11.1 C
Brussel
Maandag, Maart 20, 2023

Europese toesighoudende owerhede publiseer sektorale verslae oor toesighoudende onafhanklikheid van bevoegde owerhede - Eiopa Commission

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Die drie Europese toesighoudende owerhede (ESA's) - die EBA, EIOPA en ESMA - het vandag hul individuele verslae gepubliseer oor die toesighoudende onafhanklikheid van bevoegde owerhede (CA's) in hul sektore. Gebaseer op die GR'e se selfevaluering, beklemtoon die drie verslae dat die onafhanklikheid van GR'e veelsydig is en afhanklik is van 'n aantal wetlike, institusionele, operasionele en kulturele faktore.

Die drie verslae maak bestek van die feitelike situasie oor GR'e se onafhanklikheid langs sleutelinvalshoeke, naamlik operasionele, finansiële en persoonlike onafhanklikheid sowel as aanspreeklikheid en deursigtigheid. Die verslae poog om die reëlings en praktyke wat deur GR'e gerapporteer word, feitelik weer te gee sonder om die onafhanklikheid van individuele GR'e te assesseer.

Sleuteltendense

GR'e verklaar dat hulle onafhanklike owerhede is wat op 'n daaglikse basis onafhanklik funksioneer, met voldoende finansiële en persoonlike onafhanklikheid, en 'n voldoende raamwerk om aanspreeklikheid en deursigtigheid te verseker. Die presiese benadering en raamwerk wat deur GR'e gerapporteer word, verskil egter gereeld. Byvoorbeeld:

  • Oor operasionele onafhanklikheid, terwyl die oorgrote meerderheid GR'e as onafhanklike liggame gestig word, word 'n paar gestig onder die beskerming van 'n ministerie en 'n beperkte aantal word vereis om te antwoord op versoeke wat deur sekere openbare liggame, soos Ministers, gemaak word. Nie alle GR'e meld dat hulle in 'n posisie is om personeel aan te stel op die vlak wat nodig is vir die vervulling van hul toesighoudende take nie.
  • Oor finansiële onafhanklikheid: terwyl byna alle GR'e voldoende befondsing aangemeld het, is 'n verskeidenheid befondsingsmodelle in werking, met sommige wat onderhewig is aan gesentraliseerde regeringsbegrotingsreëls en 'n paar wat die skep van reserwes moontlik maak.
  • Oor persoonlike onafhanklikheid: terwyl 'n raamwerk in die meeste GR'e in plek is, is daar verskille oor aspekte soos ampstermyne en verwyderingsvoorwaardes vir GR'e se senior bestuur en raadslede, bestuur van belangebotsings, afkoelperiodes en wetlike beskerming vir personeel.
  • Oor deursigtigheid en aanspreeklikheid: GR'e verseker tipies openbare deursigtigheid deur die publikasie van dokumente soos jaarverslae of finansiële state, die openbaarmaking van toesigmaatreëls wat geneem is, en deur verpligtinge om periodiek oor hul aktiwiteite aan 'n regeringsentiteit of demokratiese vergadering verslag te doen. Sommige publiseer dokumente in Engels as 'n manier om deursigtigheid te verbeter.

Sedert Januarie 2020 het die ESA's die duidelike taak om toesighoudende onafhanklikheid te bevorder en te monitor. Die drie ESA's het dus hul werk noukeurig gekoördineer om te ondersoek hoe sleutelaspekte van toesighoudende onafhanklikheid by die bestuur en aktiwiteite van GR'e geïnkorporeer is.

Lees EIOPA se verslag

Lees EBA se verslag

Lees ESMA se verslag

Volgende stappe

Die verslae kan GR'e ondersteun om te bepaal of dit wenslik kan wees om enige wetgewende of regulatoriese wysiging te soek om die raamwerk wat hul onafhanklikheid onderlê verder te verbeter.

Hulle voorsien ESA's van waardevolle inligting wat oorweeg kan word vir enige toekomstige werk op die gebied van toesighoudende onafhanklikheid.

Daarbenewens kan die verslae deur die Europese Kommissie gebruik word as insette vir sy eie verslag oor die onafhanklikheid van GR'e wat dit voorberei onder die hersieningsklousules van die ESA se stigtingsregulasies.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -

Moet lees

- Advertensie -

Jongste artikels