12.2 C
Brussel
Saterdag, September 24, 2022

Name van God

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Petar Gramatikov
Petar Gramatikovhttps://www.europeantimes.news
Dr. Petar Gramatikov is die hoofredakteur en direkteur van The European Times. Hy is 'n lid van die Unie van Bulgaarse Verslaggewers. Dr. Gramatikov het meer as 20 jaar se akademiese ervaring in verskillende instellings vir hoër onderwys in Bulgarye. Hy het ook lesings geëksamineer wat verband hou met teoretiese probleme betrokke by die toepassing van internasionale reg in godsdiensreg waar 'n spesiale fokus gegee is op die wetlike raamwerk van Nuwe Godsdienstige Bewegings, vryheid van godsdiens en selfbeskikking, en Staat-Kerk-verhoudinge vir meervoud. -etniese state. Benewens sy professionele en akademiese ervaring, het Dr. Gramatikov meer as 10 jaar Media-ervaring waar hy 'n pos beklee as Redakteur van 'n toerisme-kwartaaltydskrif "Club Orpheus"-tydskrif - "ORPHEUS CLUB Wellness" PLC, Plovdiv; Konsultant en skrywer van godsdienslesings vir die gespesialiseerde rubriek vir dowes by die Bulgaarse Nasionale Televisie en is geakkrediteer as 'n joernalis van "Help the Nedy" Openbare Koerant by die Verenigde Nasies se kantoor in Genève, Switserland.

Meer van die skrywer

In die loop van die eeue het God onder verskillende name aan die mense geopenbaar.

• In die eerste hoofstuk van die Bybel het die kruis self God, wat in die Hebreeuse teks geskryf is as Elohim of Elohim (meervoud van El, 'sterkte'). Deur die naam van die Heilige Skrif, om vir God te wys dat die Skepper en Almagtig almagtig is. Die meervoudsvorm op Eloah en Elohim (meervoud) beeld die grootheid en superioriteit van die wese van God uit; dui op die aanbidding van God in die hemel en op aarde, in alles, sigbaar en onsigbaar. In die Griekse Bybel is Elohim Theos, en in die Kerk Slawiese vertaling, God.

• Die Here – Yahweh (Yahwe, Jahveh/Jahvah) of verkeerdelik bedink van Jehovah in die Middeleeue, geskryf uit die tetragrammaton YHWH (iod, heh, vav, heh) – word gebruik vir die reg van die kameraad is nuut genoem, en die kommoditeit is so, ter wille van die persoon wat geskep is, bv. volg die plekke: “... en wie (toe Noag in die ark was), mannetjies en wyfies uit allerhande vlegsels, soos God [Elohim] hom beveel het. En die Here (God) [Jehovah] het die spoor van hom (ark) toegesluit” (Gen. 7:16); of “… nou het jy die Here [Jehovah] verraai … en die aarde het ontdek wat God [Elohim] vir Israel is” (1 Kon. 17:46); of “Josafat is buite, en die Here [Jehovah] het hom gehelp, en God [Elohim] het van hom afgewyk” (2 Kronieke 18:31) Aan die ander kant, God die Here vir Sy uitverkiesing, en vir die takkies het die baie Almagtige God.

• Met naam Adonai (Here – van die Hebreeuse woord “adon” – heer, geskryf uit 'n ander tetragram: aleph, dalet, nun, yod) in III eeu. die Jode het swanger geword en Yahweh genoem terwyl hulle selfs op die tekstuele verligting was. Dit het betyds 'n spoor geword, want die priester Simon die Regverdige is ingevoer, weggeneem omdat hy oor YHWH in aanbidding uitgespreek het. Vir die verskil van die koninklike titel adoni (heer, heer), word Adonai (my Here) self geïdentifiseer as God. Op baie plekke het die Kameraad selfs in die antieke tekste 'n deursnee van so 'n verwysing (Gen.15:2,8; Eks.4:10,13; Deut.9:26; Josua 7:7, ens. ). In die tempel van die Here, is Adonai uitgespreek, die 72ste vertalers in die Septuagint is neergelê op die terrein van die tetragrammaton Kyrios (Here), 'n spoor van sommige van h. apostels, en selfs ons tot vandag toe, YHWH Here.

Afgesien van hierdie name in die Hebreeuse teks oor die Heilige Skrif word ander name vir God gekruis:

• Elion (wat byvoorbeeld Vsevyshen beteken, volg die gedagte: “... Abram het met die koning van Sodom gespreek: steek my hand op na die Here God die Almagtige [Elion], die Besitter van hemel en aarde …”, Gen. 14: 22);

• Shadai (wat die Almagtige beteken, byvoorbeeld: “... Kyk, Ek het na Abraham, Isak en Jakob gekom met die naam “God Almagtig” [Shadai]; en met die naam Xi” Here” [Jehovah] het dit nie aan hulle geopenbaar nie. ”, Eks 6:3). Psalm 90:1-2 word in die oorspronklike soos volg gelees: “Iemand is meer lewend onder die beskerming van die Almagtige [Elyon], wat onder die syankat op die Almagtige [Shadai] woon en die vertel aan die Here [Jehovah] : Dit is my toevlug, my beskerming, God [Elohim] my, op wie ek hoop!” El-Shadai word in die Griekse Bybel vertaal vanaf Pantokrator, en in die Sentraal-Slawiese vertaling van die Almagtige.

• God se naam Savaot (Heb. Tsevaot, van die selfstandige naamwoord Tsava – troepe, leër, oorloë) word in die oorspronklike teks in hierdie betekenis in Ex. 6:26; Numeri 31:53, ens., maar in die betekenis van “oorloghemel” (en planete, en Engele) – in Deut. 4:19; 17:3; 3Ts 22:19; Jesaja 24:21; Dan. 8:10. Maar in die Skrif het Savaot, nadat hy nay-veche gebruik het met die gedagte “Die Here is in oorlog”, God se heerskappy oor alle magte in die hemel en die aarde verhef. Wat die enigste name van God is, wat dan die onbeperkte grootheid van God uitbeeld, Daar is geen heerskappy oor alles wat geskep is nie, Daar is geen almag en Geen heerlikheid nie. Dieselfde God is op die oorlog, die Here is op sterkte. Hy is 'n Meester van alles, almagtig en almagtig. Hom omring met die Engele en al die oorlogshemele. Op Hom is dit om Hom te oorwin en te verheerlik, nature tsyalat; al die skepsels is onfeilbaar getuies van Negatiewe krag en mag, van Negatiewe grootheid en heerlikheid (2Ts 5:10; Jes 6:3; Hos 12:5; Sag 1:3). In die Nuwe Testament het Sav(b)aot hom gekruis in die gesamentlike brief Jak 5:4 en in die sendbrief Rom. 9:29.

• God se naam Choel (Verlosser) ontmoet nou in “Jyself is ons Vader; want Abraham het nie geweet nie, en Israel het vir sy eie nie erken nie; U, Here, dit is ons Vader, antwoord U Naam is: “Ons Verlosser” (Jes. 63:16) en elders in die Heilige Skrif.

Afgesien van die aangehaalde God se name in die Bybel, is daar die definisies of kenmerke van God (iets wat hulle verstaan ​​dat hulle name noem):

• gees (Johannes 4:24),

• wreker (Nahum 1:2),

• brand wat versprei (Deut. 4:24; Jesaja 33:14; Heb. 12:29),

• Yweraar (Eks 34:14; De 6:15; Nahum 1:2),

• lig (1 Johannes 1:5),

• vrees vir Isak (Bit 31:42,53),

• Sediah (Job 23:7),

• Skepper (Job 4:17; Ps. 94:6; Rom. 1:25),

• Trooster (Jesaja 51:12).

In die Nuwe Testament het God Homself in Sy Seun Jesus Christus geopenbaar (Joh 1:18).

Foto deur Luis Quintero: https://www.pexels.com/photo/photo-of-person-holding-a-bible-2294873/

- Advertensie -
- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie - kol_img

Moet lees

Jongste artikels