4.4 C
Brussel
Maandag, Desember 4, 2023
internasionaalBeleef die wêreldwye Moslem-broederskap 'n groot interne krisis?

Beleef die wêreldwye Moslem-broederskap 'n groot interne krisis?

Lahcen Hammouch
Lahcen Hammouchhttps://www.facebook.com/lahcenhammouch
Lahcen Hammouch is 'n joernalis. Uitvoerende hoof Bruxelles-Média. Sosioloog by die ULB.

Daar was beduidende verwikkelinge in die Moslem Broederskap se saak, wat die organisasie se neiging onthul het om amptelik in twee fronte te verdeel, en elke front het 'n amptelike webwerf en mediaplatforms. Die eerste is die Mahmoud Hussein Front, met die leiers van die Algemene Shura Raad, gebaseer in Istanbul, Turkye, en die tweede is die Ibrahim Munir Front, met lede van die internasionale organisasie, gebaseer in die Britse hoofstad, Londen.

Is die Broederskap amptelik besig om te skeur?

Die Istanbul Front het 'n paar dae gelede aangekondig dat die Broederskap verteenwoordig word deur die Algemene Shura-raad, wat aanvullende maatreëls tref tot die besluite rakende die posisie van die adjunk-gids en die persoon in beheer van sy werk, en beklemtoon dat dit nie bekommerd is oor enige besluit of prosedure tot die teendeel, en die Munir-front het gewelddadige besluite geneem om die magte en verantwoordelikhede van die (51) leiers lojaal aan die Hussein-front en diegene wat verantwoordelik is vir die Moslem-broederskap se elemente, besighede te ontslaan, te vries, te marginaliseer, te isoleer en te verwyder. en beleggings in Turkye, soos gerapporteer deur Al Arabiya-kanaal.

Die Istanbul Front kondig aan dat die Broederskap verteenwoordig word deur die Algemene Shura-raad, wat die nodige stappe neem om die besluite oor die vakature van die pos van adjunkleier en sy verteenwoordiger te voltooi.

Munir se besluite het die marginalisering, afdanking en bevriesing van (15) ingesluit Moslem Broederskap leiers van die “Shirin Evler”-afdeling in Turkye, die marginalisering van (8) Egiptiese Moslem-broederskap-leiers verantwoordelik vir die “Bashak Shahir”-afdeling die uitsluiting van (12) amptenare van die Algemene Shura-raadsgroep, en die opskorting van die finansiële voorregte vir (9) broers van die “Beylikdüzü”-afdeling, wie se huurgeld en studiegelde hulle bestee het, en waarskuwings gegee is aan (8) Broederskapleiers van die “Bağcılar”-afdeling.

Die Munir-front neem gewelddadige besluite om die magte en verantwoordelikhede van (51) leiers lojaal aan die Hussein-front te ontslaan, te vries, te marginaliseer, te isoleer en te verwyder

Dit, en nadat die Istanbul-groep onder leiding van Mahmoud Hussein beheer oorgeneem het van die groep se amptelike webwerf “Brothers Online” en media en elektroniese platforms, het die Munir Front alternatiewe webwerfplatforms bekendgestel, waarvan sommige dieselfde naam dra. Munir Front het beheer van die "Brothers Online"-webwerf oorgeneem en verklaar dat dit die amptelike en enigste webwerf van die groep is, en het sommige van sy lojale leiers aangemoedig om alternatiewe mediaplatforms te finansier, in die naam van die platforms wat met die Mahmoud geaffilieer is. Hussein Front self, soos die "Verify Egypt"-platform van die Istanbul-gebaseerde Front en uitgesaai vanuit Nederland, waar die leier, Muhammad al-Aqeed, wat 'n video 'n paar dae gelede vrygestel het, die praktyke van die Hussein-groep aan die kaak gestel het, en onthul die groep se beleggings in Somalië en Afrika, en die verraad van die leiers om hierdie alternatiewe platform met dieselfde naam te finansier.

In hierdie konteks het Adham Hassanein, die Moslem-broederskap-leier lojaal aan die Istanbul Front en hoofredakteur van die "Verify Egypt"-platform, 'n video vrygestel waarin hy die leier, Muhammad al-Aqeed, dreig en hom daarvan beskuldig dat hy elemente van die groep bedrieg. . en ander in Turkye en die Golflande in vergelding vir sy voorneme om 'n alternatiewe platform te begin.

Die Munir Front stel alternatiewe mediaplatforms en webwerwe bekend, sommige met die name van diegene wat deur Mahmoud Hussein self beheer word

Benewens sy poging om sy beheer oor die leisels van die groep af te dwing, het Ibrahim Munir besluit om dr. Abdel Moneim Al-Barbari aan te stel om aan die hoof te staan ​​van 'n groep Moslem Broederskap-lede wat aan die London Front geaffilieer is, wat data en inligting oor elemente sou insamel. en leiers. lojaal aan die Istanbul Front en dit persoonlik aan Ibrahim Munir oorhandig, sodat hy die nodige maatreëls daarteen sou tref.

Wat is die oorsprong van die Moslem Broederskap?

Die Moslem-broederskap is in 1928 in Egipte, in Ismailia, noordoos van Kaïro, op die oewer van die Suez-kanaal gebore. Gestig deur Sheikh Hassan Al-Banna, het die Soennitiese en hervormingsorganisasie vir homself twee presiese doelwitte gestel: om die land van die Britse juk te bevry, en om die mag oor te neem in 'n Egipte wat weer deurspek was met Islamitiese waardes.

Die Broederbond het sy gewildheid gesmee deur liefdadigheids- en maatskaplike aktiwiteite te organiseer, wat bedoel was om 'n beroep op die werkers- en middelklas te maak. Hierdie program gee 'n trotse plek aan godsdiens, te danke aan 'n populêre onderwysbeweging, wat ontwerp is om die herlewing van Islam te verseker. 'n Sleutelbelegging in die oë van Hassan Al-Banna, 'n onderwyser deur opleiding.

Die Moslem-broederskap in Europa

In Europa sedert die begin van die 1950's het hulle aan die begin van 1963 op 'n georganiseerde manier begin vorm in sommige Westerse lande, soos Groot-Brittanje. Die onreg van sommige regimes, veral ten tyde van die Moslem Die lot van die Broederskap met die voormalige Egiptiese president Gamal Abdel Nasser in Egipte. En hierdie beweging het saam met hierdie mense na Europa getrek, en dit is gevorm en gelaai met al die kenmerke wat dit in die Islamitiese Ooste gehad het, en dit het gegroei met dieselfde intellektuele, militante, kinetiese, organisatoriese komponente, ens. Die groep het groot organisatoriese komponente. krag en ongelooflike finansiële vermoëns wat dit toegelaat het om 'n groot netwerk van sosiale en godsdienstige dienste in Europa in tien jaar te bou.

Die besluit van die Egiptiese president Gamal Abdel Nasser om die groep te ontbind, was veronderstel om tot sy fragmentering en finale uitskakeling te lei, maar die simbole van die beweging was merkwaardig suksesvol in die herorganisering en hervorming van die beweging langs twee hoofasse, naamlik die Saoedi- en die Europese as, en kon 'n invloedryke politieke mag aan beide kante vorm.

Die Islamitiese teenwoordigheid in Europa ten tyde van die besluit om die groep in 1954 te ontbind is nie gekenmerk deur momentum of kommunikasie nie, aangesien Moslems in Duitsland byvoorbeeld net twee moskees gehad het wat deur groot afstande geskei is, een in Hamburg en die ander in Berlyn . Met die agteruitgang van die imperialistiese golf aan die begin van die tweede helfte van die 20ste eeu en die bevryding van die meeste Islamitiese lande uit die kloue van Westerse kolonialisme, het die Weste toevlug geneem om Arabiere en Moslems op 'n nuwe manier in diens te neem, in ooreenstemming met die aard van die toneel, deur hulle te aktiveer in sy wêreldwye oorlog teen kommunisme van die tyd, wat golwe van Arabiese en Islamitiese immigrasie, agtereenvolgens, oral na die Westelike kus toegelaat het.

Destyds het Gerhard von Mende, wat die jare van die Tweede Wêreldoorlog as Minister van die Besette Oostelike Provinsies onder die Ryk deurgebring het, hom toe tot intelligensie gewend, Moslems gewerf wat in die geledere van die Rooi Leër geveg het en gevangene geraak in Nazi-kampe, het hulle soms met die dood gedreig en belowe om hul lande te bevry, wat soms onder Sowjet-oorheersing geval het. Om nader aan hierdie nuwe kliënte te kom, het Menda 'n moskee in die stad München gebou en 'n regsvereniging gestig wat bestaan ​​uit lede van die stad se Islamitiese gemeenskap om hierdie taak uit te voer.

Voorspellings van die vorming van 'n verenigde en georganiseerde Islamitiese stroom in Europa deur etniese en ideologiese verskille tussen sy elemente te oorkom het by die Londense konferensie in 1973 begin, 'n paar maande voor die opening van die München-moskee, waar 'n aantal aktiviste 'n groot vergadering gereël het. in die Londense voorstedelike teater wat destyds 'n aantal Islamitiese ikone ingesluit het, soos Ghaleb Hemmat, wat aangestel is as hoof van die Moslemgemeenskap van Suid-Duitsland (die nuwe amptelike naam van die München-moskee), en Khurshid Ahmed, een van die ikone van die Islamitiese Groep in Pakistan, die Suid-Asiatiese tak van die Moslem Broederskap, en ander.

Alhoewel die vergadering nie direkte resultate opgelewer het nie, was dit die eerste stap om die Islamiete bymekaar te bring. Vier jaar later het nog 'n belangrike vergadering in die geskiedenis van die Broederskap in 1977 in die Switserse oord Lugano plaasgevind.

Die vergadering is gekenmerk deur die teenwoordigheid van 'n aantal prominente Moslem Broederskap figure en Islamitiese aktiviste, soos Ghaleb Hemmat en Youssef Nada, een van die simbole van die München Moskee, Sheikh Yusuf Al-Qaradawi, wat die navorser Ian Johnson beskryf as die geestelike vader van die groep, en Ismail Al-Farouqi, die teoretikus en groot Islamitiese denker en ander. Hierdie vergadering was die eerste hoeksteen in die herbou van die Broederskap se gebou wat vernietig is onder die gewig van die grawe van Nasseristiese tirannie en onderdrukking.

In die vroeë 1990's van die vorige eeu is 'n aantal Islamitiese organisasies en liggame op die Europese vasteland gevorm, soos die Brussel-gebaseerde Federasie van Islamitiese Organisasies in Europa, wat daarop gemik is om Moslem Broederskap-groepe in meer as twintig lande te verenig en te koördineer. , die Dublin-gebaseerde Europese Raad vir Fatwas en Navorsing, wat verantwoordelik is vir die uitreiking van fatwa's oor kwessies wat verband hou met Moslem-minderhede in Europa, en die Europese Instituut vir Geesteswetenskappe, wat die taak onderneem om imams by drie universiteite in Frankryk en Wallis op te lei, sowel as 'n groep ekonomiese entiteite wat staatmaak op die voorsiening van fondse van die Golf aan Broederskap-geaffilieerde organisasies en bewegings ten einde moskeeboubedrywighede regdeur Europa uit te brei.

Die enigste verskil tussen die Moslem Broederskap in die Arabiese wêreld en die Weste is dat die Moslem Broederskap organisasie in die Weste funksioneer as 'n groep wat 'n godsdienstige minderheid verteenwoordig, en daarom is sy doel nie gerig op die Islamisering van die samelewing nie.

Die Moslem Broederskap beskik oor politieke realisme en rasionaliteit, wat hulle in staat stel om die aard van die samelewing waarin hulle funksioneer en die aard van die taak op hande te verstaan. Miskien het die groep se vreedsame gedrag en fokus op die sosiale, kulturele, opvoedkundige, sport- en godsdiensprobleme van Moslem-gemeenskappe in die Weste regerings gehelp om die Moslem-broederskap as 'n gematigde alternatief vir ander Salafi-jihadistiese strominge te sien ...

Oorspronklike artikel in Frans na hierdie skakel (vertaling nie geverifieer nie)

Foto deur Markus winkler on Unsplash

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -