2.5 C
Brussel
Maandag, 6, Februarie 2023

Finale goedkeuring om verdraaiende buitelandse subsidies op die interne mark aan te pak

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Die Raad het sy finale goedkeuring gegee aan die regulasie van buitelandse subsidies. Die regulasie spreek distorsies aan wat geskep word deur subsidies wat deur nie-EU-lande toegestaan ​​word aan maatskappye wat op die EU-interne mark werk. Dit lê die prosedurereëls neer vir die ondersoek van hierdie subsidies in die konteks van groot konsentrasies en tenders in groot openbare verkrygingsprosedures.

Sodoende beoog die regulasie om te herstel regverdige mededinging tussen alle maatskappye wat in die interne mark werksaam is — beide Europese en nie-Europese. Na die Raad se goedkeuring vandag van die Europese Parlement se standpunt, was die wetgewende handeling aangeneem.

"Die EU is die grootste ekonomie ter wêreld. Ons interne mark is 'n boublok van ekonomiese welvaart vir alle burgers. Die nuwe maatreëls sal die EU bemagtig om die onbillike praktyke wat deur sommige nie-EU-lande ondersteun word, te ondersoek en te voorkom. Dit sal die EU in staat stel om billike mededinging en gelyke speelveld vir alle maatskappye te verseker.

Jozef Síkela, minister van nywerheid en handel van die Tsjeggiese Republiek.

Tans is subsidies wat deur lidlande toegestaan ​​word onderhewig aan voldoening aan staatshulpreëls, maar daar is geen EU-instrument nie soortgelyke subsidies te beheer wat toegestaan ​​word deur nie-EU-lande. Om hierdie kwessie aan te spreek, vestig die regulasie van buitelandse subsidies 'n raamwerk vir die Kommissie om enige ekonomiese aktiwiteit te ondersoek wat voordeel trek uit 'n subsidie ​​wat deur 'n nie-EU-land op die interne mark toegestaan ​​word.

Ondersoek finansiële bydraes

Die regulasie stel drie instrumente voor vir die Kommissie om finansiële bydraes deur 'n openbare owerheid in nie-EU-land te ondersoek:

  • twee voorafmagtigingsinstrumente — om 'n gelyke speelveld te verseker vir die grootste samesmeltings en tenders in grootskaalse openbare verkrygingsprosedures;
  • 'n algemene markondersoek-instrument vir die ondersoek van alle ander marksituasies sowel as laerwaarde samesmeltings en openbare verkrygingsprosedures.

Maatskappye sal die Kommissie van samesmeltings en verkrygings moet in kennis stel indien een van die betrokke partye 'n EU-omset van minstens €500 miljoen het en daar 'n buitelandse finansiële bydrae van minstens €50 miljoen is. Vir tenders in openbare verkrygingsprosedures word die drempel vir verkryging ten minste vasgestel € 250 miljoen. Indien 'n onderneming versuim om aan die kennisgewingreëls te voldoen, sal die Kommissie boetes kan oplê en die transaksie ondersoek asof dit in kennis gestel is.

As 'n algemene reël (en onderhewig aan uitsonderings waar van toepassing), sal die Kommissie gemagtig word om buitelandse subsidies te ondersoek wat toegestaan ​​is tot vyf jaar voor die inwerkingtreding van die regulasie waar sodanige subsidies die interne mark na die regulasie se inwerkingtreding verwring.

Soos die geval is onder die EU-staatssteunreëls, sal die Kommissie 'n balanseringstoets uitvoer as die Kommissie vind dat 'n buitelandse subsidie ​​bestaan ​​en dat dit mededinging verwring. Dit is 'n instrument om die positiewe en negatiewe uitwerking van 'n buitelandse subsidie ​​te bepaal.

Indien die negatiewe gevolge swaarder weeg as die positiewe uitwerking, sal die Kommissie by magte wees om regstellende maatreëls in te stel, insluitend strukturele en nie-strukturele remedies en die terugbetaling van die buitelandse subsidie ​​of om verpligtinge van die betrokke ondernemings te aanvaar ten einde die verwringing wat deur die buitelandse veroorsaak is, reg te stel. subsidie.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie - kol_img

Moet lees

Jongste artikels