14.9 C
Brussel
Saterdag, Mei 25, 2024
EuropaFaith and Freedom Summit III, "Maak van hierdie een, 'n beter wêreld"

Faith and Freedom Summit III, "Maak van hierdie een, 'n beter wêreld"

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - by The European Times Nuus - Meestal in die agterlyne. Verslagdoening oor korporatiewe, sosiale en regeringsetiese kwessies in Europa en internasionaal, met die klem op fundamentele regte. Gee ook stem aan diegene wat nie deur die algemene media geluister word nie.

Die Faith and Freedom Summit III NRO-koalisie het sy konferensies afgesluit wat die impak en uitdagings van geloofsgebaseerde organisasies toon om die Europese gemeenskap te dien

In 'n verwelkomende en belowende omgewing, binne die mure van die Europees Parlement, 'n vergadering is laas gehou April 18th waar byna 40 deelnemers met hooggeplaastes van verskeie godsdienstige bewegings, joernaliste, politici en aktiviste aktief teenwoordig op die sosiale toneel, teenwoordig was.

Die konferensie, die derde een in 'n reeks wat volgende September in Panama sal nommer vier, is gereël deur die Faith and Freedom Summit NRO-koalisie, en is by die Europese Parlement aangebied deur Franse MEP Maxette Pirbakas, wat benewens die verwelkoming van die deelnemers die aandag beklemtoon het wat die Europese Parlement aan die rol van godsdiens in die samelewing gee, al is dit dikwels vir spekulatiewe doeleindes gemanipuleer.

webP1060319 MEP Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition - 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel.

Die beraad het ten doel gehad om die maatskaplike optrede van geloofsgebaseerde organisasies (FBO's) binne Europa en hul deurslaggewende rol in die bou van 'n meer veerkragtige samelewing te ondersoek. FBO's speel immers 'n beduidende rol in die aanspreek van maatskaplike uitdagings, die bevordering van sosiale kohesie en die pleit vir die waardes van geloof en vryheid in die Europese Unie (EU). Die deelnemers het die geleentheid gehad om dit as 'n platform te gebruik om die uitdagings wat hulle het te bespreek, maar ook die geleenthede en impak wat nodig is om 'n meer inklusiewe en volhoubare samelewing binne die ou vasteland te maak.

Hulle het interessante en opvoedkundige toesprake gehou waarin die woorde “maak van hierdie een 'n beter wêreld"En"beoefen wat ons verkondig” het verskeie kere deur die vertrek weerklink, en wilskrag was 'n gemene deler tot die punt dat nuwe alliansies op 'n lewendige en samewerkende toneel gedefinieer is.

Die geleentheid het Katolieke, Hindoeïste uit die Shiva-tradisie, Christelike Adventiste, Moslems, Scientologists, Sikhs, Free Mason, ens., en byna 'n dosyn sprekers van topvlak binne die verskillende godsdienste en denkbewegings.

Maxette Pirbakas Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
MEP Maxette Pirbakas by die Geloofs- en Vryheidsberaad III – 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel. Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition

Tydens haar intreerede, Frans MEP Maxette Pirbakas daarop gemik om dialoog en begrip rondom godsdiensvryheid in die EU te bevorder. Sy het gevra om 'n "middelweg" te vind tussen die Franse model van sekularisme en die Anglo-Saksiese benadering, wat individuele identiteite bevestig.

Na die inleidende en prikkelende aanbieding deur MEP Pirbakas, is die wiel van die konferensie geneem deur Ivan Arjona-Pelado, Scientologyse verteenwoordiger by die EU, OVSE en VN, wat die moderator van die sessie geword het, het vinnig van een spreker na die volgende oorbrug om te verseker dat die tydsberekeninge verdere bespreking aan die einde moontlik sou maak.

webP1060344 LAHCEN Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Lahcen Hammouch (uitvoerende hoof BXL-MEDIA) by die Geloofs- en Vryheidsberaad III – 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel. Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition

MEP Pirbakas is gevolg deur Lahcen Hammouch, mede-organiseerder en HUB van die Bruxelles Media Group. Hammouch het in 'n roerende toespraak, gemeenskapsvoorstander en kampvegter van dialoog en mense verbind, die belangrikheid van eenheid, in 'n verdeelde wêreld, beklemtoon deur die konsep van 'saamleef' te beklemtoon. Hy het individue aangemoedig om verby vooroordele en negatiewe oordele te beweeg om interaksies en respekvolle meningsverskille te bevorder. Met 'n agtergrond in die bevordering van vrede, het Hammouch hom daartoe verbind om gapings tussen mense van uiteenlopende agtergronde te oorbrug en die stemme van diegene wat gemarginaliseer is, te versterk. Hy het die hindernisse wat lande soos Frankryk op godsdiensminderhede gestel het, gekritiseer en gevra vir wedersydse erkenning en integrasie sonder vooroordeel. Hammouch se pleidooi vir dialoog, gedeelde waardes en kollektiewe pogings om naasbestaan ​​te handhaaf, het 'n snaar by baie getref, wat almal se rol in die vordering na 'n meer inklusiewe en aanvaardende globale gemeenskap onderstreep het.

webP1060352 JOAO MARTINS Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Joao Martins, ADRA, by die Geloofs- en Vryheidsberaad III – 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel. Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition

Arjona het toe die woord gegee Joao Martins, Europa se streeksdirekteur vir ADRA (Adventiste Ontwikkeling en Verligting Agentskap). Martins, in die bespreking van ADRA se missie regoor Europa, het die rol van geloof in hul strewe na geregtigheid beklemtoon. ADRA, 'n prominente geloofsgebaseerde NRO gewortel "in Christelike waardes van deernis en moed, gebruik 'n unieke teologiese benadering wat geloof integreer met proaktiewe betrokkenheid by die aanspreek van maatskaplike ongeregtighede deur kerkvennootskappe". Die NRO mobiliseer aktief kerkvrywilligers in ramphulp, vlugtelingondersteuning en gemeenskapsinisiatiewe, omskep kerke in skuilings tydens krisisse en pleit vir sake soos toegang tot onderwys. Martins het ADRA se blywende toewyding aan Bybelse beginsels van geregtigheid, deernis en liefde uitgelig, deur te wys hoe godsdienstige oortuigings voorspraak vir die kwesbares en menseregte oor die loop van dekades kan bemagtig, terwyl hy 'n beroep op samewerking met ander gelowe kan doen.

webP1060367 SWAMI 2 Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Bhairavananda Saraswati Swami, by die Geloofs- en Vryheidsberaad III – 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel. Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition

Deur van die Christendom na Hindoeïsme te beweeg, het Arjona dan oorbrug na Bhairavananda Saraswati Swami, President en Direkteur van Shiva Forum Europa. Die Swami, 'n Hindoe geestelike leier van Oudenaarde, België, het intergeloofseenheid, jeugbemagtiging en geslagsgelykheid in sy toespraak beklemtoon en vergelykings getref tussen Hindoe-opvattings en Scientology praktyke. Bekend as Bhairav ​​Ananda, het hy Shiva se leringe oor introspeksie en geestelike groei uitgelig, en gepleit vir persoonlike ontwikkeling en samewerking oor gelowe tydens krisisse. Deur gesamentlike man-vrou-energie aan te gryp en geïnspireer deur ander geloofsinisiatiewe, het hy gesê dat hy 'n inklusiewe gemeenskap wil stig, meditasie-werkswinkels wil aanbied en menseregte wil bevorder.

Dit was toe die beurt van Olivia McDuff, 'n verteenwoordiger, van die Kerk van Scientology internasionaal (CSI), wat die werk wat deur geloofsgebaseerde organisasies uitgevoer word, bespreek het en die belangrikheid van godsdienseenheid beklemtoon het. McDuff, wat toesig hou oor programme vir Scientology, het die onopgemerkte vrywilligers- en liefdadigheidsaktiwiteite uitgelig wat deur godsdiensgroepe wêreldwyd onderneem word, wat 'n groter fokus op hierdie pogings vereis het. Sy het verskeie inisiatiewe wat gelei word deur Scientologists, soos dwelmvoorkomingsprogramme, opvoedkundige veldtogte, rampreaksie-operasies en morele waardes-opvoedingsprogramme wat samewerking tussen Scientologists en nie-Scientologists.

webP1060382 Olivia2 Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Olivia McDuff, Kerk van Scientology Internasionaal, by die Geloofs- en Vryheidsberaad III – 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel. Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition

In aanhaling Scientology stigter L. Ron Hubbard, McDuff het die rol van godsdiens in die samelewing beklemtoon en gepleit vir die ondersteuning van ander gelowe om 'n positiewe impak op die wêreld te maak. Sy het die aanmoedigende samewerking tussen gelowe afgesluit en beklemtoon Scientologyse verbintenis, om saam te werk vir kollektiewe bevordering en gesamentlike humanitêre projekte.

webP1060400 Ettore Botter2 Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Ettore Botter, Scientology Vrywilliger Minister, by die Geloofs- en Vryheidsberaad III – 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel. Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition

Arjona het toe die woord gegee Ettore Botter, wat die Scientology Vrywillige predikante van Italië, wat 'n video gewys het van vinnige reaksie en impakvolle noodlenigingspogings van die Vrywillige Predikante in tye van natuurrampe. Botter het die kernmissie van diens beklemtoon in die hart van die Vrywillige Predikante se werk, en beklemtoon hul toegewyde pogings om noodsaaklike bystand te verskaf na aardbewings, vloede en ander krisisse regoor Europa en verder. Deur kragtige beeldmateriaal en eerstehandse weergawes het Botter die vrywillige predikante se praktiese benadering uiteengesit, van hulp aan dorpe wat oor die hoof gesien word in Kroasië tot die ondersteuning van vloed-geteisterde gemeenskappe in Italië en die lewering van humanitêre verligting in die Oekraïne. Die heldergeel hemde van die Vrywillige Predikante "het 'n simbool geword van hoop en harde werk", wat hul toewyding om gemeenskappe in nood te dien, beliggaam.

webP1060426 CAP LC Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Thierry Valle, CAP LC, by die Geloofs- en Vryheidsberaad III – 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel. Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition

Thierry Valle, President van die NRO GLB Gewetensvryheid, was volgende en het die deelnemers ingelig oor die historiese impak van geloofsgebaseerde organisasies en godsdienstige minderhede op die Europese samelewing. Valle het die deurslaggewende rolle wat hierdie groepe gespeel het vanaf die Renaissance tot vandag uitgelig, met die klem op hul bydraes tot vrede, sosiale gelykheid en individuele regte. Van die Katolieke Kerk se diplomatieke pogings tydens die Renaissance tot die Quakers se voorspraak vir vrede en geregtigheid in die 17de eeu, Valle het geïllustreer hoe godsdienstige bewegings menseregte en maatskaplike geregtigheid beywer het. Hy het ook kennis geneem van die invloed van nuwer godsdienstige bewegings in die 20ste eeu, soos Evangeliese Kerke en die Kerk van Jesus Christus van die Later Day Saints, in die vorming van sosiale diskoers en voorspraak vir globale kwessies soos omgewingsrentmeesterskap en armoedeverligting. Valle se toespraak het die blywende krag van geloof in die bevordering van vrede, geregtigheid en sosiale vooruitgang onderstreep, en beklemtoon die voortdurende relevansie van geloofsgebaseerde organisasies om hedendaagse uitdagings aan te spreek en 'n meer inklusiewe en deernisvolle toekoms vir Europa te vorm.

webP1060435 Willy Fautre Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
Willy Fautré, HRWF, by die Faith and Freedom Summit III – 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel. Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition

Willy Fautre, Stigter van Human Rights Without Frontiers, wat deur Arjona-Pelado by die bespreking ingestel is, het 'n unieke perspektief na die konferensie gebring, met die fokus op die uitdagings wat godsdienstige organisasies in die gesig staar wanneer hul humanitêre pogings beskou word as 'n dekmantel om die status quo in sekere streke te proseliteer of te ontwrig. Fautre het gedelf in die kompleksiteite wat godsdienstige groepe ondervind wanneer hulle liefdadigheidswerk onder die vaandel van 'n godsdienstige entiteit doen. Hy het gevalle uitgelig waar humanitêre hulp deur godsdiensgroepe verkeerd vertolk is as koverte bekeringstaktieke, wat tot vyandigheid en segregasie gelei het. Fautre het gevra vir 'n genuanseerde bespreking oor die toekenning van godsdienstige organisasies die vryheid om liefdadigheidsaktiwiteite uit te voer sonder ongeregverdigde agterdog of vooroordeel, met die klem op die belangrikheid van die beveiliging van godsdienstige uitdrukking in die publieke sfeer.

webP1060453 Eric Roux Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
(regs) Eric Roux, EU ForRB Roundtable, by die Geloofs- en Vryheidsberaad III – 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel. Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition

Daarna was die beurt van Eric Roux, Lid van die Uitvoerende Komitee van United Religions Initiative (URI) (en medevoorsitter van die EU Brussel ForRB Rondetafel), wat gepleit het vir verhoogde samewerking tussen geloofsgroepe deur URI se intergeloofskoalisie.

Met die klem op URI se rol as 'n internasionale organisasie wat intergeloofsamewerking en maatskaplike verbetering bevorder, het Roux die belangrikheid beklemtoon om saam te werk oor diverse godsdienstige en geestelike tradisies heen. Roux se hartstogtelike pleidooi het samewerking beklemtoon as die sleutel tot die bekamping van godsdienstige ekstremisme en die bevordering van oplossings vir globale konflikte, wat URI as 'n platform geplaas het om die impakvolle werk van verskeie geloofsgemeenskappe te versterk.

webP1060483 Faith and Freedom Summit III, "Making of this one, a better world"
(links) Philippe Liénard, skrywer en prokureur, by die Geloofs- en Vryheidsberaad III – 18 April 2024 by die Europese Parlement in Brussel. Fotokrediet: Faith and Freedom Summit NRO Coalition

As die laaste spreker voor die bespreking en die afsluiting deur die gasheer van die geleentheid, het die deelnemers geluister Dr Philippe Liénard, 'n prokureur, voormalige regter, skrywer en prominente figuur in Vrymesselary op Europese vlak, wat tydens sy toespraak by die konferensie insigte oor die eeue-oue organisasie gedeel het. Liénard het dankbaarheid uitgespreek vir die geleentheid se organisasie en Vrymesselary as 'n diverse entiteit uitgelig, met 95% wat teïstiese oortuigings onder die United Grand Lodge of England aanhang en 5% wat liberale beginsels omhels wat voorsiening maak vir verskillende oortuigings. Hy het Vrymesselary beklemtoon as 'n platform vir vrye denke en morele verbetering, wat deugde soos wysheid en verdraagsaamheid bevorder tot voordeel van die mensdom. Liénard het Vrymesselary se kernwaardes van respek vir alle godsdienste en filosofieë onderstreep en die belangrikheid van eerlikheid, vryheid van denke en goeie karakter vir lidmaatskap beklemtoon. Hy het gevra vir die bou van brûe tussen diverse gemeenskappe en filosofieë, wat ooreenstem met Vrymesselary se etos van openheid en diens aan ander.

Ander wat die beraad bygewoon en hul menings uitgespreek het, was regsgeleerde en skrywer Marianne Bruck, Khadija Chentouf van Kaizen Life ASBL, Raiza Maduro van HWPL, prof. Dr. Liviu Olteanu, Refka Elech van Peacefully Connected, Patricia Haveman van MundoYoUnido, en ander.

MEP Maxette Pirbakas het dankbaarheid uitgespreek teenoor deelnemers van verskeie lande by die konferensie, en beklemtoon hoe belangrik dit is om uit mekaar se godsdienstige perspektiewe te leer. Pirbakas, wat identifiseer as beide Hindoe en Christen, het kommer uitgespreek oor die verpolitisering van godsdiens in die Europese Parlement, en merk op 'n verskuiwing in die rigting van fokus op godsdienstige en immigrasie kwessies. Sy het 'n beroep gedoen op begrip en samewerking tussen verskillende gelowe, en beklemtoon die behoefte om stereotipes te bekamp en eenheid te bevorder. Pirbakas het die belangrikheid van die deel van ervarings en die organisering van seminare beklemtoon om dialoog en wedersydse respek te bevorder, en pleit vir 'n meer inklusiewe en harmonieuse samelewing. Ten spyte van uitdagings as vroulike politikus, bly Pirbakas daartoe verbind om menseregte en vreedsame naasbestaan ​​te pleit.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -kol_img
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -