7.5 C
Brussel
Vrijdag december 8, 2023
GezondheidDit is waarom we NIET tegen ons kind moeten schreeuwen

Dit is waarom we NIET tegen ons kind moeten schreeuwen

Natuurlijk zijn alle ouders zich ervan bewust dat schreeuwen niet de juiste pedagogische aanpak is. Maar we verheffen toch vaak onze stem. Is dit echt zo schadelijk? Zowel psychologen als kinderartsen zijn het erover eens: "Ja" - schreeuwen helpt niet, en de schade is groot:

1. Schreeuwen maakt kinderen bang

Stel je een reus voor met een sterke en kwaadaardige stem die tegen je schreeuwt. Ben je bang? Het kind ook. Vooral als je jezelf moet verdedigen tegen dit monster, en het is mama of papa, die bescherming en steun moet zijn.

2. Schreeuwen is schadelijk voor de gezondheid

De eerste op de lijst met gevolgen zijn stress en neurose. Dan zijn er gewichtsproblemen: net als volwassenen eten ook kinderen snoep omdat ze verdrietig zijn. Ook het immuunsysteem lijdt onder stress – kinderen worden vaker ziek. Bovendien beïnvloedt het bij kinderen en adolescenten het karakter, bij studenten vermindert het hun prestaties en concentratie.

3. Ondermijnt vertrouwen

Je kunt van iemand houden die je regelmatig beledigt, beledigt of bang maakt. Kinderen kunnen ons veel dingen vergeven. Maar vertrouwen en onthullen - nauwelijks. Alleen is angst moeilijk te verzoenen met intieme gesprekken. Daarom is het moeilijk om iemand te vertrouwen die op elk moment zijn stem kan verheffen en tegen je kan schreeuwen. En elke keer dat je bang bent om je geheim te vertellen, kreeg je gewoon een schreeuw. Daarom delen kinderen steeds minder met hun ouders en lossen ze hun problemen zelf op.

4. Creëert verkeerde gewoonten

Kinderen die gewend zijn met hoge stem aangesproken te worden, luisteren niet echt met een rustige stem en vervallen niet in stille contemplatie. Is het hun schuld als ze gewend zijn aan een dergelijke manier van communiceren? Bovendien beschouwen kinderen dergelijk gedrag vaak als normaal en tolereren ze onbeschoftheid van vrienden en anderen geduldig.

5. Schreeuwen, een slecht voorbeeld geven

“Mijn zoon is onbeleefd tegen anderen en luistert niet! Mijn dochter antwoordt mij! Je kunt niet rustig met ze praten - ze hebben geen respect!” Ja, volwassenen klagen vaak over de grofheid van adolescenten. En net zo vaak merken ze niet dat ze de groten imiteren.

Wat te doen als je op het punt staat te ontploffen? Probeer een andere uitlaatklep voor je woede te vinden en leer dit ook aan het kind. Zeggen dat je boos of beledigd bent, is correcter, maar ingewikkelder, dan alleen maar te schreeuwen.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -