26.2 C
Brussel
Saterdag Junie 10, 2023
AsiëPakistan Geforseerde Omskakeling situasie

Pakistan Geforseerde Omskakeling situasie

Geskryf deur Sumera Shafique, Sy is 'n senior prokureur by Get Justice Law Firm in Pakistan, wat praktiseer in grondwetlike reg en menseregte met 'n spesiale klem op minderheidsregte en godsdiensvryheid in Pakistan. Sy is lid van die National Lobbying Delegation for Minderheidsregte.

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

Gasskrywer
Gasskrywer
Gasskrywer publiseer artikels van bydraers van regoor die wêreld

Meer van die skrywer

Van die oorlog in die Oekraïne, beelde van geweld, weerstand en hoop

Van die oorlog in die Oekraïne, beelde van geweld, weerstand en hoop

0
'n Russiese volksmoordgeleerde, met verlof in die Verenigde State, het aan die spits gestaan ​​van 'n Clark Universiteit-uitstalling van foto's wat die oorlog in die Oekraïne dokumenteer

Geskryf deur Sumera Shafique, Sy is 'n senior prokureur by Get Justice Law Firm in Pakistan, wat praktiseer in grondwetlike reg en menseregte met 'n spesiale klem op minderheidsregte en godsdiensvryheid in Pakistan. Sy is lid van die National Lobbying Delegation for Minderheidsregte.

Deur Sumera Shafique

Menseregte skat elke jaar dat 'n paar honderd minderjarige meisies in Pakistan met geweld getrou word. Alhoewel dit 'n kwessie is wat minderjarige meisies uit alle gemeenskappe raak, is meisies uit godsdienstige minderhede besonder kwesbaar. Verskeie verslae het ook bevind dat die minderjarige meisies ook met geweld tot Islam bekeer is

Sentrum vir Sosiale Geregtigheid (CSJ), het bevind dat 162 gevalle van twyfelagtige bekerings van minderheidsmeisies in Pakistan se media aangemeld is tussen 2013 en November 2020. CSJ het bevind dat meer as 54 persent van die slagoffers (meisies en vroue) aan die Hindoe-gemeenskap behoort, terwyl 44 persent was Christene. Meer as 46 persent van die slagoffers was minderjarig, met 33 persent tussen die ouderdomme 11-15, terwyl slegs 17 persent van die slagoffers ouer as 18 was. Die ouderdom van die meisies is nie in meer as 37 persent van die gevalle genoem nie.[1]

Daar is ook spesiale wette rakende die huwelik van minderjariges soos die Wet op Kinderhuweliksbeperking (CMRA), die Meerderheidswet, 1875 en die Moslemwet van persoonlike status en ander wette wat met sekere state of provinsies verband hou.

Gedwonge huwelike is 'n misdaad onder die Pakistanse Strafkode (PPC). Artikel 365-B[2] van die PPC penaliseer die ontvoering, ontvoering, of induksie van vrou vir die huwelik met die tronkstraf van lewenslange vonnis en 'n boete.

Sommige minderjarige meisies vlug saam met ouer Moslemmans teen hul gesin se wense en as hulle aan verskillende geloofstradisies soos Hindoeïsme en Islam behoort, bekeer hulle hulle eers of word tot Islam bekeer voor die huwelik. Terwyl ouers beweer dat die meisie gedwing word om te bekeer en te trou, is dit moeilik om dit te bewys. Plaaslike polisie is gewoonlik nie bereid om op te tree as hulle glo die meisie het gevlug nie.

In sy verslag vir die jaar 2012-13 het die Raad vir Islamitiese Ideologie ondubbelsinnig verklaar dat die huwelik van 'n kind op enige ouderdom en vir die meisie-bruid gekontrakteer kan word rukhsati kan op negejarige ouderdom plaasvind vir voleinding, mits sy puberteit bereik het.

In die geval van Pumy Muskan[3] in 2019 het die hooggeregshof in Lahore beslis dat 'n 14-jarige meisie, wie se familie beweer het dat sy met geweld deur haar werkgewers bekeer is, aan die sorg van haar gesin terugbesorg moet word.

Die hof het beslis dat 'n 14-jarige nie regsbevoegdheid het om haar te verander nie godsdiens, maar haar bekering was nie ongeldig nie aangesien dit 'n kwessie van haar persoonlike oortuiging was en daar geen statutêre gesag was wat dit as onwettig voorgeskryf het nie. In werklikheid het die hof geweier om uitvoering te gee aan die omskakeling vir sekere wetlike doeleindes, terwyl die omskakeling nie op sigself as onwettig beskou word nie.

Die hof het bevind dat "Die vraag of Pumy Muskan se bekering gedwing word of andersins, het betekenis verloor in die lig van my bevinding dat sy nie die regsbevoegdheid het om so 'n besluit te neem nie.”

In Pumy se geval was sy nie getroud nie.

Waar 'n minderjarige meisie saam met die bekering getroud is, was howe huiwerig om haar in haar ouer se toesig te herstel.

In Julie 2021 het die hooggeregshof in Lahore 'n uitspraak in Pakistan bekragtig wat toesig oor 'n 13-jarige Christenmeisie, Nayab Gill, verleen aan 'n Moslem wat daarvan beskuldig word dat hy haar ontvoer, met geweld getrou het en haar tot Islam bekeer het. Regter Shahram Sarwar Chaudhry het die meisie se amptelike geboortedokumente verwerp wat toon dat sy 13 was. Die hof het eerder haar eis aanvaar, wat beskou word as onder ernstige dreigemente om haar en haar gesin te benadeel, dat sy 19 jaar oud was en 30-jarige getroud was. Saddam Hayat, 'n getroude pa van vier kinders, nadat sy op 20 Mei uit vrye wil tot Islam bekeer het in Gujranwala.[3]

In April 2021 het 'n 40-jarige Moslemman na bewering 'n 14-jarige Hindoe-meisie in Chundiko in Sindh ontvoer en met geweld met haar getrou. Die ontvoerder, Mohammad Aachar Darejo, het homself saam met die minderjarige meisie laat afneem. Die foto het ook gewys hoe hy en die meisie 'n beweerde 'nikah-nama' vertoon. Sy is ook tot Islam bekeer.[4]

Internasionale reg

Pakistan het die Internasionale Verdrag oor Burgerlike en Politieke Regte onderteken en bekragtig en die Konvensie oor die Uitwissing van Diskriminasie teen Vroue (CEDAW) bekragtig. Artikel 16 (2) van die CEDAW wat kinderhuwelike uitdruklik verbied en verklaar dat "Die verlowing en die huwelik van 'n kind sal geen regsgevolge hê nie, en alle nodige stappe, insluitend wetgewing, sal geneem word om 'n minimum ouderdom vir die huwelik te spesifiseer en om die registrasie van huwelike in 'n amptelike register verpligtend te maak[5]

Verder, ingevolge artikel 16 sê dit dat lidlande van die konvensie hul burgers se regte moet beskerm om 'n gade te kies en die huwelikskontrak met hul volle toestemming aan te gaan.

In die huwelik met 'n minderjarige is daar geen duidelike toestemming nie aangesien die minderjarige meisie nie in staat is om hul vrye toestemming te gee nie weens 'n gebrek aan volwassenheid

Pakistan het ook die Kinderregtekonvensie (CRC) bekragtig en hoewel die CRC nie die kwessie van kinderhuwelike direk aanspreek nie, definieer dit 'n kind ingevolge artikel 1 as "'n kind beteken elke mens onder die ouderdom van 18 jaar, tensy, kragtens die wet wat op die kind van toepassing is, word die meerderheid vroeër behaal”. Artikel 14 (1) van die CRC bepaal ook dat staatspartye die reg van kinders op vryheid van denke, gewete en godsdiens moet respekteer.


[1] https://www.ucanews.com/news/the-curse-of-forced-conversions-in-pakistan/92096#

[2] Artikel 365-B van die PPC bepaal dat: Ontvoering, ontvoering of oorreding van vrou om te verplig om te trou, ens.: wie ook al enige vrou ontvoer of ontvoer met die doel dat sy gedwing kan word, of wetende dat dit waarskynlik is dat sy gedwing sal word, om met enige persoon teen haar wil te trou, of sodat sy tot ongeoorloofde gemeenskap gedwing of verlei kan word, of wetende dat dit waarskynlik is dat sy gedwing of verlei sal word tot ongeoorloofde gemeenskap, sal met lewenslange gevangenisstraf gestraf word, en sal ook aanspreeklik wees vir boetes, en wie ook al deur middel van kriminele intimidasie soos omskryf in hierdie Kode of van misbruik van gesag of enige ander metode van dwang, enige vrou oorreed om van enige plek af te gaan met die opset wat sy mag wees of wetende dat dit waarskynlik is dat sy sal gedwing of verlei word tot ongeoorloofde gemeenskap met 'n ander persoon sal ook strafbaar wees soos voormeld.

[3] https://www.christianheadlines.com/blog/high-court-in-pakistan-upholds-girls-forced-marriage-conversion.html en https://www.indiatoday.in/world/story/13-year-old-hindu-girl-forcibly-converted-and-married-to-abductor-in-pakistan-s-sindh-1777947-2021-03-11

[4] https://newsvibesofindia.com/minor-hindu-girl-abducted-forcibly-married-in-pakistan-18920/

[5] (Artikel 16 (2), Konvensie oor die uitskakeling van alle vorme van diskriminasie

Sumera Shafique Pakistan Geforseerde Omskakeling situasie

Sumera Shafique is 'n senior prokureur by Get Justice Law Firm in Pakistan, wat praktiseer in grondwetlike reg en menseregte met 'n spesiale klem op minderheidsregte en godsdiensvryheid in Pakistan. Sy is lid van die National Lobbying Delegation for Minderheidsregte. Sy werk om geregtigheid te verseker vir Christenmeisies wat deur verkragting, ontvoering en gedwonge huwelike geviktimiseer word. Me. Sumera praat regoor die land oor die regte van godsdienstige minderhede in Pakistan. Daarbenewens het sy die voorsitter van die minderheidsregte-komitee in die hooggeregshof, Balievereniging en algemene sekretaris en vise-president Christian Lawyers Association in Pakistan.

- Advertensie -
- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels