9.8 C
Brussel
Vrydag, Maart 31, 2023

EU se universiteite gereed vir die toekoms

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Nuustoonbank
Nuustoonbankhttps://www.europeantimes.news
Die European Times News poog om nuus te dek wat saak maak om die bewustheid van burgers regoor geografiese Europa te verhoog.

Hoër onderwys: maak EU se universiteite gereed vir die toekoms deur dieper transnasionale samewerking

Vandag het die Europese samelewing meer as ooit die bydrae van universiteite en ander hoëronderwysinstellings nodig. Europa staan ​​voor groot uitdagings soos klimaatsverandering, die digitale transformasie en veroudering van die bevolking, in 'n tyd wanneer dit getref word deur die grootste wêreldwye gesondheidskrisis in 'n eeu en die ekonomiese gevolge daarvan. Universiteite, en die hele hoëronderwyssektor, het 'n unieke posisie by die kruispad van onderwys, navorsing en innovasie, in die vorming van volhoubare en veerkragtige ekonomieë, en om die Europese Unie groener, meer inklusief en meer digitaal te maak.

Die twee nuwe inisiatiewe wat vandag aangeneem is, 'n Europese strategie vir universiteite en 'n voorstel van die Kommissie vir 'n Raadsaanbeveling oor die bou van brûe vir effektiewe Europese samewerking in hoër onderwys, sal universiteite in hierdie poging ondersteun.

Margaritis Schinas, vise-president vir die bevordering van die Europese lewenswyse, het gesê: “Europese universiteite van uitnemendheid en inklusiwiteit is beide 'n voorwaarde en 'n grondslag vir ons Europese lewenswyse. Hulle ondersteun oop, demokratiese en regverdige samelewings sowel as volgehoue ​​groei, entrepreneurskap, integrasie en indiensneming. Met ons voorstelle vandag poog ons om transnasionale samewerking in Hoër Onderwys na 'n nuwe vlak te neem. Gedeelde waardes, meer mobiliteit, breër omvang en sinergieë om 'n werklik Europese dimensie in ons Hoër Onderwys te bou."

Kommissaris vir Innovasie, Navorsing, Kultuur, Onderwys en Jeug, Mariya Gabriel, Het gesê: "Vandag se voorstelle sal die hele hoëronderwyssektor bevoordeel, in die eerste plek ons ​​studente. Hulle benodig moderne transnasionale kampusse met maklike toegang tot mobiliteit in die buiteland om voorsiening te maak vir 'n werklik Europese studiepad en ervaring. Ons is gereed om kragte saam te snoer met die lidlande en hoëronderwysinstellings regoor Europa. Saam kan ons onderwys, navorsing en innovasie nader bring in diens aan die samelewing.  Die Europese universiteite-alliansies baan die weg; teen middel-2024 sal die Europese begroting tot 60 Europese universiteitsalliansies ondersteun met meer as 500 universiteite regoor Europa.

Die Europese strategie vir universiteite

Europa is die tuiste van byna 5,000 17.5 hoëronderwysinstellings, 1.35 miljoen tersiêre onderwysstudente, 1.17 miljoen mense wat in tersiêre onderwys onderrig gee en XNUMX miljoen navorsers. Hierdie strategie het ten doel om alle universiteite in Europa te ondersteun en in staat te stel om by veranderende toestande aan te pas, om te floreer en om by te dra tot Europa se veerkragtigheid en herstel. Dit stel 'n stel belangrike aksies voor om Europa se universiteite te ondersteun om vier doelwitte te bereik:

  • Versterk die Europese dimensie van hoër onderwys en navorsing;
  • Konsolideer universiteite as vuurtorings van ons Europese lewenswyse met ondersteunende aksies wat fokus op akademiese en navorsingsloopbane, kwaliteit en relevansie vir toekomsvaste vaardighede, diversiteit, insluiting, demokratiese praktyke, fundamentele regte en akademiese waardes;
  • Bemagtig universiteite as sleutelakteurs van verandering in die tweelinggroen en digitale oorgang;
  • Versterk universiteite as drywers van die EU se globale rol en leierskap.

Bou brûe vir effektiewe Europese samewerking in hoër onderwys

Die voorstel van die Kommissie vir 'n Raadsaanbeveling het ten doel om Europese hoëronderwysinstellings in staat te stel om nouer en dieper saam te werk, om die implementering van gesamentlike transnasionale opvoedkundige programme en aktiwiteite te fasiliteer, kapasiteit en hulpbronne saam te voeg, of gesamentlike grade toe te ken. Dit is 'n uitnodiging aan lidlande om aksie te neem en gepaste toestande op nasionale vlak te skep om sulke nouer en volhoubare transnasionale samewerking moontlik te maak, meer effektiewe implementering van gesamentlike opvoedkundige en navorsingsaktiwiteite en die Europese Hoër Onderwysgebied (Bologna) gereedskap. Dit sal die vloei van kennis fasiliteer en 'n sterker skakel tussen onderwys, navorsing en innoverende nywerheidsgemeenskappe bou. Die doelwit is veral om die verskaffing van lewenslange leergeleenthede van hoë gehalte vir almal te ondersteun met 'n fokus op die mees benodigde vaardighede en bevoegdhede om vandag se ekonomiese en maatskaplike eise die hoof te bied.

Om dit te laat gebeur: vier vlagskip-inisiatiewe

Die Europese dimensie in hoër onderwys en navorsing sal teen middel 2024 versterk word deur vier vlagskepe-inisiatiewe:

  • Brei uit na 60 Europese universiteite met meer as 500 hoëronderwysinstellings teen middel-2024, met 'n Erasmus+ aanduidende begroting van altesaam €1.1 miljard vir 2021-2027. Die doel is om 'n gemeenskaplike langtermyn strukturele, volhoubare en sistemiese samewerking oor onderwys, navorsing en innovasie te ontwikkel en te deel, die skep van Europese inter-universiteit kampusse waar studente, personeel en navorsers van alle dele van Europa naatlose mobiliteit kan geniet en nuwe kennis kan skep. saam, oor lande en dissiplines heen.
  • Werk aan a wetlike statuut vir alliansies van hoëronderwysinstellings om hulle in staat te stel om hulpbronne, vermoëns en hul sterkpunte saam te voeg met 'n Erasmus+-vlieënier vanaf 2022.
  • Werk aan a gesamentlike Europese graad aan erken die waarde van transnasionale ervarings in die hoëronderwyskwalifikasie behaal die studente en sny die rompslomp vir die lewering van gesamentlike programme.
  • Verhoog die Europese Studentekaart-inisiatief deur 'n unieke Europese Studente-identifiseerder te ontplooi wat beskikbaar is vir alle mobiele studente in 2022 en vir alle studente in universiteite in Europa teen middel-2024, om mobiliteit op alle vlakke te fasiliteer.

Volgende stappe

Koördinering van pogings tussen die EU, lidlande, streke, die burgerlike samelewing en die hoër onderwyssektor is die sleutel om die Europese strategie vir universiteite 'n werklikheid. Die Kommissie nooi die Raad, lidlande en universiteite uit om hierdie beleidsagenda te bespreek en saam te werk vir toekomsvaste universiteite.

Die  Kommissievoorstel vir 'n Raadsaanbeveling oor die bou van brûe vir effektiewe Europese samewerking in hoër onderwys sal met lidlande bespreek word. Sodra dit deur die Raad aangeneem is, sal die Kommissie lidlande en relevante vennote ondersteun in die implementering van hierdie Raadsaanbeveling.

agtergrond

Die Kommissie het sy voorneme aangekondig om die mede-skepping van 'n transformasie-agenda vir hoër onderwys in sy Kommunikasie oor die bereiking van die Europese onderwysarea teen 2025 en sy Mededeling oor 'n nuwe Europese Navorsingsgebied. Die Raadsgevolgtrekkings oor die Nuwe Europese Navorsingsgebied, aangeneem op 1 Desember 2020, stres "dat sterker sinergieë en interkonneksies tussen die ERA, die EHEA en die hoëronderwysverwante elemente van die Europese Onderwysgebied (EEA) ontwikkel moet word." In sy Resolusie van 26 Februarie 2021 oor ''n strategiese raamwerk vir Europese samewerking in onderwys en opleiding in die rigting van die Europese Onderwysgebied en verder (2021-2030)', het die Raad die daarstel van 'n agenda vir hoëronderwystransformasie as 'n konkrete aksie in die prioriteitsarea van hoër onderwys geïdentifiseer.

Die ERA-beleidsagenda wat by die Raadsgevolgtrekkings oor die toekomstige bestuur van die Europese Navorsingsgebied aangeheg is, wat op 26 November 2021 aangeneem is, ondersteun aksies wat relevant is vir universiteite, insluitend 'n toegewyde aksie om hoëronderwysinstellings te bemagtig om te ontwikkel in ooreenstemming met die Europese Navorsingsgebied en in sinergie met die Europese Onderwysgebied.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -

Moet lees

- Advertensie -

Jongste artikels