5.4 C
Brussel
Woensdag, Desember 6, 2023
eksklusieweHoe die Franse MIVILUDES hulself met Russiese ekstremiste gekompromitteer het

Hoe die Franse MIVILUDES hulself met Russiese ekstremiste gekompromitteer het

MIVILUDES is die akroniem vir "Interministeriële missie vir die monitering en bekamping van kultiese afwykings", 'n Franse regering omstrede agentskap wat aan die Franse Ministerie van Binnelandse Sake behoort.

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein is ondersoekende verslaggewer vir The European Times. Hy het sedert die begin van ons publikasie ondersoek ingestel en oor ekstremisme geskryf. Sy werk het lig gewerp op 'n verskeidenheid ekstremistiese groepe en aktiwiteite. Hy is 'n vasberade joernalis wat na gevaarlike of omstrede onderwerpe gaan. Sy werk het 'n werklike impak gehad in die blootlegging van situasies met 'n out of the box denke.

MIVILUDES is die akroniem vir "Interministeriële missie vir die monitering en bekamping van kultiese afwykings", 'n Franse regering omstrede agentskap wat aan die Franse Ministerie van Binnelandse Sake behoort.

MIVILUDES (akroniem vir Franse Interministeriële missie vir die monitering en bekamping van kultiese afwykings) is 'n regeringsagentskap wat aan die Franse Ministerie van Binnelandse Sake behoort, met die taak om verslag te doen oor, en te veg teen, wat hulle "kultiese afwykings" noem, 'n term wat geen wetlike definisie, maar beteken in werklikheid dat hulle veg teen bewegings wat hulle as "kultusse" beskou. Hulle het volledige arbitrêre outonomie om te bepaal watter godsdiens, beweging of spiritualiteit by daardie konsep ingesluit moet word.

Deur die jare het die Franse MIVILUDES skouer aan skouer saamgewerk met FECRIS (Europese Federasie van Navorsing en Inligtingsentrums oor Sects and Cults), 'n sambreelorganisasie wat deur die Franse regering befonds word, wat "anti-kultus"-organisasies regoor Europa versamel en koördineer en verder. Ongelukkig vir Franse amptenare het hulle deur die jare panele ondersteun en gedeel met Russiese lede van FECRIS, die meeste van hulle was Russies-Ortodokse ekstremiste met 'n baie anti-Westerse en anti-Oekraïnse agenda.

Die simposiums

FECRIS reël elke jaar 'n simposium met die deelname van die MIVILUDES se verteenwoordigers.

In 2021 in Bordeaux, Frankryk, het die nuutaangestelde hoof van Miviludes Hanène Romdhane aan die FECRIS-simposium deelgeneem, saam met Alexander Dvorkin, visepresident van FECRIS. Dvorkin is deur die Amerikaanse Kommissie vir Internasionale Godsdiensvryheid, 'n tweeparty-regeringsentiteit, beskryf as 'n bedreiging vir godsdiensvryheid om in die openbaar gesensureer te word vir sy voortdurende disinformasieveldtogte teen godsdienstige minderhede. Hy was een van die vernaamste propagandiste teen Oekraïne vir jare, en versprei dat die Oekraïners se aptyt vir liberale demokrasie die produk was van verskeie “kultusse” wat vir die Weste werk. Dvorkin staan ​​ook aan die hoof van organisasies wat inligting oor Russiese andersdenkendes en teenstanders van die oorlog versamel om dit met die polisie en RFD te deel. Hy is ook bekend vir sy anti-gay[1], anti-Moslem[2] en anti-Hindoes diatribes[3], asook om in ag te neem dat die enigste aanvaarbare godsdiens die een is wat deur die Russies-Ortodokse Kerk – Moskou Patriargaat – bely word en dat byna enige ander Christelike beweging deel is van ’n kultus.

In 2019, in Parys, het die verteenwoordiger van die MIVILUDES, Anne-Marie Courage, ook die verhoog met Alexander Dvorkin gedeel.

In 2018, in Riga, Letland, het die verteenwoordiger van die MIVILUDES, Laurence Peyron, ook die verhoog met Alexander Dvorkin gedeel.

In 2017 het die sekretaris-generaal van die MIVILUDES, Anne Josso, die verhoog in Brussel gedeel met Dvorkin en Alexander Korelov, Dvorkin se persoonlike prokureur. Korelov is bekend vir sy teoretiese ontwikkelings oor die "oorlog van inligting". Hy het byvoorbeeld verduidelik dat die val van Spanje in die 8th eeu was as gevolg van die "Jode, wat die Arabiese veroweraars algemeen en openlik ondersteun het". [4] Vir hom kan slegs 'n Christelike Staat (wat slegs as ortodoks verstaan ​​moet word) 'n beskawing skep. Wat Oekraïne betref, het hy verklaar dat hoewel die Oekraïners beslis nie “gevegsgereed” was nie, hulle “baie beter huil as gay Europeërs”.[5] Hy bepleit ook om enige "kultusaktiwiteite" dadelik aan die RFD te veroordeel,[6] wat (soos vir sommige van sy mede-FECRIS-lede) nie net Pinkstermense, Baptiste, Jehovah Getuies, Hindoes, ens. insluit nie, maar ook Ortodokse “dissidente”, wat nie in lyn is met die Russies-Ortodokse Kerk van die Moskouse Patriargaat nie. Vir hom is hierdie selfde "kultusse" verantwoordelik vir die feit dat Oekraïne homself van Rusland geëmansipeer het, 'n ernstige misdaad in sy gedagtes.

In 2016 in Sofia het die voormalige president van die MIVILUDES, Serge Blisko, die verhoog met Dvorkin en Roman Silantiev gedeel. Laasgenoemde is in Alexander Dvorkin se adjunk aangestel as hoof van die Deskundige Raad oor Godsdiens by die Russiese Ministerie van Justisie, en het onlangs, in Junie 2022, na die selfverklaarde Republiek van Luhansk (Oekraïnse gebied beset deur Russiese magte) gegaan om seminare te hou. oor “destruktologie, kultusse, satanisme en terrorisme”. Tydens sy aanbieding, nadat hy die Oekraïense leierskap "neopagan en okkulties" genoem het, het hy aangekondig dat Oekraïne binnekort nie meer as 'n onafhanklike staat sal bestaan ​​nie en bygevoeg "niemand sal 'n Oekraïense Kerk in die onbevryde Oekraïne nodig hê nie. Normale mense daar sal ondergronds gaan en sal net wag dat die Russiese weermag opdaag.”[7] Reeds op 18 Maart 2022 het Silantiev verklaar dat dit "beter [vir Rusland] is om eerste te slaan", nadat hy verduidelik het dat wat die media beskryf as skoolskietery deur versteurde tieners in Rusland georganiseer is deur "die sentrums van inligting en sielkundige bedrywighede van die gewapende magte van die Oekraïne”. Hy het toe "die komende parade van oorwinning oor die Oekraïense Nazisme" in die vooruitsig gestel.[8]

In 2015 in Marseille, in 2014 in Brussel, in 2013 in Kopenhagen en in 2012 in Salses-le-Chateau het Serge Blisko weer die verhoog met Dvorkin gedeel. In 2012 was Georges Fenech, die destydse uittredende president van die MIVILUDES, ook teenwoordig, en het saam met Dvorkin 'n 2011-simposium in Warskou bygewoon.

In 2011 het Fenech ook die verhoog gedeel met Alexander Novopashin, nommer 2 van die Russiese FECRIS-organisasie. Novopashin noem Oekraïners "Nazi's", "Sataniste" en "kannibale", ry met 'n groot "Z" op sy motor gedruk[9], dring daarop aan dat Westerse kultusse agter die Euromaidan- en Oekraïense owerhede was, dat "die spesiale operasie van denazifikasie nie net uitgevoer word om die hidra in sy lêplek te vernietig nie, maar om die hele Russiese wêreld te beskerm", en dat "na 'n einde sal wees aan Oekraïense Nazisme gestel, sal 'n ander aggressorland verskyn, waardeur die Verenigde State Rusland sal begin dreig. ’n Beskawingsoorlog kan nie vermy word nie.”[10]

Ondersteuning van die Russiese besetting van die Krim deur 'n MIVILUDES se huidige lid en voormalige president

Fenech is in 2013 as president van MIVILUDES vervang, maar het in 2021 teruggekom om by sy Oriënteringsraad aan te sluit. Nietemin het sy kennismaking met die Poetin se regime nie intussen opgehou nie. In 2019 was hy deel van 'n afvaardiging gelei deur die Franse LP Thierry Mariani wat die besette Krim besoek het, 'n reis wat deur Russe betaal en georganiseer is (Die "Russiese Fonds vir Vrede", volgens Mariani). Hulle is ontvang deur Leonid Slutsky, Voorsitter van die Komitee oor Internasionale Aangeleenthede in die Russiese Staatsdoema, en Vladimir Konstantinov, 'n Krim-LP wat beskuldig word van hoogverraad in die Oekraïne, wat sedert 2014 deur die Europese Unie goedgekeur is, en 'n sterk ondersteuner van Poetin. en die Russiese anneksasie van die Krim. Die doel vir die Franse afvaardiging was om te getuig oor hoe goed die Krim onder Russiese besetting vaar. Toe joernaliste vir Mariani gevra het wie was deel van die afvaardiging[11], Georges Fenech het hom gevra om te lieg en te sê dat hy nie daar is nie, wat Mariani teësinnig aanvaar het om te doen. Ongelukkig het Franse joernaliste van Liberation Fenech herken in 'n Russiese dokumentêr wat die besoek geflankeer het, en Mariani moes erken Fenech was deel van die afvaardiging wat selfs Vladimir Poetin self in Simferopol ontmoet het.

GEORGES FENECH IN 2019 IN DIE KRIM
Foto van die Franse afvaardiging in die besette Krim, met Georges Fenech, voormalige president van MIVILUDES, agter.

Op daardie tydstip het die Oekraïense Ministerie van Buitelandse Sake hierdie reis ten sterkste veroordeel en die optrede van hierdie Franse politici beskou as direkte sameswering met die aggressor in “sy onaanvaarbare beleid van ekspansionisme, onverdraagsaamheid en diskriminasie, die militarisering van die Krim en die skepping van veiligheid dreigemente in die streek van die Swart en Azof See, sowel as massiewe en sistematiese skendings van menseregte op die besette Krim-skiereiland.”

Slotopmerkings

Dit is redelik seker dat die huidige MIVILUDES nie 'n uitgesproke ondersteuner is van die Russiese aggressie in die Oekraïne, en ook nie van sy propagandiste nie, per se. Dit is ook redelik seker dat die huidige Macron-regering geen ondersteuning vir Moskou se propagandiste sal bied, sou hulle besef dat hulle sommige in hul geledere het nie. Nietemin, MIVILUDES gaan voort om FECRIS op sy webwerf as internasionale vennote te lys, ten spyte daarvan dat hulle jare lank ingelig is oor die ekstremistiese posisie van hul Russiese lede.

Die huidige oorlog in die Oekraïne is nie die produk van 'n voorbereiding van een week nie. Dit is voorberei met meer as 'n dekade se propaganda, en het in werklikheid reeds in 2014 begin met die inval en besetting van die Krim, en die ondersteuning en deelname van Rusland aan die oorlog in Donbass. Dit moes 'n sterk waarskuwingslig vir die Franse MIVILUDES gewees het met betrekking tot samewerking met Russiese propagandiste wat haat van die Weste namens die Kremlin versprei. Verbasend genoeg, gegewe al die bogenoemde, was daar geen publieke aankondiging deur MIVILUDES wat homself van FECRIS en sy haatmakers distansieer nie.


[1] https://www.newsweek.com/russia-reinstates-yoga-prisoners-after-claims-it-can-make-inmates-gay-1388664

[2] https://web.archive.org/web/20210423153211/https://echo.msk.ru/blog/stiepanov75/1031470-echo/

[3] https://www.newsweek.com/hindu-russia-orthodox-cult-religion-789860

[4] https://ansobor.ru/news.php?news_id=5553

[5] idem

[6] https://buhconsul.ru/sekty-kak-instrument-informacionnyh-voin-i-razrusheniya-socialnogo/

[7] https://bitterwinter.org/anti-cult-indoctrination-for-students-ukraine/

[8] https://bitterwinter.org/6-russian-fecris-support-for-invasions-of-ukraine/

[9] Die letter "Z" is 'n simbool wat op voertuie van die Russiese weermag geverf is sedert die inval in die Oekraïne begin het, en het 'n simbool geword vir ondersteuners van die Russiese inval in die Oekraïne.

[10] https://www.nsk.kp.ru/daily/27409/4608079/

[11] https://www.liberation.fr/checknews/2019/03/16/qui-sont-les-elus-francais-actuellement-en-visite-en-crimee-avec-thierry-mariani_1715354/

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -