3.7 C
Brussel
Maandag, Desember 4, 2023
OnderwysLettori, Kollege van Kommissarisse verwys diskriminasiesaak behoorlik na die Hof van...

Lettori, Kollege van Kommissarisse verwys diskriminasiesaak behoorlik na die Hof van Justisie

Henry Rodgers
Henry Rodgers
Henry Rodgers doseer Engels aan die "La Sapienza" Universiteit, Rome en het wyd gepubliseer oor die diskriminasiekwessie.

Lettori geval // Langste skending van die pariteit van behandelingsbepaling van die Verdrag in die geskiedenis van die EU nader 'n einde.

Die Kollege van Kommissarisse het verlede Vrydag op sy vergadering eenparig die verwysing van oortredingsverrigtinge N.2021/4055 na die Hof van Justisie van die Europese Unie (CJEU) onderskryf. Die verrigtinge, wat geneem is as gevolg van Italië se voortdurende diskriminasie teen vreemdetaaldosente aan Italiaanse universiteite (Lettori ), is in September 2021 geopen. Die Hof het reeds vier keer ten gunste van die Lettori beslis in 'n lyn van litigasie wat terug strek tot die hoofsaak Allué uitspraak van 1989.

Kollege se besonderhede oor die Lettori-saak

Die Kollege van Kommissarisse se besluit word aangeteken onder die Jobs and Social Rights-portefeulje-afdeling in die Julie-oortredingspakket. Gegewe die nuuswaardigheid van die Kollege se besluit, a persverklaring, wat bykomende besonderhede oor die saak gee, is ook gepubliseer. Dit teken aan dat die saak na die hof verwys word weens Italië se versuim om die uitspraak in afdwinging te implementeer Saak C-119/04, 'n uitspraak wat in 2006 gelewer is.

In hul uitspraak in daardie saak het 13 regters van die Groot Kamer bevind dat 'n laaste minuut Italiaanse wet van Maart 2004 aan die EU-wetgewing voldoen het. Die wet het Lettori 'n rekonstruksie van hul loopbaan toegeken vanaf die datum van eerste indiensneming met verwysing na die parameter van 'n deeltydse navorser of meer gunstige parameters. Die wet, hoewel dit in die wetboek bly, is nooit geïmplementeer nie.

stapel boeke op tafel - Lettori-kas

Ná Vrydag se besluit van die Kollege sal belangstelling in hierdie hoëprofiel-diskriminasiesaak seker toeneem. In afdwingingsaak C-119/04 het die Kommissie die oplegging van daaglikse boetes van € 309.750 op Italië vir dekades van diskriminerende behandeling teen Lettori.

Die boete is kwytgeskeld weens die inwerkingtreding deur Italië van 'n laaste-minuut-wet van Maart 2004. In 'n uiteindelike toekomstige verhoor sal Italië se verdedigingspan die onbenydenswaardige taak hê om aan die Hof te verduidelik waarom die wet wat Italië die aanbevole boetes gespaar het, nooit daarna was nie. afgedwing. Die saak het dus die omvang om 'n groot openbare en politieke verleentheid vir Italië te wees.

Oortredingsverrigtinge stel klaers teen lidlande in stryd met hul Verdragsverpligtinge. Dit spreek vanself dat die lidlande oneindig groter hulpbronne tot hul beskikking het om hul posisie te verdedig as wat die klaers het om die volharding van 'n oortreding te bewys.

Die klaers se relatiewe nadeel in hierdie verband word bygevoeg deur die feit dat uitruilings in oortredingsverrigtinge tussen die Kommissie en die lidstaat wat in stryd is, vertroulik is. Gevolglik, onder bestaande reëlings, is 'n klaer nooit heeltemal seker van die Kommissie se regsposisie en bedoelings nie.

Teen hierdie kans, klaer Asso. CEL.L, 'n Lettori-vereniging gestig by die La Sapienza Universiteit van Rome, en bygestaan ​​deur FLC CGIL, Italië se grootste vakbond, het die Kommissie van onweerlegbare bewyse voorsien van die volharding van Italië se verbreking van die Verdrag, beide voor en oor die verloop van oortredingsverrigtinge N.2021/4055. 'n Aantal belangrike sedes en lesse oor die doeltreffendheid van die oortredingsprosedure en die rol van die klaer spruit uit hierdie ervarings.

Die Verdragsbepalings oor skendingverrigtinge

Die Stigtingsverdrag van Rome van 1957 het die Europese Kommissie, as voog van die Verdrag, bemagtig om oortredingsprosedures teen lidlande te neem vir vermeende skending van hul Verdragsverpligtinge. Later het die Verdrag van Maastricht die Kommissie verder bemagtig om opvolgafdwingingssake te neem vir die nie-implementering van vroeëre oortredingsuitsprake, en die Hof om geldelike boetes op te lê aan lidlande waar dit geag word dat die Kommissie sy saak bewys het.

Hierdie maatreëls, veral wanneer dit saam geneem word, lyk voldoende om oortredings van die EU-wetgewing reg te stel deurdat rasionele lidlande eerder daaraan sal voldoen as om swaar daaglikse boetes te betaal.

In die Lettori-afdwingingsaak het die Hof die daaglikse boetes wat deur die Kommissie voorgestel is, laat vaar omdat Italië op die laaste oomblik wetgewing ingestel het wat die Hof geoordeel het om aan die EU-wetgewing te voldoen. Italië het egter nooit daarna sy wetgewing afgedwing nie.

Gevolglik moes die Kommissie na die eerste fase terugkeer en nuwe oortredingsprosedures begin, en sodoende 'n saak verleng wat met die afdwingingsprosedure opgelos moes gewees het.

Herhaling van hierdie ongelukkige uitkoms kan vermy word deur met die klaer te verifieer dat wetgewing van die lidstaat in werklikheid afgedwing is.

Die klaer

hamer, geregtigheid, regter

In die Lettori-saak is die oortredingsverrigtinge voorafgegaan deur 'n loodssaak, wat tien jaar lank geduur het. Na aftrede, en wanhopig om ooit geregtigheid te ontvang, het 'n groep Lettori by "La Sapienza" Universiteit van Rome Asso.CEL.L gestig en aansoek gedoen vir en die status van 'n amptelike klaer by die Kommissie verkry.

Met 'n mengsel van vaardighede in die regte, statistiek, dataverwerking, het Asso.CEl.L besluit om die kwaliteit van vertoë aan die Kommissie te verbeter en dit te oorreed om behoorlik na oortredingsverrigtinge oor te gaan. 'n Nuwe professionaliteit was duidelik in die organisasie van 'n landwye sensus van Lettori, uitgevoer met die samewerking van FLC CGIL, wat tot die Kommissie se tevredenheid gedokumenteer het dat die universiteite nie die CJEU-beslissing in Saak C-119/04 geïmplementeer het nie.

'n Deeglike kennis van EU-wetgewing en -prosedure is noodsaaklik vir 'n klaer. Vir sy doel het Asso.CEL.L a webblad om kollegas op te voed oor Lettori-regspraak voor die Europese howe.

hulpbronne

Asso.CEL L is uniek onder Lettori verteenwoordigende organisasies deurdat dit nog nooit bydraes aanvaar het nie. Die weglaatbare tot nul koste van moderne maniere van inligtingskommunikasie en virtuele vergaderings beteken die bedryfskoste is baie laag.

Bevry van die behoefte om bydraes te soek en die burokratiese vereiste om jaarrekeninge saam te stel en te regverdig, kon Asso.CEL.L sy beste energie aan die oortredingsverrigtinge wy. 

Die moraal hier is dat voornemende klaers moderne maniere van internetkommunikasie moet bemeester om hul bedryfskoste laag te hou.

Verhoudings met vakbonde

In gevalle van diskriminasie teen nie-nasionale werkers is die ondersteuning van 'n binnelandse vakbond van onskatbare waarde. Dat FLC CGIL, Italië se grootste vakbond, 'n beroep op die Kommissie gedoen het om Italië te vervolg vir sy diskriminerende behandeling van nie-nasionale werkers, het groot gewig gedra.

Met sy indrukwekkende nasionale organisasie was die samewerking van FLC CGIL noodsaaklik vir die sukses van die landwye Lettori-sensus. Dieselfde op-die-grond organisasie het die sukses van die drie betogings wat hierdie akademiese jaar gehou is, gefasiliteer Desember 13, April 20, en mees onlangs in die nasionale staking van  Junie 30.

Die pers

Dit is duidelik dat goeie mediadekking die saak van 'n klaer help. In die universiteitstede Padova, Florence (1) en Perugia (2) was plaaslike Italiaanse TV vrygewig in die dekking van die Lettori-staking van 30 Junie. Die gehoor se reaksie was baie ondersteunend.

Op Europese vlak, The European Times het konsekwent verslag gedoen oor die Lettori-saak vanaf die opening van die oortredingsverrigtinge tot die verwysing van die saak deur die Kollege van Kommissarisse na die Hof van Justisie. Vir befondsde organisasies sal daar altyd 'n versoeking wees om propaganda te geniet om subskripsie-inkomste te handhaaf.

In sy betrekkinge met die pers het Asso.CEL.L nog altyd 'n beleid gevolg om nooit akkuraatheid vir voorspraak te verhandel nie. Hierdie beleid is gefasiliteer deur the European Times beleid om stawende webskakels na Lettori-regspraak te verskaf.

Die Parlementêre Vraag

1024px Clare Daly 48836562062 Lettori, Kollege van Kommissarisse verwys diskriminasiesaak behoorlik na die Hof van Justisie
MEP Claire Daly

Alhoewel uitruilings tussen die Kommissie en lidlande wat vermoedelik hul Verdragsverpligtinge oortree, vertroulik is in oortredingsverrigtinge, moet die Kommissie antwoord op parlementêre vrae van MEP's.

Intelligente gebruik van die parlementêre vraag kan 'n klaer se saak help en so 'n gebruik het ook 'n positiewe skakelwaarde.

Clare Daly, lid van Dublin, het die Lettori-saak voor die EU-gewete gehou, beide deur haar toesprake in die Europese Parlement en haar vrae mede-onderteken deur ander Ierse MEP's aan die Kommissie. Die laaste hiervan vrae het die Kommissie suksesvol versoek om die Lettori-saak na die CJEU te verwys.

Gevolgtrekking

Op universiteitskampusse regoor Italië is Vrydag die Kommissie se besluit om die Lettori-saak na die CJEU te verwys hartlik verwelkom. Alhoewel dit geografies ver van die Lettori in Brussel is, was daar erkenning dat die Kommissie aandag gegee het aan die vertoë van Asso.CEL.L en FLC CGI in sy uitvoering van die oortredingsverrigtinge.

MEP Clare Daly het gesê:

“Die besluit van die Kommissie om die Lettori-saak na die Hof van Justisie te verwys, is baie welkom. Werkersregte ingevolge die Verdrag moet regoor die EU gerespekteer word. Ek sal voortgaan om met die amptelike klaer Asso.CEL.L en met my mede-LP's te skakel om te verseker dat die Lettori die skikkings ontvang vir die heropbou van loopbaan wat aan hulle verskuldig is ingevolge EU-wetgewing.”

____________

(1) Van 04.00 te 06.30

(2) Van 04.40 te 06.47

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -