17.9 C
Brussel
Donderdag, juni 20, 2024
NieuwsEuropadag AD 2020 komt op een moment van grote test voor...

Europadag AD 2020 komt op een moment van grote beproeving voor de Unie – Boodschap van EVP-voorzitter Donald Tusk

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

door EPP

Zeventig jaar geleden publiceerde Robert Schuman zijn Plan voor Europa, dat leidde tot de oprichting van de Europese Unie. Vandaag lijkt de noodzaak van eenheid van ons continent nog duidelijker. Met al haar gebreken en fouten is de Unie het enige echte alternatief voor de Europa van egoïsme, conflicten, armoede en onderdrukking.

We leven in een tijd van pandemie, waardoor we ons met volle kracht en duidelijkheid bewust zijn van het belang van meer samenwerking en coördinatie van onze acties. Nationalisten zijn uitstekend in het creëren van problemen en volkomen hulpeloos als het gaat om het oplossen ervan. Geen enkel land zal op nationaal niveau geen van de grote uitdagingen van de eenentwintigste eeuw oplossen: de pandemie, migratie, klimaatcrisis of de milieuramp.

Tegenwoordig moeten Europeanen meer dan één plaag het hoofd bieden. We zijn aangevallen door het Coronavirus en de bestrijding ervan heeft vandaag onze hoogste prioriteit, maar het gaat ook gepaard met de virussen die we al kennen: leugens, angst, haat, twijfel aan de zin van onze waarden: eenheid, solidariteit, democratie, rechten van individuen en minderheden, vrijheid van meningsuiting en de rechtsstaat.

Europadag anno domini 2020 komt op een moment van grote beproeving. En het hangt van ons, Europeanen, af of de Unie de komende crisis, misschien wel de zwaarste in onze geschiedenis, zal overleven. Maar we moeten zorgen, veel zorgen, anders zullen de meest grimmige voorspellingen van fatalisten en de onheilspellende dromen van onze vijanden over de deling en ineenstorting van Europa in vervulling gaan. Vandaag hebben we de verbeeldingskracht, vastberadenheid en de moed van onze Founding Fathers nodig.

En dan kunnen wij, net als zij, ook winnen.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -