11.8 C
Brussel
Zondag oktober 1, 2023
EuropaOp komst: Oekraïne, kunstmatige intelligentie en giftige chemicaliën in afval

Op komst: Oekraïne, kunstmatige intelligentie en giftige chemicaliën in afval

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Meer van de auteur

Vrij verkeer: Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Vrij verkeer: Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

0
De hervorming van de grenscontroles binnen het Schengengebied met vrij verkeer kan alleen opnieuw worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is.
Vermindering van de vervuiling van het grond- en oppervlaktewater van de EU

Vermindering van de vervuiling van het grond- en oppervlaktewater van de EU

0
Het Parlement heeft zijn standpunt aangenomen over het terugdringen van de verontreiniging van grond- en oppervlaktewater en het verbeteren van de waterkwaliteitsnormen van de EU.
Kritieke grondstoffen - plannen om het aanbod en de soevereiniteit van de EU veilig te stellen

Kritieke grondstoffen – plannen om het aanbod en de soevereiniteit van de EU veilig te stellen

0
Elektrische auto's, zonnepanelen en smartphones: ze bevatten allemaal kritische grondstoffen. Zij vormen het levensbloed van onze moderne samenlevingen.
Het Parlement zal tijdens de plenaire vergadering van 2-5 mei beoordelen welke gevolgen de oorlog in Oekraïne heeft voor de EU en bespreken hoe vrouwen die het land ontvluchten kunnen worden beschermd.

Ook op de agenda: kunstmatige intelligentie, nieuwe regels voor de Europese verkiezingen en schadelijke chemicaliën.

Oorlog in Oekraïne

Het Parlement zal een reeks debatten houden over de oorlog in Oekraïne en de impact ervan. Volgens de UNHCR, 90% van de mensen die Oekraïne zijn ontvlucht sinds de Russische invasie zijn vrouwen en kinderen. Het Parlement zal donderdag een resolutie aannemen over hoe hen te beschermen tegen geweld en seksuele uitbuiting.

EP-leden zullen woensdag nadenken over de sociale en economische impact van de oorlog op de EU. Ze zullen oproepen tot meer sancties tegen Rusland. Dinsdag zullen ze kijken naar de paraatheid van de EU tegen cyberaanvallen en de impact van de oorlog op het vervoer en eisen dat het land vliegtuigen teruggeeft die zijn geleased van buitenlandse bedrijven die opnieuw zijn geregistreerd bij het Russische luchtvaartuigregister, wat duidelijk in strijd is met de internationale burgerluchtvaart reglement.

Nieuwe regels voor de Europese verkiezingen

Dinsdag stemmen Europarlementariërs over een voorstel over gemeenschappelijke regels rond de Europese verkiezingen, inclusief transnationale kandidatenlijsten, en een vaste dag voor de verkiezingen in alle landen, namelijk op 9 mei.

kunstmatige intelligentie

Dinsdag neemt het Parlement de laatste rapport van zijn speciale commissie voor kunstmatige intelligentie in het digitale tijdperk. Het identificeert maatregelen die het potentieel van AI kunnen ontsluiten op gebieden als gezondheid, landbouw, openbaar bestuur en klimaatverandering, en tegelijkertijd banen te creëren en duurzame groei te stimuleren.

De EU heeft een achterstand opgelopen op het gebied van AI-ontwikkeling, onderzoek en investeringen en zou het voortouw moeten nemen bij het vaststellen van wereldwijde normen voordat niet-democratische actoren dat doen, aldus het rapport.

Gemeenschappelijke lader

De EU is een stap dichter bij een gemeenschappelijke oplader. Het Parlement zal naar verwachting aankondigen dat het klaar is om met de Raad te onderhandelen over nieuwe regels die zouden betekenen dat consumenten niet langer een nieuwe oplader en kabel nodig hebben telkens wanneer ze een nieuwe mobiele telefoon, tablet, videogameconsole of ander elektronisch apparaat kopen.

Schadelijke chemicaliën in afval

Persistente organische verontreinigende stoffen zijn chemicaliën met toxische eigenschappen die steeds meer geconcentreerd worden in gerecyclede producten en zeer lang in het milieu blijven, wat een risico vormt voor de menselijke gezondheid en het milieu.

Om een ​​gifvrije circulaire economie in de EU te creëren, zijn de leden van het Europees Parlement klaar om een voorstel van de Commissie om de hoeveelheid van deze chemicaliën die in producten is toegestaan ​​te verminderen en materialen met een hoog gehalte uit de recyclingketen te verwijderen tijdens een stemming op dinsdag.

Toekomst van Europa: herziening van EU-verdragen

Om de aanbevelingen van de Conferentie over de toekomst van Europa en de EU democratischer te maken, zal het Parlement de EU oproepen om woensdag de procedure te starten om de EU-verdragen te wijzigen.

Europol-hervorming

Op woensdag zijn de leden van het Europees Parlement klaar om de overeenkomst uitbreiding van de bevoegdheden van Europol, het politiebureau van de EU dat politieonderzoeken van EU-landen ondersteunt. Het agentschap zal onderzoeks- en innovatieprojecten kunnen uitvoeren, nationale autoriteiten helpen bij het screenen van buitenlandse directe investeringen in veiligheidsgerelateerde zaken en gegevens ontvangen van particuliere bedrijven in zaken die verband houden met terroristische inhoud of seksueel misbruik van kinderen.

subsidies

Het Parlement zal donderdag tijdens een stemming zijn standpunt bepalen over nieuwe instrumenten om marktverstorende buitenlandse subsidies aan bedrijven die actief zijn in de EU tegen te gaan.

Ook op de agenda

  • Italiaanse premier Mario Draghi neemt dinsdag deel aan debat
  • Uitbreiding van de EU Digitaal Covid-certificaat
  • Debat over bedreigingen waarmee journalisten worden geconfronteerd tijdens de dag van de persvrijheid
  • Rechtsstaat in Polen en Hungry
  • kwijting begroting 2020
- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -