15.9 C
Brussel
Vrydag, Maart 17, 2023

Kishan Manocha: "hierdie buitengewone dokument [UDHR] is nie 'n monument vir menslike vooruitgang wat van ver af bewonder kan word nie"

Die NRO's Diritti Umani ed Tolleranza en Fundacion Mejora het 'n voldaggeleentheid gehou om goeie praktyke wat versterk moet word, te vier en te bespreek.

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Nuustoonbank
Nuustoonbankhttps://www.europeantimes.news
Die European Times News poog om nuus te dek wat saak maak om die bewustheid van burgers regoor geografiese Europa te verhoog.

EINPRESSWIRE – Genève, Switserland. 74ste herdenking van die Universele Verklaring van Menseregte (UDHR) – Meer as 30 sprekers van die Burgerlike Samelewing, Regering, supranasionale organisasies, Akademie en Geloofsgemeenskappe, het in Kamer XVIII van die Verenigde Nasies in Genève vergader met die slagspreuk #HumanRights4Peace, om goeie praktyke te verken en dinge om te verbeter om implementering van Menseregte te bereik, deur 'n kultuur van vrede, in 'n geleentheid georganiseer deur die twee NRO's met Spesiale Raadgewende Status aan die VN ECOSOC, Diritti Umani e Tolleranza en Fundacion Mejora, twee van die belangrikste NRO's in Europa wat gebruik maak van die internasionale opvoedkundige program van United for Human Rights, grootliks geborg deur Scientologists regoor die wêreld. En dit is mede-geborg deur die a) Wêreld Evangeliese Alliansie (WEA); b) Koördinering van verenigings en mense vir gewetevryheid (CAP LC) en c) Fundación Vida Grupo Ecológico Verde.

As die 74ste herdenking van die Universele Verklaring van Menseregte (UDHR) eindig en die 75ste begin, word ons gekonfronteer met 'n wêreld wat verdeel is in kleiner en meer militante faksies en waar die kuns van dialoog en gesprek verlore gaan vir geweergeweld, vrees en haat.

Op hierdie oomblik in die geskiedenis gekenmerk deur 'n steeds toenemende gebrek aan vrede en begrip tussen mense, wanneer uitdagings van Menseregte bly dag na dag ontstaan ​​en waar die kuns van dialoog en gesprek verlore gaan deur geweergeweld, vrees en haat, die Verenigde Nasies UDHR bly een van die belangrikste dokumente wat in die wêreld se geskiedenis onderteken is, sowel as die mees universele en omvattende verwysing op die gebied van menseregte. En ten spyte daarvan dat dit 'n sleutelinstrument vir vrede en insluiting is, bly dit uiters onbekend aan die algemene bevolking en selfs staatsamptenare van lidlande, wat op hierdie manier die logiese toepassing daarvan selfs in die daaglikse lewe belemmer.

In sy aanhef beklemtoon die UDHR dat "erkenning van die inherente waardigheid en van die gelyke en onvervreembare regte van alle lede van die menslike familie is die grondslag van vryheid, geregtigheid en vrede in die wêreld. "

So, waar is ons met die implementering van Menseregte? Wat was effektief? Hoe kan Menseregte selfs meer instrumenteel wees om 'n kultuur van vrede in elke laag van die samelewing te skep en wyd te versprei?

Met die oog op die toekoms het die lesings goeie praktyke van state en die burgerlike samelewing ondersoek, afsonderlik en saamwerk, wat gelei het tot verbeterings in die welstand en waardigheid van mense.

Die panele het gefokus op 4 onderwerpe rakende Menseregte-implementering, naamlik: 1) Opvoeding van die Jeug oor die Universele Verklaring van Menseregte, 2) Geloof en Menseregte, 3) “Regering, Artikel 18 – Universele Verklaring van Menseregte en Vrede” en 4) Menseregte en aktiwiteite van die burgerlike samelewing”.

Die konferensie is deur die presidente van die 2 organiserende organisasies ingehuldig Me Fiorella Cerchiara en Mnr Ivan Arjona, saam met Dr Kishan Manocha, Hoof van die Departement Verdraagsaamheid en Nie-diskriminasie by die OVSE Kantoor vir Demokratiese Instellings en Menseregte, en Sy Eksellensie Ambassadeur Irénéo Naboka Visepresident van AidO International, Menseregte-adviseur vir die Verenigde Nasies, voormalige Menseregtebeampte van die Verenigde Nasies se Hoë Kommissaris vir Menseregte.

20221209 UN HR Event intreerede paneel rh UN 15 1024x683 - Kishan Manocha: "hierdie buitengewone dokument [UDHR] is nie 'n monument vir menslike vooruitgang wat van ver af bewonder kan word nie"
Intreerede Paneel 74ste herdenking UDHR, van links na regs: Ambassadeur Irénéo Naboka, Dr Kishan Manocha, Me Fiorella Cerchiara en Mnr Ivan Arjona

Soos dr Manocha dit in die intreerede gestel het, is die UDHR

"'n dokument wat ons almal oproep tot hoër standaarde van menswees en optree as mense wat die naam waardig is. Vir my het die Universele Verklaring nog nooit sy magie verloor nie. Maar hierdie buitengewone dokument is nie 'n monument vir menslike vooruitgang, om van ver af bewonder te word nie, maar is bedoel om toegeëien te word, om deur elke generasie besit te word as 'n bloudruk, as jy wil, vir die neem van konkrete aksie om op te staan ​​vir menseregte en fundamentele vryhede in ons voortdurende pogings om 'n beter wêreld te bou. "

Die eerste paneel het die onderwerp van "Opvoeding van die jeug oor die Universele Verklaring van Menseregte" aangesien dit waardes, oortuigings en houdings bevorder wat alle individue aanmoedig om hul regte en dié van ander te handhaaf.

20221209 UN HR Event panel01 rh UN 1024x575 - Kishan Manocha: "hierdie buitengewone dokument [UDHR] is nie 'n monument vir menslike vooruitgang wat van ver af bewonder kan word nie"
74ste herdenking UDHR by VN Geneve, Paneel: "Opvoeding van die jeug oor die Universele Verklaring van Menseregte"

Voorafgegaan deur 'n staatsdiensaankondiging oor artikel 29 van die UDHR (Verantwoordelikheid) was die sprekers Me Fiorella Cerchiara, President van Associazione per i Diritti Umani e la Tolleranza; Me Laura Guercio, Professor aan die Universiteit van Perugia; Mse Valeria Antinoro, President van Associazione Sana Pianta; Me Simona Castellucci, Prokureur, visepresident van Associazione Sana Pianta; Mev Georgina Martinez Herrera, PhD Staatsreg en Menseregte; Mev Lorena Tapia Núñez, Prokureur en president van Fundación Latinoamericana Sostenible; Mnr Joseph Sassou, President van (ACIDU), Association de la Conscience Illimitée pour le Devèloppement et pour l'Union en Me Manuela Contucci, Stigter van Spiritualità senza Frontiere.

Die tweede paneel het gefokus op "Geloof en Menseregte". Die seremoniemeester het professor Lucas Swaine aangehaal toe hy gesê het:Vryheid van denke is die voorloper en stamvader van ander vryhede, insluitend vryheid van godsdiens, vryheid van spraak en vryheid van uitdrukking. Dit is die onmisbare voorwaarde van byna elke ander vorm van vryheid. Met seldsame afwyking kan 'n deurdringende erkenning van hierdie waarheid in ons geskiedenis, polities en wetlik, opgespoor word."

20221209 UN HR Event panel02 rh UN 1024x647 - Kishan Manocha: "hierdie buitengewone dokument [UDHR] is nie 'n monument vir menslike vooruitgang wat van ver af bewonder kan word nie"

74ste herdenking UDHR by VN Geneve, Paneel: Geloof en Menseregte

Hierdie ryk paneel is gemodereer deur Ds Eric Roux, 'n Global Trustee vir Europa van die United Religions Initiative (URI), waarskynlik die grootste intergeloofsnetwerk wat vandag bestaan. Onder die sprekers was Mnr Wissam al-Saliby, Wêreld Evangeliese Alliansie (WEA) se Direkteur van die Menseregtekantoor in Genève; Me Thinlay Chukki, verteenwoordiger van Sy Heiligheid die Dalai Lama, Die Tibet Buro; Gursharan Singh, Algemene Sekretaris Sikhi Sewa Society; Dr Lakshmi Vyas, PhD President van Hindoe Forum van Europa; Mnr Iván Arjona, President van die Europese Kantoor van die Kerk van Scientology vir Openbare Sake en Menseregte; en Mnr Boumediène Benyahia, Islamoloog – Sekretaris-generaal en wetenskaplike referent van die Koördinering van Islamitiese Organisasies in Switserland (COIS), Direkteur van die Instituut van die Woord (Kalima), Ambassadeur vir Vrede (UPF), Sekretaris-generaal van die vereniging CRI-Voice of Victims.

Die derde paneel, "Regering, Artikel 18 – Universele Verklaring van Menseregte en Vrede”, aangepak hoe sommige regerings in Europa Vryheid van Denke aanpak, Godsdiens en Belief, met vermelding van sommige van die goeie praktyke wat help om nader aan 'n gevoel van sosiale vrede te kom en watter ander aspekte ruimte vir verbetering in die geglobaliseerde samelewing van vandag het.

20221209 UN HR Event panel03 rh UN 1024x580 - Kishan Manocha: "hierdie buitengewone dokument [UDHR] is nie 'n monument vir menslike vooruitgang wat van ver af bewonder kan word nie"

74ste herdenking UDHR by VN Geneve, Paneel: Regering, Artikel 18 – Universele Verklaring van Menseregte en Vrede

Meneer Arjona het die moderator van hierdie paneel bekendgestel, Dr Kishan Manocha, as iemand wat die kwessie geleef het, beide vanuit 'n burgerlike samelewingsoogpunt en regering of supranasionale organisasie in sy rol by die OVSE/ODIHR. Sprekers was van Italië, Prof Maria d'Arienzo, wat 'n volle professor in Kerkreg, Kanonieke Reg en Konfessionele Regte by die Departement Regte van die Universiteit van Napels "Federico II" is en 'n lid van die Italiaanse Interministeriële Kommissie vir Ooreenkomste met Godsdiensdenominasies; Mnr Pasha Shah, Beampte van die Orde van die Britse Ryk, Assistent-direkteur by Departement vir Nivellering, Gemeenskappe en Plaaslike Regering van die Verenigde Koninkryk; Me Inés Mazarrasa, Direkteur van die Stigting Pluralisme en Naasbestaan ​​(Living Together), verbonde aan die Spanje Ministerie van Presidensie, Parlementêre Betrekkinge en Demokratiese Geheue; en uiteindelik Me Isabel Ayuso Puente, Prokureur, sekretaris-generaal van die Fundacion para la Mejora de la Vida, la Cultura y la Sociedad, en bekroonde van die 2015 Godsdiensvryheidstoekennings.

Die laaste paneel van die dag was "Menseregte en Burgerlike Samelewing Aktiwiteite". By die intreerede en tydens die vorige panele is dit as vanselfsprekend beskou dat die werk wat deur die burgerlike samelewing verrig word, meer as nodig is en die toesprake van hierdie laaste paneel was 'n suiwer getuienis daarvan.

20221209 UN HR Event panel04 rh UN 1024x598 - Kishan Manocha: "hierdie buitengewone dokument [UDHR] is nie 'n monument vir menslike vooruitgang wat van ver af bewonder kan word nie"
74ste herdenking UDHR by VN Genève, Paneel: Menseregte en Burgerlike Samelewing Aktiwiteite

Die aanbieders was, Mnr Massimo Restivo, visepresident van United Planet Foundation; Mev Giulia Mazzoni, Prokureur - Lid van die Wetenskaplike Komitee van United Planet Foundation; Dr Alberto Zummo, Lid van die Wetenskaplike Komitee van United Planet Foundation; Mnr Gianluca Piroli, Afgevaardigde van die Vereniging Rock GEEN oorlog; Me Cristina Simonini, President van Associazione "Per i Bimbi"; Me Jessica Avelar, President van Ammic – Asociación Mujeres Migrantes en Italia – Vereniging van Migrerende Vroue in Italië; Me Marisol Chavez, visepresident van Ammic; Me Pascale Fressoz, President van die NRO Alliance Internationale pour les Objectifs de Développement Durable.

Die Seremoniemeester het die geleentheid afgesluit deur dit te sê “Die onderwerp van Menseregte is groot, en ons het pas 'n belangrike dag saam deurgebring om die stand van die kwessie te ondersoek. Ons het idees, gedagtes en planne gedeel, sowel as bekommernisse en hoop vir die toekoms. Ons het gekyk na die huidige en toekomstige aktiwiteite, veral dié wat verband hou met die uitskakeling van verskillende tipes diskriminasie en menseregteskendings, wat in al hul vorme gemanifesteer word. Ons het ’n konseptuele raamwerk gedeel vir ’n pad na veerkragtigheid wat voortspruit uit ’n samewerking tussen die regering en die burgerlike samelewing.”

Ten slotte het die verskillende NRO's hul toewyding bevestig om hul gesamentlike optrede en inisiatiewe te verhoog, om individue bewus te maak van hul regte en verantwoordelikhede, sodat ons mekaar getrou kan vertrou. Omdat vrede ook vertroue kan beteken, en as Humanitêre Vryheidsvegter L Ron Hubbard plaas dit: “Op die dag wanneer ons mekaar ten volle kan vertrou, sal daar vrede op aarde wees.”

20221209 VN HR gebeurtenis Groepskoot BG0 8659 Wysig Wysig RGB 2500 1024x681 - Kishan Manocha: "hierdie buitengewone dokument [UDHR] is nie 'n monument vir menslike vooruitgang wat van ver af bewonder kan word nie"
74ste herdenking UDHR by VN Genève: Groepskoot van sprekers en 'n paar vrywilligers.
- Advertensie -

1 KOMMENTAAR

Kommentaar gesluit.

Meer van die skrywer

- Advertensie -

Moet lees

- Advertensie -

Jongste artikels

%d bloggers soos hierdie: