7.9 C
Brussel
Donderdag, Februarie 2, 2023

Siel-voordelige leringe van St. Aartsbiskop Serafim Sobolev [2]

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Nuustoonbank
Nuustoonbankhttps://www.europeantimes.news
Die European Times News poog om nuus te dek wat saak maak om die bewustheid van burgers regoor geografiese Europa te verhoog.

51. Pasop vir die ondertekening van kontrakte wat hulle bind, veral as daar enige voordele en kunsaas op die vislyn is. Dit kan jou betrek by 'n organisasie wat jou vryheid en vrye wil sal beperk en afdwing, en in werklikheid sal jy 'n godvegter en 'n goddelose persoon wees, as wat daar niks meer gevaarlik en vernietigend is nie.

52. Vir belangrike en verantwoordelike sake, vra vir 'n skriftelike bevel.

53. Moenie illusies hê nie en geniet nie lugspieëlings nie. Baie van die wat vir jou lyk asof hulle welgesteld is, as jy noukeuriger na hulle lewens kyk, sal jy vind dat hulle hulself in sulke nette verstrengel het dat hulle nooit daaruit sal kan kom nie, en sal vergaan soos hulle Is hier. op aarde sowel as in die ewigheid. Vra jouself byvoorbeeld die vraag af: “Waarom rook, drink en dien baie wat lyk of hulle welvarend is, die ondeugde wat hulle verslaaf?”

54. Wees absoluut nederig voor almal. Omdat jy laag op die grond is, is daar nêrens om jou te druk om jou kop te slaan nie. As jy nie jou neus uitsteek nie, sal jy nie deur 'n dodelike koeël getref word nie. Aardse lewe is 'n woud.

55. Dit is beter om nie te praat oor die dinge wat die passies prikkel nie.

56. Die menslike siel is 'n onneembare vesting. God het die sleutels daarvoor aan ons toevertrou. Ons is diegene wat, deur ons gehoorsaamheid aan demone, hierdie sleutels in die hande van die goddeloses gee om ons te vernietig.

57. Diegene vir wie jy oordeel en beskuldig, neem jy hulle skuld op jou.

58. Die mees winsgewende belegging, die mees winsgewende deposito is deug en liefdadigheid.

59. God bevoordeel niks so baie as die verwydering van trots wat aan die siel vasklou nie. Hoe jou verhoudings en omstandighede ook al teenoor jou mag verander, jou siel moet in dieselfde onveranderde eenvoudige en deugsame geaardheid en toestand bly.

60. Dit is beter om aan 'n leë tafel te sit as by 'n tafel met skadelike en giftige skottelgoed.

61. Stry met alle krag na deug, maar hoop meer op die Here as op jou goeie werke.

62. Dit waarvoor jy ly, kry net ’n prys as jy dit nie met jou magtelose woorde en selfbevordering besoedel nie.

63. Imps is bang vir orde.

64. Dikwels lei die eksterne eenheid van mense tot diep interne onenigheid.

65. As jy nie ontslae raak van jou losbandige gedrag met mense nie, sal jy misluk in al jou sake en sal jy nooit voorspoedig wees nie.

66. Die vleeslike mens sal jou verraai al waarsku jy hom.

67. Wanneer die duiwel jou nie kan faal in geloofsake nie, spoor hy jou aan tot veroordeling, hoerery, woede, om jou vas te vang in morele sonde.

68. Hard en sag! Sagmoedig en ferm!

69. Gesag word verbind met waardige Christelike nederigheid. Die regte siening is om alles in jou vermoë te doen in die rigting van jou aspirasies. Bid dan eers en verwag alles van God se genade.

70. Die vraag is nie of jy reg of verkeerd is nie. Dit kom alles neer op geleenthede. As jy nie nou die geleentheid het nie, stel die geveg of jou voorneme uit totdat jy kragte en middele bymekaarmaak, bly stil en wag vir die tyd.

71. Vertrou niemand en openbaar nie jou hart nie.

72. Want niks in die wêreld belaster, belaster en oordeel nie, selfs in verhouding tot jou grootste vyande. Moenie jou met die magtiges en die rykes verbind nie. Moenie getuig nie, veral in egskeidingsake.

73. Jy moet altyd 'n man wees! Maar is dit manhaftig om te oordeel, losbandigheid en geklets warm-nie-kokend?!

74. Vir elke goeie ding het die duiwel 'n valse duplikaat gemaak, wat jy moet kan herken.

75. Moenie soos 'n perd wees wat enige mens en hondsdolheid kan eet nie. Wees ernstig, ferm en bestendig.

76. Geen poging om die vervalproses in die Kerk te stop nie. Dit is sinneloos en gevaarlik vandag! Gebruik God se gebooie en vermy om oor godsdiens en politiek te praat. Die krag is in stilte, gebed, self-absorpsie in 'n mens se eie hartsel. Wees onsigbaar soos 'n kewer onder 'n blaar. Bewaak jou gewete, moenie daarmee pronk of diskrediteer voor enigiemand nie. Moenie direk en spesifiek wees of die subtiliteite voor mense ondersoek nie. As jy dit nie nakom nie, dan sal hulle jou dwing om jou geloof te verander.

77. Onthou jou sondes en jy sal oortuig wees dat jy altyd waardig is om te straf.

78. Woede ontstaan ​​nie uit siekte nie, maar uit trots. Om nie aan prikkelbaarheid en woede toe te gee nie, moet jy nie haastig wees nie. Wees baie versigtig vir jouself om niemand met die skyn van minagting aanstoot te gee nie.

79. As jy mense in die naam van God aanvaar, dan sal almal vriendelik wees met jou.

80. Werk hard in jou sake en jy sal luiheid, moedeloosheid en verveling verdryf, en as jy geduldig bid, sal jy van baie euwels verlos word.

81. Wanneer 'n somber bui jou aanval, moenie vergeet om jouself te bestraf nie, en onthou hoe skuldig jy voor God is. Besef dat jy niks beters werd is nie en jy sal dadelik verligting kry van donker, onaangename gedagtes. As jy rusteloos voel, herhaal dikwels: "Soek vrede."

82. Selfregverdiging is 'n groot sonde. Jy bly sondig, hou dan aan om jou te bekeer. Dus, op die ou end, as die dood jou in berou vind, sal jy gered word. Is jy spyt daaroor? Maak dan met aalmoese jou lewe reg en reinig jouself van jou sondes.

83. Wanneer jy in vyandskap teen iemand is, beledig jy God, en behaag die duiwel – 'n vyand.

84. Daar is geen kleinighede in die wêreld nie. Alles in die wêreld het sy prys en gevolge.

85. Versuim om die raad van die wyses te volg, lei tot ongeluk.

86. Ware bekering vereis nie dae en jare nie, maar dikwels, soos met die dief aan die kruis, net 'n oomblik.

87. Groot goed en kwaad begin altyd by die kleine en die onmerkbare.

88. Moenie vergeet dat die rower dertig jaar lank 'n rower was en, nadat hy berou het, die Paradys binnegegaan het, en Judas was sy lewe lank by die Here, maar op die ou end het hy Hom verraai.

89. As hulle jou prys, sê niks nie, ontspan jou kop en oë en wees stil, of dui anders die rede aan – God se gawe.

90. Doen net goed vir God en gee geen aandag aan die koor se ondankbaarheid nie. Verwag slegs beloning van die Here. As jy enige dank hier op aarde verwag, arbei jy tevergeefs en ly jy tevergeefs ontberinge. Die mens is van nature ondankbaar.

91. Ons aandag moet op ons innerlike lewe gerig word sodat ons nie raaksien wat om ons gebeur nie. Dan sal ons nie oordeel nie. Laat ons nie te bitter wees oor die ongeregtighede hier en dit onverskillig behandel nie. Geregtigheid leef nie op ons grond nie. Ons wag op 'n nuwe hemel en 'n nuwe aarde waar geregtigheid woon. Moenie bitter wees as mense jou nie waardeer nie en onregverdig is. Jy werk vir God, nie vir mense nie. Betoon genade aan ander, maar wees streng met jouself. Jy sal nie verantwoordelik wees vir ander nie, so kyk nie na hulle nie, maar jouself, want jy sal net vir jouself verantwoordelik wees.

92. Dit is beter om te antisipeer en te swyg as om te praat en dan spyt te wees.

93. Wie dink dat hy deug het, verloor dit.

94. Moenie bid of aalmoese doen sodat jy gesien word nie! Dit is Christus se opdrag.

95. Hy is wys wat die goeie in almal en die slegte in homself sien; die dom sien die slegte in almal raak, en ag homself die waardigste.

96. Wanneer jy wakker word, sê: “Eer aan U, God!” en onthou nie jou drome nie.

97. Wanneer jy werk, sê vir jouself: “Here, wees genadig!”.

98. Moenie in die kerk praat nie, so 'n gewoonte bring smarte.

99. As jy ywerig bid, pasop – versoekings sal volg.

100. Na belydenis en nagmaal, vra God om jou te beskerm om terug te keer na jou vorige sondes. As jy iets wil doen wat jy nie moet nie, onthou dat jy dit sal moet bely en God sal jou dalk nie vergewe nie, juis omdat jy aanhou, met die wete dat dit nie goed is nie, maar jy doen dit.

101. As jy nie in tekens en drome en dies meer glo nie, sal dit nie waar word nie.

102. Met mense, veral diegene wat nie van jou geslag is nie, moet jy nie vrylik behandel nie, om nie as 'n versoeking te dien nie.

103. Die balk wat jy in jou oë het wanneer jy ander oordeel, is trots – jy moet dit eerstens van jouself verwyder. Die hoogmoediges word deur God genees met innerlike smarte, en die nederige verdra alles wat van mense af kom, en sê vir homself dat hy dit werd is. Wees respekvol teenoor almal, maar nie vleiend nie. Buig en gaan vinnig. Kyk na die aarde, want daar sal jy gaan. Nederigheid vereis om aan ander toe te gee deur jou aan die jongeres te onderwerp en jouself as die ergste te beskou. Hy wat ingee, verdien meer. Verneder jouself en al jou werke sal begin. As iemand vir jou kwaad is, vra hulle hoekom. As iemand vir jou kwaad is, asseblief. Bly stil voor almal en almal sal jou liefhê.

104. Wanneer jy kwaad is vir iemand, is dit beter om te grap. Moenie onbeskof wees nie. Wanneer om raad gevra word, is dit die beste om te sê: "Ek weet nie wat om te sê nie." Lag 'n bietjie. Gelag dryf die vrees van God uit.

105. As godslasterlike gedagtes oor God en heilige dinge jou aanval, of jy veroordeel, verwyt jouself in trots en steur jou nie aan jou gedagtes nie.

106. Om die vrees van God in jouself te hou, vervul Sy opdragte en vra Hom om jou hierin te help.

107. Jy moet nie 'n mense tevrede wees nie. Jy beter stilbly. Stilte is beter as mense-behaaglik.

108. Moenie vertel waar wat gedoen word nie en moenie ander mense se sake deurgee nie.

109. God is lief vir werke.

110. Terwyl ons op aarde is, kan ons nêrens sonder smarte wees nie.

111. Hou altyd by die reël: waar jy nie sukses voorsien nie, moenie daar begin optree nie.

112. Lewe vir God – dit is ons aardse roeping.

113. Op aarde het ons geen aanhangsels nodig nie, nóg aan rykdom, nóg aan roem, nóg aan roem, nóg aan plesier. Alles is tydelik en na die smal en donker graf sal hulle ons nie volg nie.

114. Om jou gebede te laat hoor, bid eers vir jou vyande, sodat God jou sal help, ten spyte van die feit dat jy Sy vyand geword het met jou sondes. Tweedens, strek jou hande uit na die behoeftiges en bevredig hulle volgens jou krag, want net so sal jy die hoogte van die genadige God kan bereik. Derdens, moenie vergeet om God te vra om jou geloof te versterk nie. Daarna is dit nodig om nederig te wees, sodat God se seëninge na hierdie laagte kan vloei.

115. Hou in jou houding teenoor mense en veral teenoor jou vriende altyd 'n gedagte in gedagte wat vervat is in die oudste boek van die Bybel, opgedra aan die lankmoedige Job: “Hy wat sy vriend tot buit veroordeel, sy kinders se oë loop uit.” In verband met hierdie gedagte het St. Johannes Chrysostomus opgemerk dat God nie soveel aanstoot neem deur enigiets as deur die aanstoot wat ons ons vriende aandoen nie. En jy is altyd vriendelik met jou vriende, selfs wanneer hulle as mense op een of ander manier teen jou gesondig het.

116. Jou suksesse sal soveel groter wees, hoe duideliker die beeld is van die deugde wat jy in jou hart teken.

117. Het jy 'n kompetisie wat voorlê of 'n ander beslissende en belangrike oomblik in jou lewe? Voor dit is dit nodig om te konsentreer – dit word gedoen met stilte en gebed. Gaan in afsondering en boesem op hierdie manier 'n genadige krag in jou siel in wat alleen blywende oorwinning kan gee.

118. Byna altyd, wanneer ons in 'n goeie fisiese en geestelike toestand is, vind ineenstortings plaas. Dit is omdat ons onsself vergeet. Ons laat vaar die posisie van versigtigheid en selfbeheersing. Suksesse gaan die maklikste verlore sodra dit gewen word. Die antieke askete het ons geleer om 'n matige maar konstante dieet en gedrag te volg. Wees baie versigtig presies wanneer jy die beste voel as gevolg van een of ander sukses van jou. Die vrugte van jou vele pogings kan verlore gaan in 'n oomblik van sorgeloosheid.

119. Christus eis dat ons soos kinders moet wees. Die kind voel selfversekerd om sy pa se hand vas te hou. Hy twyfel nie daaraan dat die goeie pa vir hom sal gee wat hy wil nie. Wanneer ons tot God bid, moet ons dieselfde kinderlike, lewende geloof in ons Hemelse Vader hê. Dit is een van die voorwaardes vir ons gebede om verhoor te word. Dit is 'n gawe van God, en daarom, voordat jy vir enige behoefte bid, vra God eerstens om jou van ongeloof te verlos en jou geloof te versterk.

120. Ek het jou waargeneem dat jy tydens die sang bewoë raak en trane stort. Dit is 'n baie duidelike bewys van die aanraking van Goddelike krag en genade aan jou hart. Wees egter versigtig om nie jouself te flous nie (self-verlei, verlei jouself). Oor die algemeen is gevoelens iets onbestendig en ons moet hulle nie te veel vertrou nie. Maar veral vir geestelike sang is dit bekend dat baie van die heiliges danksy dit sterk geloof ontvang het. En jy doen goed om na ons wonderlike kerkkoor te luister.

Let wel: Die siel-voordelige leringe van aartsbiskop Seraphim Sobolev is deur sy geestelike kind, Nikola Mutafchiev, opgeteken en is gepubliseer in die boek "The Sofia Wonderworker Seraphim for the Secrets of Victory", Sofia, 2003.

Oor die skrywer: Aartsbiskop Seraphim (Sobolev) van Boguchar is een van die mees prominente geestelikes van ons tyd. Biskop van die Russies-Ortodokse Kerk, wie se biskoplike bediening feitlik geheel en al in Bulgarye is. Hy is plegtig verheerlik as 'n nuut gekanoniseerde heilige – Onpeilbare vreugde het die siele van duisende Christene oorweldig wat die patriargale katedraal “St. Alexander Nevsky”, om deel te word van hierdie betekenisvolle geestelike viering ¬ die verheerliking van St. Serafim, Aartsbiskop Bogucharski, Sofia Wonderwerker, wat op 26 Februarie 2016 plaasgevind het.

'N Foto: Wonderbaarlike Ikoon van immer-maagd-moeder van God. Batchkovo-klooster – Bulgarye / Ikoni Mahnevi, https://www.facebook.com/profile.php?id=100057324623799

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie - kol_img

Moet lees

Jongste artikels