-1.1 C
Brussel
Sondag, Desember 3, 2023
EuropaMaart 2022 Nuusbrief

Maart 2022 Nuusbrief

Nuustoonbank
Nuustoonbankhttps://europeantimes.news
The European Times Nuus het ten doel om nuus te dek wat saak maak om die bewustheid van burgers regoor geografiese Europa te verhoog.

Krisis in die Oekraïne Onderrighulpbronne

March 2022 Newsletter“Op 24 Februarie het Rusland sy weermag in die Oekraïne ontplooi. Bomme en beskutting het aanhou eskaleer terwyl mense uit hul huise vlug en desperaat veiligheid soek.

Oorlog het die afgelope agt jaar voortdurend in die Oekraïne gevoer, wat meer as 850,000 3 mense intern ontheem het en byna XNUMX miljoen mense wat humanitêre hulp nodig het. Die huidige eskalasie in konflik sal verwoestende gevolge vir die burgerlike bevolking hê en humanitêre behoeftes sal na verwagting toeneem.

Oekraïne het homself amptelik in 1991 as 'n onafhanklike land verklaar toe die Sowjetunie in duie gestort en die Koue Oorlog geëindig het. Sedertdien het die land nouer bande met die Europese Unie en met Navo gevorm. Rusland sien egter hierdie bande as 'n ekonomiese en strategiese bedreiging vir sy eie veiligheid. In 2014 het Rusland die Krim-skiereiland binnegeval en daarna geannekseer en pro-Russiese separatiste in dele van Oos-Oekraïne begin steun wat van die land wil skei.”

-Rescue.org

Die volgende is hulpbronne vir onderwysers wat daarin belangstel om die konflik in die Oekraïne te onderrig.

Vrouegeskiedenismaand

vrouegeskiedenismaand Maart 2022 Nuusbrief

Dit is Maart en dit beteken ook dat dit Vroue Geskiedenis Maand is. Vroue se Geskiedenismaand het sy oorsprong as 'n nasionale viering in 1981 toe die Kongres 'n wet aangeneem het wat die President gemagtig en versoek het om die week wat 7 Maart 1982 begin as "Vroue se Geskiedenis Week" te verkondig. Gedurende die volgende vyf jaar het die Kongres voortgegaan om gesamentlike resolusies aan te neem wat 'n week in Maart as "Vroue se Geskiedenisweek" aanwys. In 1987, nadat die Nasionale Vroue-geskiedenisprojek 'n versoekskrif aan hom gedoen het, het die Kongres nog 'n bykomende wetgewing goedgekeur wat die maand Maart 1987 as "Vrouensgeskiedenismaand" aangewys het.

Hieronder is 'n lys van hulpbronne vir Nebraska-opvoeders om toegang tot lesse te verkry en te gebruik wat verband hou met Women's History Month.

konferensie bewaar die datum oorspronklike Maart 2022 Nuusbrief

Die Uitvoerende Raad van die Nebraska Staatsraad vir Sosiale Studies soek nominasies vir die 2022 Sosiale Studies Onderwyser van die Jaar-toekennings vir Kongresdistrikte 1, 2 en 3 sowel as die Carter-diensleertoekenning en die gesogte Paul Beck-toekenning. Daar is ook 'n toekenning vir 'n uitstaande kliniese praktyk onderwyser. Alle openbare en privaatskoolonderwysers wat sosiale studies op die elementêre of sekondêre vlak aanbied, kom in aanmerking.

Ons hoop dat u ons kan help om nominasies van verdienstelike onderwysers te bekom. Elke jaar moedig ons administrateurs en onderwyskollegas aan om onderwysers vir hierdie toekennings te nomineer. As jy so gaaf wil wees om die woord te versprei en/of 'n aanlyn nominasie.

Die gepos sperdatum is 11 Maart. Ons waardeer jou hulp met hierdie poging. Sosiale studies-onderwysers word aangemoedig om die jaarlikse konferensie by die UNO Sentrum vir Gemeenskapsbetrokkenheid by te woon (voorkonferensie-werkswinkels 2 Junie, konferensie 3 Junie).

Onderwysers, stel jy belang in 'n manier om meer geografie in jou klaskamer in te sluit? Hierdie toepassing, geïnspireer deur Wordle, bied 'n nuwe en vermaaklike manier om studente aan verskillende lande regoor die wêreld bekend te stel!

Worldle is geïnspireer deur Wordle, volgens sy skepper, Antoine Teuf, 'n 31-jarige web- en videospeletjie-ontwikkelaar wat in Montpellier, Frankryk, woon - maar dit is nie dieselfde speletjie nie.

Wordle en Worldle word natuurlik soortgelyk genoem, wat sommige sosialemediagebruikers laat verwar. Maar Teuf het in 'n onderhoud met The Washington Post gesê hy wil nie hê dat Worldle as ''n kopie van die oorspronklike Wordle-speletjie' gesien moet word nie, maar eerder 'n huldeblyk daaraan.wêreldle Maart 2022 Nuusbrief

Waar Wordle spelers ses kanse gee om 'n daaglikse woord te raai, het Worldle-gebruikers ses drieë waarin hulle een land of gebied kan raai op grond van 'n uiteensetting van sy vorm alleen.

Wanneer Worldle-spelers 'n land raai wat nie korrek is nie, word hulle op 'n kaart vertel hoe ver en in watter rigting dit van die regte land is.

Worldle-gebruikers kan die speletjie meer uitdagend maak deur te kies om óf die beeld van die land of gebied te versteek, óf om die prent in 'n ewekansige rigting te draai.

Soos Wordle, kan Worldle een keer per dag gespeel word, en gebruikers kan hul resultate op sosiale media deel in klein groen, geel en swart vierkantige emoji's wat simboliseer hoe vinnig hulle die regte antwoord gekry het.

Spelers van regoor die wêreld het hul Worldle-resultate op Twitter onder die hutsmerk #worldle gedeel, wat die speletjie se wêreldwye reikwydte wys, saam met grappies en memes wat die twee speletjies vergelyk.

theflipside Maart 2022 NuusbriefThe Flip Side is op 'n missie om te help om die gaping tussen liberale en konserwatiewes te oorbrug.

Ons is 'n eenstopwinkel vir slim, bondige opsommings van politieke ontleding van beide konserwatiewe en liberale media. Ons doel is om 'n nuusbron vir liberale, gematigdes, onafhanklikes, konserwatiewes en selfs die apolitieke te word.

Dit is moeilik om liberale te oortuig om Fox te kyk of konserwatiewes om MSNBC te kyk. Maar as almal 5 minute per dag neem om The Flip Side te lees, sal ons 'n beginpunt hê wanneer ons met ons vriende en bure praat.

Ek weet hierdie nuusbrief word aan sekondêre sosiale studies-onderwysers gestuur, maar as jy 'n uitstekende opvoeder in graad K-3 ken, deel asseblief hierdie wonderlike geleentheid met hulle! Aansoek sperdatum is 15 Maart 2022.

Inligtende eenblad wat 'n betaalde geleentheid vir K-3-opvoeders beskryf om met NDE en die Smithsonian saam te werk om onderrigmateriaal te ontwikkel. Persoonlike Finansies Instituut Geleentheid vir Onderwysers (2 Plekke)

Registrasie vir Universiteit van Nebraska in Omaha

Registrasie vir Universiteit van Nebraska Kearney

Professionele ontwikkeling en kurrikulumgeleentheid vir onderwysers wat die nuwe Wet op Finansiële Geletterdheid, Nebraska Hersiene Statute 79-3001 tot 79-3304 wil implementeer. Benewens die hersiening van 'n bestaande kursus oor persoonlike finansies, kan u sertifisering in die finansiële onderwysbedryf verdien om meer strengheid by te voeg. As jy belangstel, registreer asseblief en woon Nebraska se Personal Finance Institute in óf Omaha by. (Bladsy 1)

Professionele ontwikkeling en kurrikulumgeleentheid vir onderwysers wat die nuwe Wet op Finansiële Geletterdheid, Nebraska Hersiene Statute 79-3001 tot 79-3304 wil implementeer. Benewens die hersiening van 'n bestaande kursus oor persoonlike finansies, kan u sertifisering in die finansiële onderwysbedryf verdien om meer strengheid by te voeg. As jy belangstel, registreer asseblief en woon Nebraska se Personal Finance Institute in óf Omaha by. (Bladsy 2)

Professionele ontwikkeling en kurrikulumgeleentheid vir onderwysers wat die nuwe Wet op Finansiële Geletterdheid, Nebraska Hersiene Statute 79-3001 tot 79-3304 wil implementeer. Benewens die hersiening van 'n bestaande kursus oor persoonlike finansies, kan u sertifisering in die finansiële onderwysbedryf verdien om meer strengheid by te voeg. As jy belangstel, registreer asseblief en woon Nebraska se Personal Finance Institute in óf Kearney by. (Bladsy 1)

Geskiedenis Nebraska het 'n paar nuwe virtuele velduitstappies beskikbaar vir onderwysers landwyd en persoonlike programme by die Nebraska History Museum in Lincoln.

Enige voltydse opvoeder van grade K-12 wat Amerikaanse geskiedenis onderrig (insluitend staats- en plaaslike geskiedenis) kom in aanmerking vir oorweging. Amerikaanse geskiedenis kan onderrig word as 'n individuele vak of as deel van ander vakke, soos sosiale studies, lees of taalkuns.

Die 2022-toekenning sal uitsonderlike laer- en hoërskoolonderwysers vereer. Kwalifiserende algemene en spesialisonderwysers in elk van die 50 state, die Distrik van Columbia, Departement van Verdedigingskole en Amerikaanse gebiede word aangemoedig om aansoek te doen.

BELANGRIKE KALENDERDATUMS:

 • Sperdatum vir 2022-nominasies: 30 April 2022
 • Sperdatum vir 2022-benoemdes om ondersteunende materiaal in te dien: 30 Mei 2022

Die National Personal Finance Challenge (NPFC) is 'n landwye kompetisie wat hoërskoolleerlinge die geleentheid bied om hul kennis van geldbestuur op te bou en te demonstreer. Spanne wys hul kundigheid in die konsepte van inkomste verdien, koop van goedere en dienste, spaar, gebruik van krediet, belegging en beskerming.

groot besluite Maart 2022 NuusbriefToelatings is nou oop!

Die BBV is trots om aan te kondig dat die 14de jaarlikse Great Decisions Teacher Training Institute nou aansoeke van onderwysers regoor Noord-Amerika aanvaar.

As jy vandag aansoek doen, sal jy die geleentheid kry om by 'n topvlakgroep mede-opvoeders aan te sluit vir een week van intensiewe internasionale sake-werkswinkels met beleidmakers en kundiges in New York Stad.

Deelnemers sal reistoelaes en gratis hotelverblyf tydens die instituut ontvang, sowel as besoeke soos die Metropolitaanse Kunsmuseum, die Federale Reserweraad en die Verenigde Nasies.

As jy of opvoeders wat jy ken op soek is na 'n manier om nuwe tegnieke, materiaal en perspektiewe in die klaskamer te integreer, moenie hierdie geleentheid laat verbygaan om by die Great Decisions Teacher Training Institute aan te sluit nie!

Registreer of deur 'n e-pos aan teachers@fpa.org te stuur en 'n aansoekvorm aan te vra.

Aansoeke moet Vrydag, 11 Maart 2022 ingedien word.

REGSVERWANTE ONDERWYS ONDERWYSER VAN DIE JAAR $3,000 XNUMX-TOEKENNING

Vir die afgelope sestig jaar was die American Lawyers Alliance aktief in sy ondersteuning van openbare onderwys, burgerskapbewustheid en verskeie diensprogramme. Met die erkenning van die belangrike rol wat onderwysers in regsverwante onderwys speel, het die ALA in 1985 begin om Regsverwante Onderwys Onderwyser van die Jaar-toekennings te borg. amelawalliance Maart 2022 Nuusbrief

DOEL:

Die doel van hierdie vier toekennings is om openbare en private Hoërskoolonderwysers te vereer wat beduidende bydraes in regsverwante onderwys gemaak het en programme ontwikkel het wat aan die volgende kriteria voldoen.

 • Versterk die begrip van die rol van die howe, wetstoepassingsagentskappe en die regsberoep
 • Studente gehelp om hul verantwoordelikhede sowel as hul regte te erken
 • Doeltreffende regsverwante onderwysprogramme in hul skole en gemeenskappe aangemoedig
 • Verhoogde kommunikasie tussen studente, opvoeders en diegene wat professioneel by die regstelsel betrokke is

NOMINASIES: 

Benoemings vir die 2022 Regsverwante Onderwys Onderwyser van die Jaar-toekennings kan teen 15 Maart 2022 deur die aansoeker, skooladministrateurs, ander onderwysers, studente, prokureurs, regters, professionele lede van die gemeenskap of enige ander belanghebbende partye ingedien word.

Die American Lawyers Alliance is 'n liefdadigheids-, opvoedkundige en niewinsorganisasie wie se missie is om begrip en waardering van die wet en die Amerikaanse regstelsel te bevorder.

Besoek die ALA webwerf vir 'n aansoek en inligting oor hierdie toekenning, insluitend inligting oor vorige wenners.

MyImpact Maart 2022 NuusbriefMyImpact Challenge is 'n burgerbetrokkenheidskompetisie wat deur die Handves van Regte-instituut aangebied word. Ons doelwit is eenvoudig: bevorder 'n sterk begrip van burgerskap en kry studente nou aktief in hul gemeenskappe!

Indiening is oop vir Amerikaanse burgers en Amerikaanse jongmense tussen die ouderdomme van 13 en 19 jaar oud op 1 Januarie 2021. Indiening moet ontvang word teen 11:59 PT op Sondag, 1 Mei 2022. Slegs voorleggings wat deur MyImpact Challenge se aanlynportaal ingeskryf word, sal vir die kompetisie aanvaar word. Die kompetisie is ontwerp vir een student per inskrywing, maar groepe van tot vyf studente kan as 'n enkele groepinskrywing indien. Pryse wat aan groepinskrywings toegeken word, sal eweredig tussen deelnemers verdeel word.

Elke voorlegging moet die volgende insluit:

 1. 'n Opstel van tot 1,200 XNUMX woorde wat die student se a) begrip van die ideaal van “E Pluribus Unum” uitdruk en hoe hul projek daardie ideaal in hul gemeenskap bevorder b) Hoe hul projek ten minste een burgerlike deug en een van grondbeginsels bevorder soos gedefinieer in die Handves van Regte-institute "Beginsels en deugde."
 2. 'n Verslag van tot 2,000 XNUMX woorde wat 'n student se voltooide of aan die gang is burgerbetrokkenheidsprojek uiteensit. Verslag moet die volgende komponente insluit.
  • Die inspirasie vir die projek.
  • Die projekplan.
  • Besonderhede van die projek se uitvoering
  • Ten minste twee voorbeelde van die projek se gedemonstreerde impak op die gemeenskap.
  • Hoe die student(e) gegroei het in begrip van die rol van Burgerlike deug, kennis van hul gemeenskappe en hul vermoë om hulle te ondersteun of te beïnvloed.
 3. Visuele dokumentasie van die student se projek en die resultate daarvan in een van die volgende formate:
  • Slegs fotografies: Nie minder nie as tien en nie meer as twintig hoë-resolusie stilfoto's nie, ingedien in óf JPEG- óf PNG-formaat.
  • Slegs video: Een video van nie meer as vyf minute, ingedien in MP4-formaat
  • Gemengde fotografie en video: Nie minder as vyf en nie meer as sewe hoë-resolusie stilfoto's sowel as een video van nie meer as twee minute nie. Foto's moet in óf JPEG- óf PNG-formaat wees, en video moet in MP4-formaat wees.

dit dokumentet is saamgestel deur die Raad van Staatstoesighouers vir Sosiale Studies as 'n manier om die rykdom van professionele ontwikkelingsgeleenthede wat beskikbaar is aan sosiale studies-opvoeders te kommunikeer. 'n Spesiale dank aan al die organisasies wat gehelp het om tot hierdie werk by te dra en aan die talle organisasies wat professionele ontwikkeling in sosiale studies van hoë gehalte vir onderwysers in sosiale studies regoor die land bied. Baie van die geleenthede hieronder word gratis of lae koste aangebied, maar sommige geleenthede het 'n koste. Wanneer geleenthede in geel uitgelig word, beteken dit dat daar nog nie 2022-opdaterings vir daardie spesifieke program is nie. Die dokument sal deur die lente van 2022 bygewerk word. Stuur asseblief 'n e-pos aan Stefanie Wager by stefanie.rosenbergwager@gmail.com met enige vrae, opmerkings of om programme by hierdie lys te voeg.

albertlepage Maart 2022 NuusbriefHistoriese wetenskap en perspektief om 'n beter wêreld te help maak.

Die Lepage-sentrum bring historiese wetenskap en historiese perspektief op hedendaagse globale kwessies en het verskillende aktiwiteite en befondsingsgeleenthede geskep om die belangrikheid van historiese wetenskap, metodes en ondersoek vir die openbare belang te bevorder.

Ons 2021-22 opstelkompetisie nooi studente uit om oor die volgende vraag na te dink:

Hoe kan die studie van geskiedenis ons help om hedendaagse uitdagings te verstaan ​​wat ons vandag in die wêreld in die gesig staar, soos COVID-19, migrasie en klimaatsverandering?

Wat is die opstelvereistes?

 • Die opstel moet 'n maksimum van 500 woorde wees.
 • Die opstel moet deur 'n argument geraam word en deur bewyse ondersteun word.
 • Alle bronne (insluitend internetgebaseerde bronne) moet toepaslik aangehaal word

Hoe om 'n opstel in te dien?

Deelnemende onderwysers sal opstelle van hul studente versamel en dit indien by lepage@villanova.edu deur May 1st 2022. Die beste opstelle sal 'n toekenning ontvang.

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -