2.2 C
Brussel
Thursday, April 25, 2024
internasionaalDie atlete wat uit Iran vlug, kom saam met die vlugtelingspan na Sofia

Die atlete wat uit Iran vlug, kom saam met die vlugtelingspan na Sofia

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

Die Iranse atlete Kimia Alizadeh en Dina Purunes arriveer in Bulgarye as deel van die Vlugtelingspan, wat sy deelname aan die 9de uitgawe van die Ramus Sofia Ope internasionale taekwondo-toernooi aangekondig het.

Die gasheer van die kompetisie tot 7 Maart is die Bulgaarse hoofstad se Ramada Hotel.

Alizadeh (23) het geskiedenis gemaak nadat hy die eerste Iraniër geword het wat 'n Olimpiese medalje tydens die 2016 Olimpiese Spele in Rio de Janeiro gewen het. In 2020 het die bronsmedaljewenner van die Spele in Brasilië uit haar vaderland gevlug weens die “skynheiligheid, leuens en ongeregtighede” van die regime in Teheran. Tydens die Olimpiese Spele in Tokio het Alizade nog 'n sensasie geskep nadat hy een van die mees getitelde atlete in die geskiedenis van dié sport – Jade Jones (VK), geklop het.

In 2015 het die 30-jarige Purjunes Iran na Nederland verlaat. Later daardie jaar het hy sy eerste medalje by die Poolse Ope gewen. Vanjaar het meer as 1,000 62 mededingers uit 2 lande vir die gesogte internasionale toernooi ingeskryf, en die kompetisie is gerangskik as “GXNUMX”.

Benewens die twee legendariese Iranse mans-dojanga-atlete, sal ons die wenner van 'n silwermedalje van die Tokio-spele, Dejan Georgievski (Noord-Masedonië) sien. Ook die wêreldkampioene Simone Alessio (Italië) en Jaud Achab (België), silwermedaljewenner by die Wêreldkampioenskappe Adriana Iglesias (Spanje) en wêreldnommer twee Rene Valenzuela (Mexiko).

Sanksies wat die IOK oor die oorlog in die Oekraïne ingestel het, is die rede waarom die Olimpiese kampioen van die Tokio-spele Vladislav Larin en wêreldnaaswenner Georgi Popov, albei van Rusland, nie aan die toernooi deelneem nie.

Op die eerste dag van die toernooi het die Bulgaarse atlete uitstekend gevaar en 2 goue, 2 silwer en 5 brons medaljes verower. Erika Karabeleva en Hristian Georgiev het die kampioene in die seuns en dogters geword. Denis Dimitrov en Teodor Hristov het silwer gewen, en bronsmedaljes het aan Mihaela Georgieva, Veronika Zhecheva, Atanas Sbirkov, Martin Stoyanov en Radoslav Shabanakov gegaan.