7.9 C
Brussel
Woensdag, 1, Februarie 2023

Om vroue aan die voorpunt te plaas om misdaad te bekamp en regte te beskerm  

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Verenigde Nasies Nuus
Verenigde Nasies Nuushttps://www.un.org
Verenigde Nasies Nuus - Verhale geskep deur die Nuusdienste van die Verenigde Nasies.

Wene (Oostenryk), 19 Mei 2022 – Mensehandel en migrantesmokkelary is wêreldwye misdade wat alle geslagte en ouderdomme kan raak. 

Vroue en meisies is egter konsekwent verantwoordelik vir die meerderheid van bespeurde slagoffers van mensehandel, hoofsaaklik vir seksuele uitbuiting, en vroue wat oor grense gesmokkel word, is meer blootgestel aan seksuele geweld en verkragting as manlike migrante.  

Maar ten spyte van die geslagsimplikasies, bly die owerhede wat hierdie misdade hanteer, insluitend immigrasiedienste, wetstoepassing en die justisiesektor sterk oorheers deur mans.  

"Vroue word te dikwels uit kriminele regsreaksies gelaat, en gevolglik ontvang vroueslagoffers dalk nie die ondersteuning wat hulle nodig het nie," het die Uitvoerende Direkteur van die Verenigde Nasies se Kantoor vir Dwelms en Misdaad (UNODC), Ghada Waly. 

Me Waly het gepraat by 'n geleentheid oor die "Rol en Stem van Vroue in die Bestryding van Mensehandel en Migrantsmokkel in Asië en die Midde-Ooste", georganiseer deur UNODC se Global Action against Trafficking in Persons and the Smuggling of Migrants (GLO.ACT) tydens hierdie week se Kommissie oor Misdaadvoorkoming en Strafgeregtigheid (CCPCJ). 

"Die bevordering van vroueverteenwoordiging en die bevordering van geslags-responsiewe kriminele geregtigheid is prioriteite oor die werk van UNODC, om vroue se toegang tot geregtigheid en ondersteuning aan slagoffers te verbeter, en om die kwaliteit van geregtigheid vir almal te versterk," het Ghada Waly gesê. 

Tydens die aanlyngeleentheid het die paneellede die belangrikheid bespreek om vroue in te sluit by pogings om mensehandel en migrantesmokkelary teen te werk en aksies wat in hul lande geneem is om dit aan te spreek. 

Regter Ayesha Malik, die eerste vrou ooit wat tot die Hooggeregshof in Pakistan verhef is, het gesê "dit is 'n stelsel wat deur mans vir mans gemaak is".  

Sy het bygevoeg: "Vroue-beoordelaars het 'n rol om te speel in die heroorweging van die stelsel, die prosesse en die beleide om hulle geslagsresponsief te maak."  

Regter Malik het gedurende haar regterlike loopbaan kursusse ontwikkel oor geslagsensitisering van hofverrigtinge, opleidingsessies oor geslagsgebaseerde geweldsake, en die eerste Punjab Women Judges Conference begin. 

"Vroue-beoordelaars kan help om 'n nuwe narratief te bou, een wat nie diskrimineer nie, nie vroue in rolle plaas nie en sensitief is vir die geslagsperspektief," het regter Malik verduidelik.  

“In gevalle van geslagsgebaseerde geweld is dit noodsaaklik dat regters die geslagsperspektief verstaan ​​en sensitief is daarvoor. Die neiging om op die slagoffer te fokus en nie op die beskuldigde nie, om te fokus op wat sy doen en nie op wat hy gedoen het nie, moet verander.” 

Diane Schmitt, die Europese Unie se koördineerder teen mensehandel, het gesê EU-data toon dat mensehandel “vroue buitensporig raak”.

“Oor die afgelope tien jaar was 75 persent van alle slagoffers wat in die Europese Unie geregistreer is, vroue en meisies. In sommige lidlande het die persentasie 92 bereik.” 

“Mensehandel, veral vir die doel van seksuele uitbuiting, is gewortel in geslagsongelykhede. Om ons stryd teen mensehandel te wen, is dit fundamenteel om die geslagsverwante grondoorsake en die geslagsdimensie van hierdie misdaad aan te spreek,” het me. Schmitt gesê. 

"Vroue het en behoort 'n sleutelrol te speel op beleids- en operasionele vlak, en dit is ook van kardinale belang om meer vroulike eerstereaksies te hê, aangesien hulle 'n belangrike rol speel in die identifisering, beskerming en ondersteuning van slagoffers," het sy bygevoeg.  

In 2020, om die geslagswanbalans binne instellings wat reageer op die misdade van mensehandel en migrantesmokkelary aan te spreek, GLO.ACT van stapel gestuur Die Vroue Netwerk van Gender Champions om hindernisse te oorkom wat die insluiting van vroue in hoofrolle verhoed. 

Die netwerk, wat bestaan ​​uit manlike en vroulike geslagskampioene van Pakistan, Islamitiese Republiek van Iran, Irak en Afghanistan, versterk die vaardighede van vroulike professionele persone wat sake van mensehandel en migrantesmokkelary hanteer deur gespesialiseerde opleiding, mentorskap en afrigtingsaktiwiteite. 

Ibtisam Aziz, die direkteur-generaal van die protokoldepartement van die premier van Irak en die huidige voorsitter van die GLO.ACT Women's Network, het gesê die netwerk is besig om 'n "voertuig van verandering" te word. 

“Ons kan nie die belangrikheid van manlike bondgenote onderskat nie. Die teenwoordigheid en bydrae van invloedryke manlike ondersteuners versterk die Netwerk en diegene wat dit wil bevoordeel,” het dr. Ibtisam bygevoeg. 

In Irak het die netwerk gehelp om die insluiting van vroulike regters by die opstel van 'n riglynnota oor slagofferbeskerming te verseker en het 'n eerste groep vroulike ondersoekers in die Koerdistan-streek opgelei met 'n fokus op mensehandel en migrantesmokkelary.

In Pakistan, waar vroue tans verantwoordelik is vir minder as twee persent van die polisiediens word 25 vroulike ondersoekers afgerig. Verbeterings in die gehalte van ondersoeke en slagofferbystand is reeds aangeteken. 

Gassprekers by die geleentheid, wat 'n aanlyngehoor van meer as 120 gelok het, sluit in Elham Aziznasiri, van die Internasionale Aangeleenthedekantoor by die Visepresidensie vir Vroue- en Gesinsaangeleenthede van die Islamitiese Republiek van Iran. Nadia Murad, UNODC se welwillendheidsambassadeur vir die waardigheid van oorlewendes van mensehandel, het 'n video-adres gedeel.

Verdere inligting

Die wêreldwye optrede teen mensehandel en die smokkel van migrante (GLO.ACT) is 'n gesamentlike inisiatief deur die Europese Unie (EU) en UNODC wat in vennootskap met die Internasionale Organisasie vir Migrasie (IOM) in vier lande geïmplementeer word: Islamitiese Republiek van Afghanistan, Islamitiese Republiek van Iran, Republiek van Irak en Islamitiese Republiek van Pakistan. Hierdie projek word deur die Europese Unie befonds.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie - kol_img

Moet lees

Jongste artikels