3.4 C
Brussel
Woensdag, Desember 6, 2023
Redakteur se keuseItalië, 'n toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n...

Italië, 'n toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n mees onversetlike lidstaat

Lettori betoog buite die minister van universiteite se kantoor in Rome oor Italië se versuim om die Kommissie se sperdatum vir betaling van skikkings te haal wat ingevolge diskriminasie-uitspraak van die Hof van Justisie van 2006 verskuldig is.

Henry Rodgers
Henry Rodgers
Henry Rodgers doseer Engels aan die "La Sapienza" Universiteit, Rome en het wyd gepubliseer oor die diskriminasiekwessie.

Lettori betoog buite die minister van universiteite se kantoor in Rome oor Italië se versuim om die Kommissie se sperdatum vir betaling van skikkings te haal wat ingevolge diskriminasie-uitspraak van die Hof van Justisie van 2006 verskuldig is.

Die Stigtingsverdrag van Rome van 1957 het die Europese Kommissie, as voog van die Verdrag, bemagtig om oortredingsprosedures teen lidlande te neem vir vermeende skending van hul Verdragsverpligtinge. Dit het verder bepaal dat waar die Hof van Justisie 'n versuim om 'n verpligting na te kom, die verantwoordelike lidstaat die nodige maatreëls moes tref om aan die Hof se uitspraak te voldoen.

Miskien as gevolg van die optimisme wat die ooreenkoms van die historiese Verdrag omring het, het die ondertekenaars nie die behoefte aan verdere maatreëls voorsien om te verseker dat die lidlande die uitsprake van die Hof van Justisie eerbiedig nie. Ervaring moes bewys dat sulke optimisme verkeerd was en dat bykomende maatreëls in werklikheid nodig was. Gevolglik is 'n nuwe bepaling in die Verdrag van Maastricht ingestel om die Kommissie in staat te stel om opvolgafdwingingssake te neem vir die nie-implementering van vroeëre oortredingsbeslissings, en die Hof om geldelike strawwe op te lê aan lidstate waar hy meen die Kommissie het bewys geval.

Hierdie maatreëls, veral wanneer dit in tandem geneem word, blyk voldoende te wees om oortredings van die EU-wetgewing reg te stel. Dat die Kommissie na die eerste fase sou moes terugkeer en nuwe oortredingsverrigtinge sou begin vir die nie-implementering van 'n tweede-fase afdwingingsbeslissing, is nie in die reëlings voorsien nie. Tog is dit presies wat gebeur het in die geval van die langdurige diskriminasie teen vreemdetaaldosente (Lettori) aan Italiaanse universiteite, met al die gepaardgaande menslike koste daaraan verbonde.

Die omstandighede wat aanleiding gegee het tot hierdie abnormale toedrag van sake is beskryf in vroeëre artikels in The European Times. Kortom, die Kommissie het in 2006 'n afdwingingssaak gewen C-119 / 04, wat dit teen Italië geneem het vir die nie-implementering van 'n 2001 oortredingsuitspraak van die Hof van Justisie. Op sy beurt is die aanvanklike oortredingsaak aanhangig gemaak vir die nie-implementering van die 2 Allué uitsprake van die Hof, waarvan die eerste uit 1989 dateer.

In die hoëprofielsaak C-119/04 het die Kommissie gevra vir die oplegging van daaglikse boetes van €309,750 op Italië vir sy voortdurende diskriminasie teen die Lettori. Italië het 'n laaste-minuut 2004-wet ingestel wat die Lettori 'n rekonstruksie van loopbaan toeken vanaf die datum van eerste indiensneming met verwysing na die parameter van deeltydse navorser of beter parameters. Die hof het van mening dat die bepalings van die wet, indien dit behoorlik geïmplementeer word, die diskriminasie regstel, en die aanbevole boetes laat vaar.

In opvolgkorrespondensie met die Kommissie in die onmiddellike nasleep van die 2006-beslissing, het Italië die Kommissie verseker dat die bepalings van die 2004-wet ten volle toegepas word, en sal voortgaan om te word. Op grond van hierdie “vaste versekerings”, toe Kommissaris vir Indiensneming, Maatskaplike Sake en Gelyke Kanse. Vladimír Špidla, aangekondig in 'n persverklaring van 2007 dat die Kommissie sy oortredingsaak teen Italië sluit.

2 1 Italië, 'n Toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n mees onversetlike lidstaat
Italië, 'n Toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n mees onversetlike lidstaat 8

Die waarde van hierdie "vaste versekerings" is bewys deur 'n daaropvolgende Kommissie-besluit om 'n loodsprosedure ('n meganisme wat ingestel is om geskille vriendskaplik met lidlande op te los en te verhoed dat 'n oortredingsverrigtinge gebruik word) teen Italië in 2011 te open. Soos oor die daaropvolgende tien jaar hierdie diplomatieke prosedure het merkbaar misluk om sy doel te bereik, het die Kommissie in September 2021 volle oortredingsverrigtinge teen Italië geopen vir die nie-implementering van die 2006-afdwingingsbeslissing.

As die versekerings wat in 2007 gegee is oor die nakoming van die 2006-hofuitspraak in stryd was met die plig van lojale samewerking wat op lidlande geplaas is in hul handelinge met die Kommissie, dan is Italië se optrede in die loop van die huidige oortredingsverrigtinge vir die implementering van daardie uitspraak is ewe so. In sy September 2021 persverklaring Met die aankondiging van die opening van die oortredingsverrigtinge het die Kommissie Italië twee maande gegee om maatreëls te tref om te voldoen aan die 2006-hof van geregtigheid se uitspraak. Ten spyte van 'n aansienlike bykomende grasietydperk, het Italië nie voldoende maatreëls getref nie. Met die skuif na die stadium van beredeneerde mening in Januarie 2022, het die Kommissie in sy tweede persverklaring van die verrigtinge het Italië gewaarsku dat dit nou 2 maande het om die skikkings verskuldig aan Lettori te betaal om uiteindelike verwysing van die saak na die Hof van Justisie te vermy.

Vier maande na hul demonstrasie Verlede Desember het Lettori weer Donderdag buite die kantore van Minister vir Universiteite, Anna Maria Bernini, vergader om te protesteer teen die feit dat die skikkings wat volgens die beredeneerde mening gevra word, nie gemaak is nie. Die Minister se kantore is op die linkeroewer van die Tiber geleë, binne maklike stapafstand van die Campidoglio op die regteroewer. Soos FLC CGIL, Italië se grootste vakbond, duidelik opgemerk het in sy onlangse ope brief aan minister Bernini, dit is die plek waar die reg op gelykheid van behandeling verskans is as 'n bepaling van die historiese Verdrag van Rome.

Deur die reg op gelykheid van behandeling in die konteks van die algehele regte van Europese burgers te plaas, verklaar die Kommissie dat die reg "miskien die belangrikste reg onder gemeenskapsreg is, en 'n noodsaaklike element van Europese burgerskap". 'n Hipotetiese Kommissie-amptenaar wat Donderdag buite die kantoor van die Minister vir Universiteite teenwoordig was, sou 'n byeenkoms van Lettori van al die EU-lidstate waargeneem het en protesteer dat hierdie reg hulle weerhou word. Die feiteblaaie wat deur hierdie Letttori versprei is, sou die amptenaar ingelig het oor hoe die diskriminasie voortduur ten spyte van 4 duidelike pariteit van loon-uitsprake van die Hof van Justisie in die lyn van regspraak wat vanaf die hoofsaak loop. Allué uitspraak  van 1989. Gevolglik het nie een van die Lettori teenwoordig by die betoging ooit gewerk onder die gelykheid van behandelingstoestande wat outomaties ingevolge die Verdrag behoort te wees nie.

In oortredingsverrigtinge kan klaers, alhoewel hulle nie tegnies by die verrigtinge betrokke is nie, bydra tot die Kommissie se saaklêers en verklarings. Klaer, Asso.CEL.L, 'n "La Sapienza" van Rome-gebaseerde arbeidsvereniging, met die hulp van Italië se grootste vakbond, FLC CGIL, het 'n landwye Sensus van die begunstigdes van die 2006-afdwingingsbeslissing, hul diensduur en die parameters van deeltydse navorser of beter parameter geskik vir die rekonstruksies van loopbane. Uit hierdie databank kan 'n doeltreffende organisasie die skikkings wat aan die Lettori verskuldig is binne 'n kwessie van weke maak.

3 Italië, 'n Toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n mees onversetlike lidstaat
Italië, 'n Toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n mees onversetlike lidstaat 9

Uitruilings tussen lidlande en die Kommissie is vertroulik in oortredingsverrigtinge. Gevolglik weet die Lettori nie hoe Italië beoog om te reageer op die ultimatum van die Kommissie om die skikkings wat ingevolge die 2006-wet verskuldig is, te betaal nie. Intelligensie van plaaslike universiteitsadministrasies dui daarop dat die Italiaanse owerhede die nedersettings sal probeer waardeer op grond van die omstrede Gelmini-wet van 2011.

Die Gelmini-wet, wat vyf jaar ná die uitspraak van die Hof van Justisie ingestel is, gee voor om dieselfde uitspraak te interpreteer. Afgesien van die vermetelheid van wetgewing om 'n uitspraak van die topinstelling van die Europese Unie te interpreteer, is die Gelmini-lesing van die uitspraak in stryd met die uitsprake wat deur plaaslike Italiaanse howe gelewer is in die tyd tussen die vonnis van die Hof van Justisie en die datum van uitvoering van Gelmini self. Terwyl hierdie plaaslike hofuitsprake die Lettori-eisers 'n ononderbroke rekonstruksie van loopbaan toegeken het vanaf die datum van eerste diens, beperk die Gelmini-wet die rekonstruksie tot die jare voor 1995 - 'n perk wat nêrens in die hofvonnis voorgeskryf word nie. Nog 'n opvallende gebrek van die wet is dat die bepalings daarvan nie rekenkundig voorsiening kan maak vir die uiteindelike gunstiger parameters van die 2006-beslissing nie.

4 Italië, 'n Toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n mees onversetlike lidstaat
Italië, 'n Toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n mees onversetlike lidstaat 10

Sou Italië voorstel om die bepalings van die Gelmini-wet toe te pas, kan dit die katalisator wees wat veroorsaak dat die Kommissie die saak na die Hof van Justisie verwys. Reaksie op hierdie vooruitsig was gemengde onder die betogers buite minister Bernini se kantore. Terwyl sommige Lettori 'n uiteindelike Hofvertolking van hoe Gelmini die 2006-uitspraak van die Hof geïnterpreteer het, sou verwelkom, het ander daarop gewys dat dit die oortredingsverrigtinge met 'n moontlike verdere twee jaar sou verleng.

Kurt Rollin, 'n voormalige dosent by "La Sapienza" Universiteit van Rome, is Asso.CEL.L-verteenwoordiger vir afgetrede Lettori. Hy het buite minister Bernini se kantoor gepraat en gesê:

“Die Kommissie is van mening dat gelykheid van behandeling die belangrikste reg ingevolge die Verdrag is. Maar soos die rekord toon, het Italië hierdie reg vir dekades van Lettori weerhou. In die belang van Europese burgers moet bestaande institusionele reëlings verander word sodat onversetlike lidstate nie verdragsregte onbepaald kan ignoreer nie.”

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -