12.5 C
Brussel
Saterdag, Julie 13, 2024
GodsdiensBahaiEeufees van 'Abdu'l-Bahá se afsterwe: Nasionale herdenkings eer aankondiger van vrede

Eeufees van 'Abdu'l-Bahá se afsterwe: Nasionale herdenkings eer aankondiger van vrede

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

KINSHASA, Die Demokratiese Republiek van die Kongo - Benewens die ontelbare eeufeesherdenkings in plekke wêreldwyd, het nasionale byeenkomste in lande regoor die wêreld regeringsamptenare, leiers van diverse geloofsgemeenskappe, akademici, joernaliste en verteenwoordigers van die burgerlike samelewing bymekaar gebring om van die universele beginsels beliggaam deur 'Abdu'l-Bahá.

Hieronder is hoogtepunte uit 'n klein steekproef van die talle nasionale herdenkings wat die afgelope dae gehou is.

’n Nasionale eeufeesherdenking wat deur die Bahá'ís van die Demokratiese Republiek van die Kongo (DRK) in Kinshasa gehou is, het praatjies en aanbiedings oor die tema van sosiale kohesie aangebied. 'n Paneelbespreking oor hierdie onderwerp, gefasiliteer deur die land se Bahá'í-kantoor vir Buitelandse Sake, het beginsels soos die eenheid van die mensdom ondersoek.

In die foto links bo is Alex Kabeya, 'n lid van die Bahá'í Nasionale Geestelike Vergadering van die DRK saam met ander gaste. Die byeenkoms het 'n afvaardiging van 10 tradisionele hoofmanne ingesluit (waarvan twee links onder op die foto is). 'n Koorgroep van Kinshasa (regs onder) het liedere oor die lewe en leringe van 'Abdu'l-Bahá uitgevoer.

Hier is van die paneellede van die bespreking oor sosiale kohesie. Links na regs: Prins Evariste Bekanga, Sekretaris-generaal van die Nasionale Alliansie van Tradisionele Owerhede van die Kongo; Christelle Vuanga, lid van die parlement van die NGK en voorsitter van die parlementêre kommissie vir menseregte; Abt Donatien Nshole, sekretaris-generaal van die Katolieke Nasionale Episkopale Konferensie van die Kongo.

As deel van eeufeesherdenkings in Finland, het 'n seminaar getiteld "Wie is verantwoordelik vir vrede?" gefokus op 'Abdu'l-Bahá se geskrifte oor die eenheid van die mensdom en universele vrede. Die program is deur meer as 100 mense bygewoon en is regstreeks na gehore regoor die land gestroom.

Op die boonste beeld van hierdie collage is die paneellede by die seminaar: Safa Hovinen, 'n lid van die Bahá'í Nasionale Geestelike Vergadering van Finland; Maryan Abdulkarim, prominente nasionale joernalis; Kamran Namdar, professor in onderwys aan die Mälardalen Universiteit in Swede; Miriam Attias, gemeenskapsbemiddelaar en leier van die depolarize.fi-projek.

'n Simposium getiteld "Religion, Peace, and the End of Otherness" is deur die Bahá'í-kantoor vir Openbare Sake in Indië gehou, wat godsdiens se rol in die vestiging van vrede en die oorkom van vooroordeel beklemtoon. Deelnemers het 'n parlementslid, 'n voormalige regeringsamptenaar en akademici ingesluit.

Die prent links onder wys die paneellede Geeta Gandhi Kingdon van die Instituut vir Onderwys aan die Universiteitskollege, Londen (links), en Kabir Saxena van die Tushita Mahayana-meditasiesentrum, Nieu-Delhi (regs).

Die prent regs onder wys (van links na regs): Nilakshi Rajkhowa van die Bahá'í-kantoor vir openbare sake en paneellede Amar Patnaik, parlementslid; Arash Fazli van die Bahá'í Leerstoel vir Studies in Ontwikkeling aan Devi Ahilya Universiteit, Indore; Bindu Puri, professor in Filosofie aan die Jawaharlal Nehru Universiteit; Kol Dr. DPK Pillay, Navorsingsgenoot, Manohar Parikkar Instituut vir Verdedigingstudies en -ontledings, Nieu-Delhi.

Twee onthale in Kasakstan—een in Nur-Sultan en nog een in Almaty—met die tema van naasbestaan ​​is bygewoon deur regeringsamptenare, godsdienstige geleerdes, joernaliste, kunstenaars en verteenwoordigers van diverse geloofsgemeenskappe.

Bywoners by die onthaal in Almaty het 'n verteenwoordiger van Geestelike Administrasie van Moslems van Kazakhstan (middelste beeld, regs), Sewendedag Adventistekerk en die Krishna-bewussynsvereniging (regterbeeld) ingesluit.

Die onthaal in Almaty het 'n vertoning van die film Voorbeeld. Na die vertoning het Dina Oraz, 'n digter, gesê: “'Abdu'l-Bahá het die beginsel van eenheid en gelykheid tussen alle mans en vroue gehandhaaf. Hy het nie mense verdeel nie. Hy het hulle geleer om mekaar te respekteer en vooroordele uitgedaag. Hy was ’n voorbeeld vir ander deur sy woorde en dade.”

Bywoners van die herdenking in Nairobi, Kenia, gehou deur die Bahá'í-kantoor vir Buitelandse Sake van daardie land, het lede van diverse geloofsgemeenskappe ingesluit. Die hooftema van bespreking was oor die rol van godsdiens om by te dra tot sosiale harmonie.

Een van die deelnemers, sr. Euphresia Mutsotso, 'n Katolieke non wat die geleentheid bygewoon het, het gesê: “Ek is geëerd om die nalatenskap van Abdu'l-Bahá te vier wat seker gemaak het dat mense se waardigheid verhoog word, en dat die mensdom as een gehou word. .”

In die prente regs bo en links onder word lede van die Moslem-, Christen- en Hindoe-gemeenskappe gesien wat 'n uitstalling oor 'Abdu'l-Bahá bekyk. In die beeld regs onder het ds. Joseph Mutie van die Ortodokse Kerk, voorsitter van die Intergodsdienstige Raad van Kenia, word gesien hoe hy die byeenkoms toespreek.

Die nasionale herdenking in Kiribati het gefokus op die rol van jongmense in sosiale transformasie.

Onder die deelnemers was president Taneti Mamau van Kiribati, wat sy waardering uitgespreek het vir Bahá'í-opvoedkundige inisiatiewe wat die kapasiteit van jongmense bou om hul samelewing te dien.

In hierdie collage word president Taneti Mamau van Kiribati gesien en 'n toespraak lewer by die byeenkoms (regs onder).

Die Bahá'ís van Luxemburg het 'n uitstalling met die titel "Die perfekte voorbeeld" geskep wat 'Abdu'l-Bahá se lewe naspeur en ondersoek het hoe die land se Bahá'í-gemeenskap daarna streef om die beginsels wat Hy geïllustreer het deur gemeenskapsbou-aktiwiteite toe te pas.

Bywoners by die uitstalling het regeringsamptenare, verteenwoordigers van geloofsgemeenskappe en ander prominente mense ingesluit.

Die Bahá'í-gemeenskap van Nederland het 'n aanlyn-byeenkoms gehou om die lewe van 'Abdu'l-Bahá te herdenk en Sy oproep vir gelykheid en geregtigheid te beklemtoon. Die byeenkoms het meer as 40 mense byeengebring, insluitend regeringsamptenare, verteenwoordigers van geloofsgemeenskappe, akademici en burgerlike organisasies.

Wegbreeksessies het deelnemers toegelaat om onderwerpe te verken, insluitend harmonie, uitskakeling van ekstremisme en polarisasie, en nuwe opvattings van ekonomiese lewe.

Een van die paneellede, Rabbi Albert Ringer van die Liberale Joodse Gemeenskap van Rotterdam, het gesê: “Harmonie is 'n belangrike konsep in feitlik alle monoteïstiese godsdienste. Wanneer 'Abdu'l-Bahá van harmonie praat, is diversiteit 'n sentrale konsep. Vir Hom was daardie diversiteit nie soseer ’n vorm van chaos nie, maar eerder die potensiële bron van groot skoonheid.”

Die prent hierbo toon 'n paar deelnemers van die aanlyn seminaar, insluitend die paneellede (boonste ry, links na regs): die moderator Karlijn van der Voort van die Bahá'í-kantoor vir Openbare Sake, Rabbi Albert Ringer van die Liberale Joodse Gemeenskap van Rotterdam, Bob de Wit van Nyenrode Business University, en Liam Stephens van VU Universiteit, Amsterdam.

Die Bahá'í-kantoor vir Buitelandse Sake in Peru het 'n aanlyn seminaar gehou waarin aspekte van 'Abdu'l-Bahá se praatjies en geskrifte oor die temas van rassevooroordeel en die gelykheid van vroue en mans ondersoek is.

Deelnemers het na hierdie temas gekyk in die konteks van die pandemie en die belangrike rol van godsdiens om mense in staat te stel om hul verskille te oortref, veral in tye van krisisse.

Hier op die foto is deelnemers van die aanlyn seminaar, insluitend (boonste ry, links na regs): Ambassadeur Juan Alvarez Vita; Nancy Tolentino, voormalige viseminister vir vroue en kwesbare bevolkings; Amin Egea, wat die Bahá'í-gemeenskap van Peru verteenwoordig; en Laura Vargas, Uitvoerende Sekretaris van die Intergodsdienstige Raad van Peru.

'n Byeenkoms gehou deur die Bahá'í Kantoor van Buitelandse Sake in Singapoer het uiteenlopende maatskaplike rolspelers, insluitend regeringsamptenare, akademici en lede van verskillende geloofsgemeenskappe byeengebring vir rondetafelgesprekke wat ondersoek het hoe 'Abdu'l-Bahá die eenheid van die mensdom deur Sy optrede bevorder het .

In hierdie collage wys die prent links bo hoe Meiping Chang van die Bahá'í-kantoor vir Buitelandse Sake by die byeenkoms praat. In die beeld regs onder bied 'n jeugdige 'n poëtiese voorlesing aan. Verskeie sosiale akteurs kan in die prent links onder gesien word.

In Suid-Afrika het die herdenking van 'Abdu'l-Bahá se heengaan gefokus op die temas van die rol van godsdiens in die samelewing, veral in die bevordering van die gelykheid van vroue en mans.

Die byeenkoms het verteenwoordigers van die regering, geloofsgemeenskappe, die burgerlike samelewing en die industrie ingesluit. Kgothatso Ntlengetwa, 'n konsultant vir die land se nywerheidsektor, het gesê: "Ek was geraak deur 'Abdu'l-Bahá se woorde dat die opvoeding van meisies van die allergrootste belang is, want die ma is die eerste opvoeder van die kind."

Hier op die foto is deelnemers by die byeenkoms. In die foto regs bo is vader Christophe Boyer van die Katolieke gemeenskap (links) en Shemona Moonilal, 'n lid van die Bahá'í-kantoor vir openbare sake (regs). In die onderste linker beeld is Joshua Masha, 'n lid van die Bahá'í Nasionale Geestelike Vergadering van Suid-Afrika en ds Thandiwe Ntlengetwa.

'n Seminaar ter viering van die eeufees wat deur die land se Bahá'í-gemeenskap by die Sweedse parlement gehou is, het parlementariërs, verteenwoordigers van geloofsgemeenskappe en ander maatskaplike rolspelers bymekaar gebring om 'Abdu'l-Bahá se bydraes tot denke oor bestuur te ondersoek.

’n Intergeloofspaneel gemodereer deur lid van die Sweedse parlement, Thomas Hammarberg, het ondersoek hoe die beginsel van die eenheid van die mensdom die basis kan wees van nuwe bestuurstelsels.

Die prent links bo toon die paneelbespreking. Van na regs: Chitra Paul, Hindu Forum Swede; Shahram Mansoory, Sweedse Bahá'í-gemeenskap; Ute Steyer, Die Amptelike Raad van Sweedse Joodse Gemeenskappe; Peter Lööv Roos, Kerk van Swede; Anas Deneche, Islamitiese Samewerkingsraad; en die moderator, parlementslid Thomas Hammarberg.

In die prent regs onder kan gesien word dat Augusto Lopez-Claros, uitvoerende direkteur van die Global Governance Forum, hoofopmerkings by die byeenkoms lewer.

Die prent links onder wys parlementslede Diana Laitinen Carlsson (links) en Mattias Vepsä (regs).

By Expo 2020, 'n groot internasionale uitstalling wat vanjaar in Dubai, Verenigde Arabiese Emirate gehou word, het die land se Bahá'í-gemeenskap verteenwoordigers van verskeie geloofsgemeenskappe bymekaar gebring vir 'n paneelbespreking getiteld "Verkenning van die rol van geloofsgebaseerde gemeenskappe in die bevordering van verdraagsaamheid en naasbestaan.”

Die bespreking het temas van harmonie en samewerking tussen mense van alle gelowe aangespreek, wat 'Abdu'l-Bahá dwarsdeur Sy lewe bevorder het.

Die boonste prent hierbo wys die paneellede (van links na regs): Surender Singh Kandhari, voorsitter van Guru Nanak Darbar Gurudwara, Dubai; Mnr. Ross Kriel, 'n verteenwoordiger van die Joodse gemeenskap in Dubai; Pandit Sahitya Chaturvedi, verteenwoordiger van die Hindoe-gemeenskap by Shri Krishna-tempel; Ashis Kumar Barua, 'n senior lid van die Buddhist Welfare Society, VAE; Biskop Paul Hinder, die Katolieke Apostoliese Vikaris van Suid-Arabië; en die moderator, Roeia Thabet van die VAE Bahá'í-gemeenskap.

Die onderste beelde wys 'n jeugwerksessie by Expo 2020 wat deur die Bahá'í-gemeenskap gehou is tesame met die paneelbespreking oor die rol van die jeug om by te dra tot sosiale transformasie.

In die Verenigde Koninkryk het die All-Party Parliamentary Group on the Bahá'í Faith die eeufees gevier met 'n onthaal by Portcullis House langs die Houses of Parliament in Londen. Die byeenkoms is bygewoon deur meer as 80 gaste, insluitend lede van die parlement en verteenwoordigers van godsdienstige gemeenskappe en nie-regeringsorganisasies.

Minister vir Geloof Kemi Badenoch, een van die aanwesiges, het gesê: “Vandag se onthaal is ter herdenking van die eeufees van die heengaan van Abdu'l-Bahá, wat, soos sy pa, Bahá'u'lláh, sy tyd en pogings daaraan gewy het om te bevorder vrede en eenheid. Sy lewe het gehelp om die weg te baan na die lewendige Bahá'í-gemeenskap wat ons vandag in hierdie land het ... En dit is 'n gemeenskap wat 'n belangrike bydrae tot die openbare lewe lewer ... altyd met die doel om 'n morele verbintenis tot die samelewing te demonstreer.”

In die foto links bo praat Shirin Fozdar-Foroudi van die Bahá'í Nasionale Geestelike Vergadering van die VK (links) met Tanmanjeet Singh Dhesi, LP, en Ruth Jones, LP.

Die foto regs bo wys hoe Kemi Badenoch, minister vir geloof, tydens die byeenkoms praat.

Die prent regs onder wys twee lede van die Britse Bahá'í-gemeenskap saam met Jim Shannon, LP en voorsitter van die All-Party Parliamentary Group on International Freedom of Religion of Religion (links agter), Martin Vickers, LP (middel), en Fiona Bruce, die eerste minister se spesiale gesant vir vryheid van godsdiens of geloof (regs voor).

In die prent links onder het ds. Dr. Reynaldo F. Leão-Neto van die Metodistekerk praat met 'n lid van die Britse Bahá'í-gemeenskap.

Die onthaal het musikale tussenspele (bo), aanbiedings deur Bahá'í-jeug oor hul pogings om hul samelewing te dien, en 'n praatjie deur Shirin Fozdar-Foroudi, lid van die Bahá'í Nasionale Geestelike Vergadering van die VK (onder) ingesluit.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -kol_img
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -