Roemenië se stedelike bevolking bereik

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Studie gedoen in Roemenië

  • Die studie is uitgevoer deur MedLife Medical System, 'n leier in private medisyne in Roemenië, en was bedoel om die graad van immunisering verkry natuurlik of na inenting in Roemenië, op stedelike vlak te bepaal.
  • Volgens MedLife-dokters is die vlak van kudde-immuniteit op stedelike vlak meer as 60% van die bevolking, dit wil sê tussen 6 en 7 miljoen inwoners, net in stede wat 54% van die Roemeense bevolking verteenwoordig.
  • As die landelike omgewing in ag geneem word, kan die aantal mense wat óf die siekte gekry het óf ingeënt is 10-12 miljoen mense bereik.
  • Minder as 10% van diegene wat die siekte gekry het, maar nie ingeënt is nie, toon titers van neutraliserende teenliggaampies.[1]
  • Roemenië kan die belangrikste kwekery in word Europa vir belegging en toerisme. Dit word egter gekondisioneer deur die vinnige toename in inentingsyfers.

Aktief betrokke by navorsingsaktiwiteite sedert die begin van die pandemie, MedLife Medical System, as bedryfsleier in Roemenië, het 'n nuwe studie, deur sy eie navorsingsafdeling, uitgevoer om die mate van immunisering verkry natuurlik of na inenting in Roemenië, by die stedelike vlak. Sulke navorsing is uitgevoer op 'n verteenwoordigende steekproef van 943 mense, inwoners in stede met verskillende kenmerke in terme van inentingsyfer en infeksiekoers: Boekarest, Cluj, Constanța, Timișoara – Sone 1, en Giurgiu, Suceava en Piatra Neamț – Sone 2, onderskeidelik .

Om die teenliggaamtiter teen COVID-19 te bepaal, is RBD IgG (proteïenfragment) serologiese toetse op die piekproteïen uitgevoer met behulp van Abbott-analitiese stelsels, wat die vlak van teenliggaampies en SARS-CoV-2-teenliggaampies (IgG)-nukleokapsied kwalitatief kwantitatief gemeet het toetse wat die teenwoordigheid van teenliggaampies bevestig of weerlê.

"Ons maak die resultate van 'n nuwe navorsingsbenadering bekend wat geheel en al uit ons eie hulpbronne en uitsluitlik met Roemeense dokters en spesialiste uitgevoer word. Die data toon dat die vlak van kudde-immuniteit slegs op stedelike vlak, in Roemenië, meer as 60% is, dit wil sê 6-7 miljoen Roemeniërs, wat 'n groot vordering van die immuniseringskoers aandui, gegewe dat ons, MedLife, in Mei verlede jaar vir die eerste keer aangekondig dat die immuniteit van die Roemeense bevolking teen COVID-19 onder 2% was. Verder, as ons die data ekstrapoleer en ook die landelike omgewing in ag neem, praat ons waarskynlik van 10-12 miljoen Roemeniërs wat die siekte gekry het of ingeënt is. Dit is egter nie die tyd om te ontspan nie. Studies oor die Delta-stam toon bo alle twyfel dat natuurlike immuniteit, wat verkry word nadat jy die siekte gekry het, nie effektief teen die nuwe Delta-stam is nie. Golf 4 is nader as wat oorspronklik gedink is, waarskynlik oor 'n maand sal Roemenië uiteindelik weer duisende gevalle per dag hê as gevolg van hierdie baie meer aansteeklike stam.

Daar is net een oplossing: inenting. As die hoë vlak van natuurlike immunisering gepaard gegaan het met 'n ewe hoë koers van immuniteit wat deur inenting behaal is, sou Roemenië waarskynlik baie goed op Europese vlak gevaar het. Die inentingsveldtog het geblyk uitstekend georganiseer te wees in ons land, met 'n baie goeie territoriale dekking en beskikbaarheid van entstofvoorrade, maar 'n selfs meer intense toename in kommunikasie is nodig om die bevolking in te lig oor die belangrikheid van hierdie verskynsel en om inentingsyfers te verhoog soos gou moontlik. As ons inenting in die volgende tydperk prioritiseer, het ons die kans om die belangrikste kwekery in Europa vir belegging en toerisme te word.”, het Mihai Marcu, president en uitvoerende hoof van MedLife Group, gesê.

Drie keer meer mense in die groot stede van Roemenië is met die SARS-CoV-2-virus besmet in vergelyking met amptelike verslae. In kleiner stede neem die getalle kommerwekkend toe

Die studie wat deur MedLife-spesialiste gedoen is, toon dat drie keer meer mense in die groot stede van Roemenië met die SARS-CoV-2-virus besmet is, in vergelyking met amptelike verslae wat slegs die aantal individue weerspieël wat die siekte gekry het en die PCR-toets geneem het. bevestig die diagnose. Dus, volgens die serologiese toetse wat uitgevoer is tydens die benadering wat deur MedLife uitgevoer is, is 34% van die bevolking wat in die groot stede bestudeer is, blootgestel aan COVID-19-infeksie sedert die aanvang van die pandemie en verder. Hiervan was meer as die helfte heel waarskynlik asimptomaties. Boonop toon dieselfde studie dat 50% van die bevolking van klein dorpies die siekte opgedoen het, tot nege keer meer as die getalle wat amptelik aangemeld is.

Die situasie bly egter kommerwekkend in Roemenië, aangesien mense wat die siekte gekry het en nie ingeënt is nie, 'n baie goeie kans het om weer besmet te word met die nuwe koronavirusstamme wat nou in omloop is. Ook, anders as Wes-Europese lande, het die bevolking ouer as 60, die mees blootgestelde aan ernstige vorme van die siekte, insluitend hospitalisasie en selfs dood, gekies om in 'n baie mindere mate ingeënt te word.

Ondanks die tempo van kudde-immuniteit, is Roemenië nog ver van die einde van die pandemie

Alhoewel die data oor die tempo van kudde-immunisering optimisties is, waarsku die MedLife-navorsingspan dat die vierde golf van die pandemie onvermydelik is en dat die uitwerking daarvan op die Roemeense gesondheidstelsel en die ekonomie verwoestend sal wees as die inentingskoers nie vinnig toeneem in die volgende periode.

Dit word verklaar deur die feit dat minder as 10% van diegene wat met die virus in aanraking gekom het, maar nie ingeënt is nie, 'n neutraliserende teenliggaamtiter het. MedLife-dokters wys egter daarop dat die kumulatiewe effek van inenting en 'n geskiedenis van COVID-19 baie sterk is, met 84% van diegene wat die siekte gekry het en ingeënt is met 'n neutraliserende teenliggaampie titer, insluitend teen die Delta-stam. 

"Die hoë koers van kudde-immuniteit op stedelike vlak kan ons die indruk gee dat die situasie onder beheer is, maar ongelukkig is ons nog ver daarvan om 'n einde aan hierdie pandemie te maak. Ons weet reeds dat in die geval van asimptomatiese pasiënte of mense met ligte vorme van die siekte, die proporsie van diegene wat óf glad nie teenliggaampies ontwikkel het as gevolg van kontak met die virus nie, óf 'n lae teenliggaamtiter ontwikkel het, hoër is in vergelyking met diegene wat ernstige vorme van die siekte gehad het. Daarom is daar 'n wisselvalligheid van die immuunrespons op virusinfeksie, veel meer wanneer dit kom by die nuwe stamme, soos die Delta-stam, wat in ons land momentum kry en heel waarskynlik in die volgende tydperk dominant sal word. Daarom is inenting op hierdie oomblik die enigste manier om onsself teen hierdie virus te beskerm, en as ons nie die inentingskoers verhoog nie, sal Roemeense hospitale waarskynlik in die herfs die gevolge van hierdie vierde golf ondervind. van die pandemie", het Dumitru Jardan, 'n bioloog in die navorsingsafdeling van die MedLife-groep, gesê.

Bewys van die feit dat inenting werk word verskaf deur die hoofstad van Roemenië, Boekarest, wat blykbaar een van die hoogste immuniseringsyfers in die land het. Die geanaliseerde data toon dat byna 70% van alle inwoners van Boekarest natuurlik of deur inenting immuniteit teen COVID-19 bereik het, en dit is gekorreleer met die hoë inentingsyfer wat in Boekarest aangeteken is.

MedLife, die enigste private mediese maatskappy in Roemenië wat aansienlike fondse in navorsing belê het en daarin geslaag het om die pandemie te monitor met 'n beduidende bydrae tot die samelewing

As die grootste private mediese maatskappy in Roemenië en die enigste een met nasionale dekking, was MedLife besorg oor openbare gesondheid en was aktief betrokke by pandemiemonitering en het uitgebreide studies met Roemeense dokters, bioloë en navorsers gedoen. Vanaf die eerste maande van die pandemie het die maatskappy sy pogings en hulpbronne gefokus om die epidemiologiese vordering in die land te monitor, en het 'n beduidende bydrae gelewer om die bevolking en die owerhede in Roemenië in te lig.

Trouens, die maatskappy werk tans aan die eerste studie in die streek wat die sellulêre immuunrespons teen COVID-19 evalueer, en sal binnekort terugkeer met noodsaaklike inligting vir die vordering van die pandemie met betrekking tot die weerstand van diegene wat die siekte gekry het. 'n nuwe herinfeksie.

***

Die MedLife Medical System is die enigste operateur in Roemenië wat werklik bekommerd is oor openbare gesondheid sedert die begin van die pandemie, wat nie minder nie as 9 studies uitsluitlik met sy eie fondse en hulpbronne uitgevoer het, wat Roemeense dokters en navorsers betrek het. Die maatskappy het dus belangrike inligting aan die owerhede verskaf oor die natuurlike immunisering van die bevolking, op nasionale vlak en in spesifieke uitbrake, die dinamiese evolusie van teenliggaampies teen COVID-19, die oorsprong van SARS-CoV-2-virus wat in Roemenië sirkuleer, en die wyse van oordrag of teenwoordigheid van ander stamme.

MedLife se belegging in navorsingsaksies beloop meer as twee miljoen euro sedert die begin van die pandemie. Die navorsingsprogram word uitsluitlik uit die maatskappy se eie fondse uitgevoer.

Die maatskappy gaan voort om in navorsing te belê, en is tans besig met die eerste studie in die streek oor die sellulêre immuunrespons teen COVID-19, waarvan die resultate deurslaggewend sal wees in die evolusie van die pandemie.

www.medlife.ro


[1]   Waardes >= 3950 AU/ml is gelykgestel aan 'n waarskynlikheid van 95% met neutralisasietiters >= 1:250 (PRNT ID50). Die resultate wat op ander analitiese platforms verkry is, is nie met mekaar vergelykbaar nie.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -

Moet lees

- Advertensie -

Jongste artikels