16.1 C
Brussel
Donderdag September 28, 2023
internasionaalBelydenis in die Athonitiese tradisie

Belydenis in die Athonitiese tradisie

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

Nuustoonbank
Nuustoonbankhttps://europeantimes.news
The European Times Nuus het ten doel om nuus te dek wat saak maak om die bewustheid van burgers regoor geografiese Europa te verhoog.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Meer van die skrywer" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#" header_6_color="6" " header_text_color="#6"]

Baie het my gevra om te vertel van die Sakrament van die Heilige Belydenis en 'n bietjie oor wat die Kerk is, wat Ortodoksie is. Voordat ons van belydenisaflegging praat, moet ons eers praat oor Ortodoksie, oor die Kerk.

Wat is Ortodoksie?

Ortodoksie is nie 'n tak van filosofie, geskiedenis, volkstradisie, sosiologie nie, maar 'n tak van medisyne

Ons moet weet dat Ortodoksie 'n presiese mediese wetenskap is, waarvan die doel die genesing van die siel en die bereiking van ewige saligheid, die verkryging van die paradys, vergoddeliking is. Ortodoksie is dus nie 'n godsdiens in die sin waarin die woord vandag verstaan ​​word. Dit is nie 'n tak van die filosofie nie, nie 'n tak van die geskiedenis nie, nie 'n tak van volkstradisie nie, nie 'n tak van meditasie, nie 'n tak van sosiologie, nie 'n tak van sielkunde, as jy wil nie, maar 'n tak van medisyne. En daarom kan baie parallelle getrek word tussen die medisyne van die liggaam en die medisyne van die siel. En hierdie ware medisyne van die siel, soos ons gesê het, is Ortodoksie, en nie sielkunde nie.

Ortodoksie vs sielkunde

Sielkunde het mettertyd ontstaan ​​as gevolg van die feit dat die samelewing wegbeweeg het van Ortodoksie, en 'n Westerse persoon moes 'n nooduitweg uit hierdie situasie vind. Toe is aangekondig dat ons, kwansuis, in die huidige desperate situasie, 'n wetenskap sou skep wat die probleme van die siel sou hanteer (sielkunde word immers die wetenskap van die siel genoem). Omdat almal natuurlik bewus was dat ons siel probleme het, is dit siek.

Ortodoksie is 'n terapeutiese wetenskap

So, soos ons gesê het, is Ortodoksie 'n terapeutiese wetenskap, die wetenskap om die siel te genees, en die Kerk is die bewaker van hierdie terapeutiese wetenskap, wat in die Kerk toegepas word in die samewerking van die mens met God.

Wat ons moet weet is dat 'n persoon nie homself kan genees nie. Hoekom? Omdat 'n persoon op sy eie nie weet wat hy moet bereik nie, aangesien die hoofgevolg van geestelike siektes 'n skending van die visie van die verstand is, 'n vertroebeling van die verstand. En sodat 'n persoon kan weet wat hy moet bereik en hoe hy genees kan word, moet hy 'n helder verstand en wêreldbeskouing van 'n vergoddelikte persoon hê.

Die mens word in die Kerk genees

Maar aangesien ons almal gevalle mense is, al die seuns van Adam, en dus almal wegbeweeg het van die verbrande man, weet ons nie meer waarna om te strewe en hoe om gesond te word nie. Om hierdie rede het God Sy Kerk geskep, waarin Hy, met die hulp van mense wat met Hom verenig is, die res genees, ons wat, volgens hierdie terapeutiese metode, hierdie resep vir genesing van die menslike persoon voorlê.

Dus, broers, die gebooie van God is nie 'n beroep van 'n meerdere na 'n ondergeskikte nie. Die gebooie van God is die beroep van die Geneesheer en die Vader op Sy mees geliefde kinders wat siek is.

Kerkterapeute

Diegene deur wie hierdie terapeutiese metode van genesing van die menslike persoonlikheid hoofsaaklik toegepas word, is priesters en mense wat naby aan God gekom het. Aan die een kant is priesters, vanuit 'n institusionele oogpunt, en aan die ander kant, in die aspek van genade, mense van heilige lewe, wat genade besit, dit wil sê, diegene aan wie hierdie wetenskap van genesing van menslike siele direk geopenbaar is. deur God.

Priesters kan, op grond van hulle ordening, hierdie genesing hoofsaaklik deur die sakramente van die Kerk, sowel as deur geestelike voeding uitvoer, terwyl mense van heilige lewe siele genees met die krag van genade, met daardie geestelike gawes wat hulle verwerf het, en daardie kennis wat hulle opgehoop het.

Jy moet 'n biegvader (terapeut) soek

Ons moet self 'n terapeut soek wat ons geestelike siektes kan genees - 'n belyder

So, dit is baie belangrik om te weet dat ons self 'n terapeut moet soek, ons moet 'n dokter van ons siel soek wat ons geestelike siektes kan genees. Soos in die behandeling van die liggaam, is ons op soek na 'n dokter wat geskik is, met 'n toepaslike spesialiteit vir die behandeling van ons liggaamlike siektes, so in die behandeling van die siel, moet ons soek na 'n terapeut wat geskik is vir ons, en dit is die biegvader wat ons moet vind.

Die genade van die toestemming van sondes

Ons het gesê dat, vanuit 'n institusionele oogpunt, geestelike vaders hierdie genade van God het om te brei en los te maak, dit wil sê om ons te genees, en kom ons kyk nou daarna in die aspek van genade en sê dat dit baie belangrik is om te ontmoet met 'n biegvader dikwels. Net soos ons 'n huisdokter het wat ons voortdurend waarneem of moet waarneem, en dit nodig is dat hy gereeld ons ontledings sien, so moet die geestelike dokter ons geestelike evolusie met verloop van tyd sien.

Die handhawing van 'n hegte verhouding met die geestelike vader

Daarom is dit baie goed vir die biegvader om naby te wees. Dit is natuurlik die beste as hy geografies naby is, dit wil sê sodat ons na hom kan gaan, persoonlike verhoudings met hom kan handhaaf, maar vandag kan dit ook met verskeie tegnologiese middele gedoen word.

En tog, ek beklemtoon dit weer, is dit die beste om van aangesig tot aangesig te kommunikeer. As dit weens tyd, pandemie, afstand nie moontlik is nie, sal dit baie goed wees om op moderne maniere te kommunikeer. Dit is in elk geval baie belangrik om te probeer sodat kontak met die biegvader nie skaars word nie.

Heilige Vaders en Belydenis

Jy moet weet dat baie heiliges – St. John of the Ladder, St. Paisius Velichkovsky, om nie eers te praat van Theodore the Studite (en so is die tradisie van die Heilige Vaders tot vandag toe, tot St. Joseph the Hesychast) – gepraat het. oor die noodsaaklikheid van daaglikse belydenis. En in die kloosters, hierdie elite geestelike milieu, het hulle elke dag bely.

Sint Athanasius van Athos, vereer as die patriarg van die Heilige Berg, het nie 'n uitstaande teologiese opvoeding gehad nie, het geen geskrifte agter hom gelaat nie en het gedurende sy leeftyd nie 'n oorvloed van buitengewone wonderwerke verrig nie. Maar wat Sint Athanasius van Athos onderskei het (om hierdie rede word hy die Patriarg van die Heilige Berg genoem) was eerstens dat hy as persoonlike voorbeeld vir die monnike gedien het, altyd onder die dissipels was, en tweedens dat hy bely het almal elke dag.

Genadige mag en institusionele krag van die biegvader

En ten spyte van die feit dat hy 'n eenvoudige monnik was, dit wil sê hy het slegs genade-vervulde krag besit, het hy ook nie institusionele mag gehad nie, aangesien hy nie 'n priester was nie, het hy nie toegelaat dat die monnike hul gedagtes aan iemand anders openbaar nie maar homself.

Dit word natuurlik nie in die wêreld beoefen nie, maar dit gebeur in die kloosteromgewing. En die Heilige Josef die Hesigast was ook nie 'n priester nie, hy was 'n eenvoudige monnik, maar op grond van sy geestelike gawes het hy na die gedagtes van ander geluister en dit elke dag gekorrigeer.

As dit in die geval van St. Josef die Hesigast relatief maklik was, aangesien hy net 'n paar dissipels gehad het, dan was dit in die geval van St. Athanasius ongeveer 120-150 monnike. En om elke dag na almal te luister, moes 'n mens 'n fenomenale voorbereiding hê, kolossaal sowel van die kant van die heilige as van die kant van die dissipels, wat gewoond was om elke dag te bely, kort, tot op die punt gepraat het: so , so, so en so.

Belydenis: hoe gereeld?

In die wêreld is dit natuurlik moeilik om elke dag te bieg. Ons vereis dit nie, maar een keer per week of, in die skaarsste geval, een keer elke twee weke, in uiterste gevalle, een keer per maand. Maar nie 4 keer per jaar nie, broers! Dit is baie, baie skaars. Dit is nie meer geestelike vooruitgang nie, nie terapeutika nie. Ons sit dus byna die hele jaar sonder geestelike voeding, en niks goeds kan hiervan kom nie.

Ons moet voortdurend geestelike kontak met die biegvader hê en bowenal probeer om nie kontak met hom te verloor nie, sodat sondes nie in ons ophoop nie, sodat ons nie iets vergeet nie, sodat niks ons pynig, ons nie belas nie, oorskadu nie. As ons selde bieg, dan sal ons, behalwe dat ons iets kan vergeet, ook baie van alles op een slag moet vertel. En so sal ons ons geestelike vader vermoei, en ons sal onsself vermoei, en sal ons die wat agter ons staan, wat ook wag op hul beurt om te bely, vererg.

Hoe om te bely?

In die belydenis moet ons kort en saaklik wees

In belydenis, broeders, moet ons kort en op die punt wees. Kom ons begin nie met, sê: "Ek is in 1900 in so en so 'n jaar in die herfs gebore," en stel my hele biografie, die geskiedenis van my hele lewe uiteen. Moenie, broers, het nie onnodige besonderhede nodig nie. Besonderhede is glad nie nodig nie, want op hierdie manier verloor ons tyd en verdwaal onsself in kleinighede. Benewens alles, veral as dit by vleeslike sondes kom, gee ons nie besonderhede nie, want ons kan die belyder self in die versoeking lei, want hy is mos ook 'n mens? Daarom sal ons kort en duidelik praat.

Jy kan selfs vir jouself op 'n stuk papier punt vir punt neerskryf: "Wat ek sleg gedoen het" (1, 2, 3, 4, 5), "Wat ek goed gedoen het" (1, 2, 3, 4, 5 ). Dit is nuttig as die biegvader werklik ervare is. En ons sal ook sê wat ons dink ons ​​goed gedoen het, sodat die biegvader vir ons kan sê: “Ja, dit is regtig goed, versterk dit, maar los dit,” sodat hy weet, sodat hy 'n holistiese siening van ons lewe, ons geestelike pad.

Raad en belydenis

By belydenisaflegging kan ons natuurlik raad vra, en dit is goed om wêreldse raad te vra, maar kom ons pasop net om in suiwer professionele sfere in te dring. Dit wil sê, broers, ons vra nie die biegvader watter motor om te koop, watter naam om aan die maatskappy te gee, ensovoorts nie. Ek vertel jou omdat ek weet daar was misverstande as gevolg hiervan. As ons 'n idee het van die biegvader se lewenservaring en kundigheid in 'n sekere gebied, kan ons hom 'n vraag vra wat met hierdie area verband hou. Maar dit beteken nie dat ons reeds deur geestelike wet gebonde is as die biegvader vir ons sê om 'n motor X, Y of Z te koop nie.

Byvoorbeeld, regdeur die Heilige Berg is die mees algemene motor die Toyota Hilux. Maar as iemand aangesê word om 'n Toyota Hilux te koop, beteken dit nie dat hy beveel is om 'n Toyota Hilux op berg Athos te koop nie. Ons het net daarmee gehandel, dit is 'n baie goeie motor, maar ons word nie met hierdie maatskappy geassosieer nie.

Ons sal tussen die geestelike en alledaagse aspekte van die lewe onderskei

In geestelike probleme word die prioriteit aan die belyder gegee. En in gesinsprobleme kry die eggenoot (vrou) die oorhand

Verstaan ​​jy? So een ding is die geestelike kant, en die ander is die alledaagse kant van die lewe. Omdat ernstige dramas in die gesin kan ontstaan ​​as gevolg van die feit dat, sê hulle, "die biegvader het vir my gesê om dit te doen."

Hier moet jy baie versigtig wees! In geestelike probleme word die prioriteit aan die belyder gegee. En in gesinsprobleme kry die man (vrou) die oorhand. Soek 'n gemeenskaplike taal met mekaar. Daar is geen klooster daar nie. Daar was nog nooit 'n rite van inwyding in die leke, soos die rite van ordening in die klooster, as gevolg waarvan die leke al hul vryheid in die hande van 'n biegvader sou gegee het nie.

Belyder van die leke

Die groot verskil tussen leke en monnike is dat leke kan bieg by watter biegvader hulle wil. En as die leke sien dat hulle 'n probleem het wat hul familiebelyder nie oplos nie, kan hulle na 'n ander abba, 'n meer ervare geestelike vader, selfs sonder die seën van hul biegvader gaan.

Soos in die geval van dokters, wanneer ons een of ander ernstige probleem het - 'n probleem met die maag, oë, ens. - en die huisdokter kan dit nie oplos nie, gaan ons natuurlik na 'n ortopeed, 'n otolaryngoloog, 'n gastroënteroloog, wat is, 'n spesialis dokter. Maar dit beteken nie dat ons ons huisdokter verlaat of dat ons die huisdokter se seën moet neem om na die toepaslike spesialisdokter te gaan nie.

Abba en belydenis

Dieselfde geld in die geestelike lewe. Wanneer ons dus sien dat die biegvader van ons probleme nie kan oplos nie, gaan vra ons vir 'n ander priester: “Vader, wat moet ek met hierdie probleem doen?”.

En, weer, as ons sien dat die huisdokter, dit wil sê die familiebelyder, nie een van ons probleme betyds oplos nie, en veral as hy ons tot wanhoop dryf, dan is hier 'n groot probleem. Ons moet ons biegvader verander, vir onsself 'n ander terapeut vind wat ons sal inspireer, ons vorentoe sal stoot en, met die hulp van God, ons passies betyds genees.

Wat en hoe om te bely?

Wat die hartstogte betref, is dit baie belangrik, broeders, aangesien dit ook met tyd verband hou dat ons nie elke gedagte wat by ons opkom, bely nie. Natuurlik sal dit wonderlik wees, maar soos ons gesê het, is dit onmoontlik, veral in die wêreld, om 'n aantal redes: 'n gebrek aan tyd en so meer. Broeders, ons bely daardie sondes wat hardnekkig herhaal word, daardie gedagtes wat ernstig by ons opkom. Hulle moet beken word.

Gestel nou staan ​​ek op die oorkantste helling van Athos, waar daar 'n vallei 'n paar honderd meter af is. En as ek dit daar onder hoor, skel iemand my, ek heg geen belang hieraan nie, ek gaan aan. As ek hom hier op die pad sien uitkom en hoor hoe hy my skel, sal ek 'n kykie kry van wat in daardie rigting aangaan. As ek sien hy kom na my toe en gooi homself op my, dan moet ek die polisie bel, ek moet daarvan vertel.

En ek sal my biegvader hiervan vertel wanneer die gedagte by my opkom, sal my veg en ek sal dit nie kan oorkom nie. Ons vertel nie die hele klomp gedagtes en chaotiese bewegings van die verstand oor nie. Ons maak daardie gedagtes oop wat aanhou. Ek het dit nie gesê nie. Barsanuphius die Grote het dit gesê.

Dus, ons moet baie oplettend wees vir wat ons bely, besonderhede is nie hier nodig nie, en jy self onthou nie die besonderhede nie, veral as dit by vleeslike sondes kom, want dit besoedel die verstand as jy dit in detail onthou.

Moenie skaam wees om te bieg nie!

Wat hierdie vleeslike sondes betref, en ander ook, broeders, moenie skaam wees om te bely nie! Dit is baie belangrik! En hier verwys ek hoofsaaklik na die regverdige seks. Kan jy vir my sê hoeveel ek al gehoor het? Ek het genoeg gehoor. Alles geluister! So jy sal niemand verras nie. Nou ja, goed, nou weet ek nie presies waar jy die bom geplant het, wie jy doodgemaak het en so meer nie, maar, broers, glo my: jy sal niemand verras nie!

Die biegvader sal op geen manier na jou kyk nie. Daar is immers gewoonlik, veral onder dames, sulke vrese: “O, hoe sal hy daarna na my kyk?” Ja, hy sal nie na jou kyk nie!

Persoonlike bekering en die aantrek van die genade van God

Die belyder sal aangeraak word deur jou bekering – dit is wat sal gebeur, en die genade van God sal hom verlig om vir jou 'n woord van God te vertel.

Belydenisaflegging is 'n hoogs geestelike handeling, waartydens die belyder deur genade verlig word

Want belydenis is nie 'n proses om iemand in te lig nie. Belydenis is 'n by uitstek geestelike handeling, waartydens die belyder deur genade verlig word, wat jy na jouself en na hom aantrek deur jou bekering, sondeverloëning, sondeverwerping, en dan is hy, hierdeur beïndruk en aangeraak, vol van liefde, die genade van God, wat liefde vir jou is, sal vir jou van God sê wat om te doen.

Jy sal vir niemand iets nuuts vertel nie, soos ons gesê het. So, laat dit nie vir jou 'n probleem wees nie, sê hulle, "wat sal gebeur as hy hoor wat ek gedoen het?". Jy het niks gedoen nie. Wel, wel, jy het iets gedoen, en dit het jou pyn geword, jou bloeiende wond, jou probleem, maar, broers, van Adam af tot vandag toe is daar niks nuuts onder die son nie. Dit is dus baie, baie belangrik.

Vas en belydenis

Voorbereiding vir belydenisaflegging. Broeders, dit is nie nodig om te vas nie! Want hierdeur is ernstige dramas verkry. Mense het hierheen gekom, na die Heilige Berg, en wou bieg, hulle het groot probleme gehad, maar aangesien hulle vergeet het om te vas, het hulle nooit gebieg nie.

Die pos is egter nie nodig nie. Jy moet weet dat 'n persoon absoluut enige tyd van die dag of nag kan bely, en hy moet gereed wees om sy hart op enige oomblik oop te maak, en die priester moet absoluut enige oomblik die deur vir hom oopmaak. Natuurlik sal ons dit nie nou misbruik nie en sal nie 12 uur in die nag by die priester opdaag nie, ons sal nie aan sy deur klop en astrant en harteloos optree nie, vergewe my!

Wanneer om te bely?

Maar ons kan enige oomblik na belydenis gaan. En buitendien, die enigste voorbereiding wat goed sal wees om te doen, en selfs dit is nie nodig nie, is om kort voor belydenisaflegging kortliks te bid: “Here, help my dat Hy vir my 'n woord van God sal vertel, en dat ek uitdruk wat Ek het siel.” Kortom, daar is nie veel om te sê nie. En tweedens, vir mense van 'n sekere aard, veral as ons die biegvader van baie moet vertel, sal dit goed wees om dit vooraf op 'n stuk papier neer te skryf om nie na die biegvader te kom en daar, soos 'n vis op land, teken net een “aaaa”, reg ? Tyd word immers gemors en spanning word in die tou geskep.

So, as iemand 'n bekentenis wil opneem, is dit goed, hy kan dit op sy selfoon opneem, en enige plek, absoluut geen probleem nie. Punt vir punt, om nie in die besonderhede deurmekaar te raak nie en, bowenal, om niks te vergeet nie!

Kom ons bely net vir onsself!

Die hoofeffek van belydenis is opstanding, verlossing van die tirannie van sonde, die tirannie van die dood.

Want op die ou end sal ons die belydenis met 'n swaar siel verlaat, terwyl die hoofeffek van belydenis, jy moet dit weet, opstanding is, dit is bevryding van die tirannie van sonde, die tirannie van die dood. Maar dit natuurlik as ons ons eie, en nie ander mense se sondes, bely nie. Want dit gebeur dikwels by belydenisaflegging dat ons kom sê, ons begin baie nederig en geestelik, en dan: “Ek het my humeur verloor omdat X dit aan my gedoen het, hy is ’n vark en ’n baster,” ensovoorts. En in werklikheid blyk dit dat ek sê wat hy gedoen het, maar ek sê nie wat ek gedoen het nie, verstaan ​​jy?

’n Mens moet baie versigtig wees om nie ander se dade te bely nie. Indien nodig, sal ons die konteks baie kortliks beskryf, maar ons sal nie 'n naam gee nie, maar fokus op onsself, ons probleme, want hoe sal die priester dan die permissiewe gebed lees? Hy lees 'n gebed vir toestemming van die sondes van jou, en nie van die persoon wie se dade ons bely het nie.

Die betekenis van boetedoening

Broers, moenie bang wees vir boetedoening nie! Wel, in die wêreld het jy 'n ander probleem: jy soek goeie belydende, maar jy moet weet dat ten minste in tradisionele kloosters, met die beste belydende, diegene wat vertroud is met die tradisie van die Kerk weet dat boetedoening nie 'n voorvereiste vir die vergifnis van sondes.

Sondes word vergewe presies op die oomblik wanneer die priester sy hand op die kop van die biegvader lê en die bekende toelatende gebed lees: “... en ek, onwaardige priester …” Op hierdie oomblik is alle sondes vergewe, en as 'n persoon sterf in die volgende sekonde, dan sal hy hemel toe gaan.

As boete gegee word, dan sodat die persoon nie weer val nie. Verstaan ​​jy? So, boetedoening is pyn, arbeid, in ooreenstemming met die plesier wat ervaar is op die oomblik van die pleeg van 'n sonde, sodat 'n persoon nie meer sou val nie.

Plesier en proporsionele pyn

Aangesien sonde hoofsaaklik 'n sondige plesier is, word om hierdie rede pyn in verhouding daartoe gegee. So word daardie balans herstel en word 'n mens bevry van slawerny aan sonde. Daarom, in die geval van vleeslike sondes, sondes wat verband hou met talle plesier, is belydende mense baie ervare en gee ernstige boetedoening om die ooreenstemmende persoon van die ooreenstemmende tirannie te ontwrig.

God is vergewensgesind

Moenie dink God sal jou nie vergewe nie! God sal jou alles vergewe! As ons maar net vergewe wil word

En weer: moenie dink dat God jou nie sal vergewe nie! God sal jou alles vergewe! As ons maar net vergewe wil word.

As ons omhels was, en ons sit in hierdie omhelsings met ons sondes en wil dit nie uitgooi nie, wil dit nie verloën nie, wil dit nie bely nie, dan sê God ook uit liefde vir ons:

“Luister, broer, as dit is wat jy wil hê, wat moet ek dan met jou maak? Ek respekteer jou vryheid van keuse, want ek is volkome lief vir jou, al is dit jou pyniging.

En dan, op hierdie oomblik, wanneer iemand in die arms van God sit met sy sondes en, erger nog, dit nie bely nie, omdat hy skaam is, omdat hy nie wil nie, ensovoorts (“En hoe sal die biegvader kyk na my?” En ander voorwendsels) – op hierdie oomblik word 'n mens so gepynig, wriemel so baie, totdat hy heeltemal gerimpel is, en dan verloor hy sy vryheid en beweeg na die hel.

Belydenis is die voorwaarde van verlossing

So, om hierdie rede, is belydenis die belangrikste ding in die redding van 'n persoon, en om hierdie rede, aan die ander kant, kan sielkunde 'n persoon nie van sondes oplos nie, aangesien sielkunde nie die genade van God besit nie.

Ons kan onsself nie (deur sielkunde) help nie, want die oplossing is bo ons.

Sielkunde is net, verskoon my, 'n bespreking ... Ja, daar is 'n mate van aflaai aan die gang, maar dit bly steeds op menslike vlak. En buitendien, sielkunde is nie 'n sakrament nie. Sielkunde impliseer nie Nagmaal nie.

As sielkundiges saamwerk met belydende en nadat 'n persoon homself 'n bietjie by 'n sielkundige afgelaai het, stuur hulle hom na 'n biegvader – dit is aanvaarbaar en goed. Maar sielkunde alleen kan nie 'n mens genees nie, en ons sien dat die hele Weste, vol sielkunde tot op die rand, ook vol senusiektes is.

Want dit is geensins, op geen manier onmoontlik nie, want 'n mens het God nodig, die ongeskape nodig, liefde nodig, en mense – ons self in ons omgewing – kan nie ons eie vergelyking oplos nie, ons kan onsself nie help nie, want die oplossing is bo ons.

gevolgtrekkings

So, hier is wat kortliks gesê kan word oor belydenis en houding teenoor sielkunde. En daarom moet ons weet dat dit baie belangrik is om gereeld, ten minste een keer per maand, en verkieslik een keer per week, na belydenis te gaan en te bieg. En in kloosters kan mens daaglikse belydenis aflê.

Benewens die feit dat 'n persoon tydens belydenisaflegging afgelaai word, en benewens die feit dat genade op hom neerdaal, ontvang hy ook 'n geestelike woord van 'n belyder. En hierdie genade wat op hom neerdaal, gee hom die krag om die geestelike woord te volg wat van die mentor af kom, en so kom die persoon geleidelik uit. En dis hoe ons genees! En nie pille nie, broers, kom ons gooi pille!

Mag God ons seën!

Skrywer: Monk Theologos (Kadar), Bron: Mount Athos-sel (O Chilie Athonită), 22 Februarie 2022.

- Advertensie -
- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -