12.6 C
Brussel
Vrydag, Maart 24, 2023

KOM: EU moet fokus op integrale en kwaliteit onderwys en opleiding

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

In 'n bydrae wat hierdie week aangebied is, doen die Europese biskoppe 'n beroep op die EU om die 2023 Europese Jaar van Vaardighede op 'n holistiese en integrale wyse op te stel en te vermy om onderwys, opleiding en heropvoeding of opgradering alleen as 'n middel tot mededingendheid en indiensneembaarheid uit te beeld.

Deur Lisa Zengarini

In sy rol van belanghebbende en vennoot van die EU-instellings en in die konteks van sy voorspraak oor Onderwys en Opleiding, het die Kommissie van die Biskoppe-konferensies van die Europese Unie (COMECE) 'n bydrae tot die raadpleging van die Europese Kommissie oor die Europese Jaar gelewer. van Vaardighede.

Die 2023 Europese Jaar van Vaardighede

Die Jaar is in September 2022 deur president Ursula von der Leyen aangekondig met die doel om die EU-werkmag toe te rus met “die regte vaardighede vir die huidige mededingendheid” van sy sosiale markekonomie.

Die EU Kommissie se voorstel stel 'n reeks inisiatiewe, projekte en geleenthede voor om uitruiling oor die rol en verbetering van vaardighede, heropleiding en opleiding in die EU aan te wakker.

Om die mens in die middel te plaas

In sy bydrae, terwyl hy erken dat "die huidige uitdagings wat die Europese Unie in die gesig staar, tesame met die opkoms van gelyktydige globale magte, gereedheid vereis om ekonomies mededingend te wees", waarsku COMECE die EU-instellings teen die begrip van opleiding en opvoeding slegs in terme van "indiensneembaarheid". en mededingendheid”.

15 / 10 / 2020

Pous Franciscus stel Donderdag die Global Compact on Education weer bekend met 'n videoboodskap tydens 'n virtuele geleentheid by Rome se Pontifical Lateran University.

Die referaat, wat saam met die Federation of Catholic Family Associations in Europe (FAFCE) en Don Bosco International (DBI) voorberei is, stel voor om die EU-jaar van vaardighede meer "holisties" te interpreteer, met die uiteindelike doel om die integrale ontwikkeling van elke persoon te bevorder. soos gevra deur Pous Franciskus se Global Compact on Education.

Die projek, wat in 2020 onder die borgskap van die Congregation for Catholic Education van stapel gestuur is, poog om verskeie akteurs en internasionale belanghebbendes te betrek by die Kerk se poging “om die brose opvoedkundige alliansie te herbou deur nuwe generasies aan die waardes van respek, dialoog en solidariteit bekend te stel deur die belegging van die beste beskikbare hulpbronne in kwaliteit onderwys”.

“Om die mens in die middel van die opvoedkundige vooruitgang te plaas, in hul waarde en waardigheid, met hul uniekheid en talente, moet altyd in ag geneem word wanneer 'n onderwerp soos dié van vaardighede, opleiding en vorming aangespreek word, soos voorgestel deur Pous Franciscus in sy Global Compact on Education.”

Die bevordering van broederskap, geregtigheid en vrede

Volgens die drie Europese Katolieke liggame "raam die Europese Jaar van Vaardighede uitsluitlik deur 'n narratief van groei, mededingendheid en innovasierisiko's om die integrale ontwikkeling van die persoon uit te sluit", wat "die belangrikste aspek van onderwys en opleiding is". Die dokument onderstreep dus die "komplementariteit van tegniese opleiding en vaardigheidstelsel met onderwys" sodat dit "'n dryfkrag" van broederskap op wêreldvlak kan word.

"Om hierdie doel te bereik, beklemtoon COMECE dat "dit noodsaaklik is om 'n toeganklike en inklusiewe her- en opgraderingsproses te waarborg, waarin burgerlike samelewingsorganisasies 'n sleutelrol kan speel om die mees kwesbare deel van die samelewing te bereik, wat tans die risiko loop van verhoogde sosiale ongelykhede en diskriminasie as gevolg van 'n potensiële elitistiese toegang tot hierdie oorgang”.

Die uitdagings wat die EU vandag in die gesig staar

Die referaat delf dan in die verskillende uitdagings wat die EU vandag raak en is nou verbind met vaardigheidsvoorsiening en -leer: die demografiese krisis, die opvoedkundige uitdaging die opvoedkundige uitdaging in die nasleep van die COVID-19-krisis, die migrasiekrisis en die vaardighede nodig om op hierdie konteks te reageer.

Behoefte aan gesinsvriendelike beleide om demografiese afname teë te werk

Die Europese bevolking neem af en verouder dramaties en teen 2070 sal byna een derde van Europeërs ouer as 65 wees. Dit beteken dat daar 'n inkrimping van die beskikbare arbeidsmag en 'n toename in die ouderdomsafhanklikheidsverhouding sal wees (dit is verhouding van die aantal bejaardes op 'n ouderdom wanneer hulle oor die algemeen ekonomies onaktief is in vergelyking met die aantal mense van werkende ouderdom).

Verder, in die Euro-gebied, sal die afname in die bevolking van werkende ouderdom slegs gedeeltelik vergoed word deur die netto migrasievloei, wat aan die ander kant ook situasies van breindreinering van hooggeskoolde werkers veroorsaak, beide van derde lande en binne die EU, nadelig vir hul ekonomiese ontwikkeling”.

COMECE, FAFCE en DBI beklemtoon dus die behoefte "om te belê in demografiese en gesinsvriendelike beleide, veral in gesin-werk-versoeningsbeleide".

Die langtermyn-effekte van die COVID-19-krisis

Benewens demografiese kwessies, vestig die koerant die aandag op ander uitdagings Europa in die gesig gestaar word in onderwys en opleiding, vanaf die langtermyn-effekte van die COVID-19-pandemie. Alhoewel hulle nog nie ten volle gesien moet word nie, is “hoër armoederisikokoerse en vertragings in leerders se prestasies reeds sigbaar”. Vandaar die dringende behoefte "om die onderwyssektor meer veerkragtig en aanpasbaar by veranderinge en leerders te maak", selfs na die voltooiing van formele onderwyspaaie.

"Om formele onderwys die basis te wees vir die heropvoeding en opvoeding van jong professionele persone en volwassenes in aktiewe indiensneming", volgens COMECE, moet die Europese Jaar van Vaardighede "sterk fokus op die verband tussen onderwysstelsels, opleiding en verskaffers van vaardigheidsonderrig, vir die ter wille van ’n meer gekoördineerde, omvattende en beter funksionerende Europese Onderwysgebied”. In die lig van die huidige sosiale en ekonomiese ontwikkelinge is daar ook 'n behoefte aan 'n "verskuiwing in die tradisionele paradigma skool-werk-aftrede".

Die behoefte aan 'n "holistiese" benadering

Die Europese biskoppe nooi dus die Kommissie om die komende Jaar van Vaardigheidsinisiatiewe te baseer op 'n "holistiese benadering", ondersteunende leiding, erkenning en aandag aan individuele behoeftes en vermoëns, "veral vir diegene in situasies van kwesbaarheid", en laat niemand agter nie.  

"Deur 'n holistiese benadering kombineer lewenslange leer onderwys- en opleidingsdoelwitte van indiensneembaarheid en ekonomiese groei met persoonlike ontwikkeling, wat 'n sleutelelement verteenwoordig nie net vir die persoonlike vervulling in die lewe nie, maar ook vir die ontwikkeling van 'n regverdige en meer inklusiewe samelewing."

Leer hoe om respekvol te leef en te floreer in kultureel diverse samelewings

In 'n multikulturele samelewing beklemtoon die bydrae verder die belangrikheid, beide in die arbeidsmark en in die breë samelewing, van "kulturele bewustheid, intergodsdienstige, interpersoonlike, kritiese denkvaardighede en -vaardighede".

"Met toenemende politieke en sosiale polarisasie in die EU, moet leer hoe om respekvol te leef en te floreer in kultureel diverse samelewings deur sorg en respek vir ander in die vorming, opleiding en opvoeding in die hoofstroom te word."

Dit moet ook uitgevoer word deur nie-formele opleiding en vaardigheidsverskaffers, insluitend geloofsgebaseerde en kerklike organisasies.

In 'n gees van subsidiariteit - gaan voort COMECE - moet die EU prosesse van samewerking tussen formele en nie-formele instellings van onderwys en opleiding bevorder, "ten einde die beste moontlike en integrale vorming van leerders van alle ouderdomme te bereik". Paaie van professionalisering en inligting oor professionele geleenthede in die laaste jare van hoërskole “moet ook versterk word om bewustheid van werksmarkmoontlikhede te verhoog wat die meeste aanklank vind by leerders se aspirasies en roeping”.

Opleiding in digitale vaardighede

Die referaat beklemtoon verder die noodsaaklike belangrikheid van opleiding in digitale vaardighede deur voldoende en toeganklike opvoedkundige en opleidingskemas vir beide kinders en volwassenes, ongeag sosio-ekonomiese status, wat aangepas is vir alle vermoëns (fisies en verstandelik).

Hierdie opleidingsprogramme moet ook die bevordering van bewustheid oor die gevare van oormatige internetgebruik vir kinders se fisiese en geestelike gesondheid insluit, asook die voorkoming van aanlyn seksuele misbruik van kinders.

Beter toegang tot lewenslange leer en beroepsopleiding

Volgens die COMECE behoort ouers, en veral moeders, wat ouerskapverlof neem, beter toegang tot lewenslange leer, beroepsopleiding en werkhervorming gegee moet word om hul moontlike terugkeer na die arbeidsmark en die "sagte vaardighede" wat tydens die oefening aangeleer is, te ondersteun. van sorg beter erken word.  

Verder moet jongmense uit benadeelde sosio-ekonomiese agtergronde wat sukkel om die vaardighede te bekom wat nodig is om toegang tot die arbeidsmark te verkry, betaalde internskappe aangebied word, om die arbeidsmark meer inklusief en regverdig te maak.  

Om te verseker dat derdelandsburgers se vaardighede in die EU-arbeidsmark erken word, moet nie "ten koste kom van beter beleide vir die heropvoeding en opgradering van NEET's (nie in onderwys, indiensneming of opleiding nie) en mense in kwesbare situasies nie, veral in lande waar die pandemie en die oorlog in Oekraïne 'n groot impak gehad”, sê die koerant. 

Belegging in 'n gelyke en inklusiewe migrasiesiklus

Laastens beveel COMECE aan om te belê in 'n gelyke en inklusiewe migrasiesiklus in samewerking met verskaffers van beroepsonderwys en -opleiding om langdurige vennootskappe met derde lande te bou, veral deur uitruilprogramme met Afrika.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -

Moet lees

- Advertensie -

Jongste artikels