1.4 C
Brussel
Dinsdag, Maart 28, 2023

WEA spreek dankbaarheid uit aan uitgaande leier Ray Swatkowski, stel nuwe finansiële hoof aan

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Die World Evangelical Alliance spreek sy dankbaarheid uit vir die diens van ds Ray Swatkowski wat aan die einde van verlede maand uit sy aktiewe betrokkenheid by die WEA getree het en 'n senior pastoorrol by 'n multi-site kerk in Illinois sal aanvaar. Dr. Joanna Bartovic, CPA, wat vir baie jare in die WEA se finansiële afdeling gedien het, neem die rol van finansiële hoof aan.

“Ons is baie dankbaar teenoor Ray vir sy getroue diens die afgelope vier en 'n half jaar. Ons sal sy gawe mis om goeie bestuur en betroubare getalle en kontrakte tot die laaste besonderhede te verseker. Ons bid dat God hom sal beloon vir alles wat hy vir WEA gedoen het en sy nuwe bediening sal seën op die plek wat die kern is van waaroor die WEA gaan: 'n plaaslike kerk!” het biskop dr. Thomas Schirrmacher, sekretaris-generaal van die WEA, gesê.

Voormalige sekretaris-generaal biskop Efraim Tendero, wat nou as WEA Global Ambassador dien, het ook sy waardering uitgespreek en gesê: “Ray het ingekom as adjunk-sekretaris-generaal van operasies toe ons dit die nodigste gehad het. Met sy sagte maniere en hoë standaard van uitnemendheid het hy die personeel, finansies, regsake, kommunikasie, fondsontwikkeling en lidmaatskap van die WEA effektief bestuur. Hy het tydige verslae en uitkomsgebaseerde jaarplanne aan die Internasionale Raad georganiseer en seker gemaak dat ons goeie fiskale bestuur het in die uitvoering van die onlangse WEA Algemene Vergadering, wat met ’n beskeie surplus geëindig het.”

Van links na regs: Dr. Peirong Lin, Dr. Joanna Bartovic en Ds. Ray Swatkowski tydens 'n finansiële vergadering in Junie 2022 by die WEA-kantoor. (c) WEA.

Dr. Joanna Bartovic, wat vanaf 1 Januarie die rol van finansiële hoof aanvaar het, het die afgelope twaalf jaar in WEA se finansiële afdeling gedien, mees onlangs as Direkteur van Finansies. 'n Gesertifiseerde Openbare Rekenmeester, sy het rekeningkunde in haar tuisland, Suid-Afrika, studeer en 'n Baccalaureus in Handel met Rekeningkundige Wetenskappe as hoofvak aan die Universiteit van Pretoria verwerf. Nadat sy haar studies voltooi het, het sy tot geloof in Jesus Christus gekom en gedien as 'n sendeling wat Afrika gereis het en tyd deurgebring het in Europa sowel as Latyns-Amerika, en uiteindelik in die Verenigde State gevestig. Met 'n passie vir sending en die gebruik van haar finansiële insigte om Christelike bedieninge te dien, het sy 'n Doctor of Ministry voltooi wat daarop fokus om kerke en opkomende Christelike nie-winsorganisasies toe te rus met die nodige kennis om finansies te navigeer.

"Joanna is vir meer as 'n dekade aan die ander kant van die lyn wanneer ek finansiële sake binne die WEA hanteer het, begin in my vroeëre rol in die teologie-departement," het Schirrmacher gesê, en bygevoeg: "Sedert ek die sekretaris-generaal aangeneem het. rol twee jaar gelede, was sy 'n noue bondgenoot vir my en dr. Peirong Lin, ons Adjunk-sekretaris-generaal vir bedrywighede, wat oor ons begroting en ouditering waak. Ons vertrou ons finansies met graagte toe aan 'n finansiële hoof wat ons goed ken, aangesien ons haar ywerige en betroubare werk gesien het om die goeie bestuur van fondse te verseker wat deur Evangeliese Alliansies en skenkers aan ons toevertrou is.”

Met haar aanstelling het Bartovic gesê: “Ek dank God vir die seën om in die WEA te dien en is baie nederig om in hierdie rol te wees. Dit is 'n absolute voorreg, en konstante bron van aanmoediging, om saam met baie gerespekteerde Evangeliese leiers te werk. Ek gaan voort om te bid en vertrou op die Here om alle wysheid en genade te voorsien wat nodig is om die werk uit te voer.”

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -

Moet lees

- Advertensie -

Jongste artikels