4.9 C
Brussel
Donderdag december 7, 2023
MilieuRoemenië betaalt bijna 1 miljard euro voor 12 waterstoftreinen

Roemenië betaalt bijna 1 miljard euro voor 12 waterstoftreinen

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Het Roemeense ministerie van Transport heeft de technische en economische specificaties goedgekeurd van een contract waarbij de regering 973 miljoen euro (exclusief btw) betaalt voor 12 treinen op waterstof, elk met 160 zitplaatsen, meldt Economica.net. Het contract, dat via de Spoorweghervormingsautoriteit wordt uitgevoerd, omvat naast het onderhoud van de treinen ook het onderhoud "voor de lange termijn". Treinen zullen worden gebruikt om routes te bedienen die nog niet zijn geëlektrificeerd: tussen het Centraal Station en de luchthaven van Boekarest (elk half uur), Boekarest - Pitesti (elk uur) en andere.

Het investeringsproject wordt gefinancierd door externe subsidies, via het Nationaal Programma voor Wederopbouw en Duurzaamheid PNRR, en uit de staatsbegroting, via de begroting van het ministerie van Verkeer en Infrastructuur. Door dieseltreinen te vervangen door treinen met waterstof-brandstofcellen wordt de vervuiling door het vervoer verminderd met het equivalent van meer dan 18,348 ton CO2 per jaar en 306 ton NOx/jaar (voorlopige schattingen kosten momenteel € 600,000 per jaar), wat bijdraagt ​​aan het behalen van de doelstellingen die door de Europese en nationale strategieën om in 2050 een netto nulvervuilingseffect te bereiken, verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Ionel Scriosteanu.

Bedenk dat de grootste Japanse spoorwegmaatschappij "JR East" in februari de trein "Hibari" introduceerde, aangedreven door waterstof. Het werd aan journalisten getoond op een experimentele basis in de stad Kawasaki, die in de buurt van Tokio ligt, meldde persbureau Kyodo. De motor wekt elektriciteit op, die wordt opgeslagen in batterijen met een hoge capaciteit door waterstof uit een tank chemisch te combineren met zuurstof uit de lucht. Alleen milieuvriendelijke waterdamp komt in de atmosfeer terecht. Treinen van dit type kunnen 140 kilometer afleggen op één waterstoflading. Ze zullen worden gebruikt in landelijke gebieden waar nog steeds diesellocomotieven worden gebruikt. Elk jaar stoten JR East-treinen ongeveer 2.5 miljoen ton koolstofdioxide uit. Met de introductie van nieuwe technologieën, waaronder milieuvriendelijke waterstofmotoren, zal dit aantal naar verwachting in 2030 zijn gehalveerd. Tegen 2050 is JR East van plan om tot nul terug te dringen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -