21.2 C
Brussel
Sondag, Julie 14, 2024
NuusVerwelkom alle vlugtelinge en die beskerming van hul regte op Internasionale Vlugtelingdag

Verwelkom alle vlugtelinge en die beskerming van hul regte op Internasionale Vlugtelingdag

Nasim Malik sekretaris-generaal IHRC Thierry Valle President CAP Liberté de Conscience

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

Nasim Malik sekretaris-generaal IHRC Thierry Valle President CAP Liberté de Conscience

Op hierdie dag van Internasionale Vlugtelingdag, spreek ons ​​ons solidariteit uit met die individue wat gedwing is om hul huise en geliefdes te verlaat weens konflikte, geweld en vervolging. Onder hulle is lede van die Ahmadiyya Moslem-gemeenskap wat diskriminasie, onderdrukking en selfs bedreigings vir hul lewens in lande soos Pakistan verduur.

Die Verenigde Nasies se Hoë Kommissaris vir Vlugtelinge (UNHCR) berig dat daar tans 84 miljoen ontheemde individue wêreldwyd is, insluitend meer as 26 miljoen vlugtelinge wat veiligheid buite grense soek. Terwyl die internasionale gemeenskap Wêreld-vlugtelingdag op 20 Junie vier, is dit van kardinale belang dat ons aandag vestig op die uitdagende beproewings wat deur groepe soos die Ahmadi's wat op soek is na asiel, in die gesig gestaar word.

Ahmadiyya Moslem Gemeenskap verteenwoordig 'n minderheid binne Islam wat vervolging en vooroordeel in streke van die wêreld ondervind het, veral in lande soos Pakistan. In 1974 het die Pakistanse regering Ahmadi's as "nie-Moslems" aangewys deur 'n wysiging wat hulle van hul Basin Menseregte ontneem en hulle aan geweld, teikenmoorde en isolasie blootgestel het.

Vir 'n tydperk het menseregte-organisasies soos, soos CAP Liberté de Conscience en die Internasionale Menseregtekomitee (IHRC) het die kritieke situasie wat Ahmadis in Pakistan ervaar het, veroordeel.

Ahmadi's wat in Pakistan woon, verduur angs weens die dreigement van aanvalle, sosiale boikot, arbitrêre arrestasies en sosiale marginalisering. Hulle word verbied om hul identiteit te verklaar, byeenkomste te hou of hul geloof openlik en selfs in hul eie huise te beoefen. Baie Ahmadi's het die slagoffers geword van geteikende geweld, gepeupel-aanrandings en valse beskuldigings van godslastering wat tot doodstraf kan lei.

CAP Liberté de Conscience en IHRC het aktief gepleit vir die beskerming van hul basiese mense- en burgerregte. Dring daarop aan dat die Pakistanse regering sy sistematiese mishandeling van hierdie godsdienstige minderheid staak. Ten spyte van hierdie voorspraakpogings en stryd, bly die toestande vir Ahmadi's in Pakistan donker, wat baie daartoe aangespoor het om skuiling te soek in die strewe na veiligheid en sekuriteit vir hulle en hul kinders.

Gedryf deur onverdraagsaamheid en geweld wat in Pakistan voorkom, is talle Ahmadi's verplig om hul tuisland as vlugtelinge te verlaat. Soek van veiligheid en om hul geloof in vreedsame omgewings te volg. Hulle sluit aan by miljoene vlugtelinge wat gevaarlike reise onderneem om onderdrukking te ontsnap en heiligdom te soek.

By hul aankoms in derde lande, ondervind Ahmadi-vlugtelinge en asielsoekers dikwels struikelblokke in die beveiliging van hul welstand en basiese menseregte. In lande soos Thailand, Maleisië, Sri Lanka, Uganda, Madagaskar en Duitsland waar 'n Ahmadi's skuiling gesoek het, gaan hulle voort om diskriminasie, beperkte toegang tot dienste soos onderwys en die konstante risiko van deportasie te konfronteer.

IHRC en CAP Liberté de Conscience deel stories van Ahmadi-vlugtelinge wat sulke toestande in die gesig staar, in stedelike krotbuurte of aanhoudingsentrums in Thailand, Maleisië en Sri Lanka wat angstig wag vir die uitslag van hul asielaansoeke. As hulle sukkel sonder status of werkregte, vind hierdie individue en gesinne dit uitdagend om in hul behoeftes te voorsien en by hul nuwe gemeenskappe in te pas.

Boonop werp die webwerf lig op die probleme wat Ahmadi-asielsoekers ondervind terwyl hulle die veeleisende asielproses navigeer. Met dokumentasie taalhindernisse en diskriminasie gebaseer op hul oortuigings sukkel baie Ahmadi's om die legitimiteit van hul aansprake te bewys en die nodige beskerming te verseker.

Die belangrikheid van die beskerming van vlugtelingregte

Die ervarings van Ahmadi-vlugtelinge en asielsoekers beklemtoon die belangrikheid van die handhawing van die regte en respek vir alle ontheemde individue, ongeag hul godsdiens, etnisiteit, geloof of kultuur. Terwyl ons Internasionale Vlugtelingdag wêreldwyd waarneem, is dit noodsaaklik om ons toewyding om toevlug te bied te herbevestig wat toegang tot dienste verseker en vlugtelinge help om by hul samelewings aan te pas.

Volgens UNHCR-riglyne het vlugtelinge die reg om asiel te soek en geniet regte soos uiteengesit in internasionale regulasies.

Hierdie regte behels die reg op lewe, vryheid en veiligheid tesame met die vryheid van behandeling, onregverdigbare arrestasie en tronkstraf. Hierdie fundamentele regte word egter gereeld geskend op veral gemeenskappe soos die Ahmadi's wat bykomende lae van vooroordeel en uitsluiting ervaar.

By hierdie geleentheid van Internasionale Vlugtelingdag doen ons 'n beroep op regerings, groepe in die burgerlike samelewing en die wêreldgemeenskap om aksies te neem om die regte van alle vlugtelinge te beskerm, insluitend die Ahmadi's wat skuiling soek teen onderdrukking. Dit behels;

1. Verseker dat asielprosedures billik toeganklik is en aangepas is om aan die behoeftes van groepe soos die Ahmadi's te voldoen.

2. Die verskaffing van hulpbronne en bystand aan gasheerlande sodat hulle lewensomstandighede, toegang tot noodsaaklike dienste en paaie vir vlugteling-integrasie kan verskaf.

3. Bepleit vir die uitskakeling van wette en beleide wat teen minderhede diskrimineer, soos die Ahmadi's en hulle van hul noodsaaklike vryhede ontneem.

4. Versterking van die stemme en ervarings van vlugtelinggemeenskappe om bewustheid te kweek en empatie en begrip te kweek.

5. Aanmoediging van intergeloofsbesprekings en samewerkende inisiatiewe om die oorsake van onverdraagsaamheid en vervolging aan te pak wat tot gedwonge verplasing lei.

Die Ahmadis-soektog na veiligheid en die gedeelde plig om toevlug te bied

Die stryd van Ahmadi-vlugtelinge en asielsoekers dien as 'n herinnering aan die struikelblokke wat diegene in die gesig staar wat aan godsdiensvervolging ontsnap. Omdat hulle hul huise, gemeenskappe en lewensbestaan ​​moet verlaat, begin hierdie individue op reise in die nastrewing van veiligheid en beskerming net om uitdagings en vooroordeel teë te kom in die lande waar hulle skuiling soek.

Terwyl ons Internasionale Vlugtelingdag vier, is dit ons verpligting om te verseker dat die regte en respek van alle vlugtelinge, insluitend die Ahmadi's, gerespekteer en beskerm word. Deur die vooroordeel en geweld wat lei tot die verplasing van minderhede aan te pak en deur hulle die hulp en hulpbronne te bied wat nodig is om hul lewens te herbou, kan ons streef na 'n regverdiger en meer inklusiewe wêreldgemeenskap.

By hierdie geleentheid doen ons 'n beroep op die gemeenskap om solidariteit te toon met die Ahmadi's en alle vlugtelinge wat stappe doen om hul noodsaaklike menseregte te handhaaf. Kom ons gryp hierdie oomblik aan om ons toewyding aan beginsels soos waardigheid, empatie en die universele reg om skuiling en sekuriteit te soek, te herbevestig.

Saam kan ons 'n wêreld bou waar niemand verplig word om hul huise te verlaat as gevolg van vervolging nie, waar elke vlugteling omhels word en bemagtig word om in hul gasheersamelewings te floreer.

Kom ons verbind ons op hierdie dag van Internasionale Vlugtelingdag om die verandering te beliggaam wat ons streef om te sien en te werk om 'n regverdiger, gelyke en omvattende toekoms vir almal te skep.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -kol_img
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -