16.2 C
Brussel
Vrijdag, Juni 21, 2024
GodsdienstVERBODENAPPG-verklaring over de speciale gezant van de EU voor FoRB

APPG-verklaring over de speciale gezant van de EU voor FoRB

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

De Britse All-Party Parliamentary Group for International Freedom of Religion or Belief (FORB) dringt er bij de Europese Commissie op aan om het mandaat van de speciale gezant voor FoRB buiten de EU te verlengen.

Dr. Ján Figel werd benoemd tot de eerste speciale gezant van de Europese Commissie voor de bevordering van vrijheid van godsdienst buiten de EU, na een resolutie die in februari 2016 door het Europees Parlement werd aangenomen.

Het mandaat heeft gediend als een centraal punt voor het promoten van vrijheidsberoving buiten de EU, waarbij dr. Figel samenwerkte met de Europese Dienst voor extern optreden, het maatschappelijk middenveld, religieuze leiders en regeringen. Dr. Figel heeft ook gediend als speciaal adviseur van de commissaris voor internationale samenwerking en ontwikkeling en hij heeft uitgebreid samengewerkt met de hoge commissaris van de VN voor Mensenrechten, de speciale VN-rapporteur voor vrijheidsbeneming, en de plaatsvervangend secretaris-generaal van de VN die verantwoordelijk is voor genocidepreventie, evenals zijn collega's in Europese regeringen en in de VS.

De unieke positie van de EU Dankzij de speciale gezant kan hij door veel landen als een neutrale makelaar worden beschouwd. Dit feit heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van de dialoog en het maken van effectieve interventies. Bijvoorbeeld bij het helpen bij de vrijlating van Asia Bibi, die jarenlang in de dodencel in Pakistan heeft gezeten vanwege een ongegronde beschuldiging van godslastering. De Tsjech Petr Jašek, die samen met twee Soedanese predikanten en een FoRB-activist in de gevangenis zat, erkende ook de belangrijke rol van Dr. Figel bij het veiligstellen van zijn vrijheid.

De speciale gezant heeft laten zien hoe vrijheid van levensvreugde effectief kan worden bevorderd en beschermd door middel van het externe optreden van de Europese Unie. Dit verklaart mede waarom het Europees Parlement op 15 januari 2019 zijn steun aan de speciale gezant hernieuwde in zijn resolutie over de "EU-richtsnoeren en het mandaat van de speciale EU-gezant voor vrijheid van Godsdienst buiten de Europese Unie”.

Het mandaat van Dr. Figel is nu afgelopen. De UK All-Party Parliamentary Group for International Freedom of Godsdienst or Belief dringt er bij de Europese Commissie op aan zijn mandaat te verlengen om de levensovertuiging buiten de EU te beschermen en te bevorderen.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -