19.5 C
Brussel
Woensdag, september 27, 2023
Afrika en IndiaEgypte: 85 oude graven en de ruïnes van de tempel van de...

Egypte: 85 oude graven en de ruïnes van de tempel van de godin Isis ontdekt

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Meer van de auteur" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitel_text_size="12" header_color="#c6c6c6 " header_text_color="#000000"]

Archeologen ontdekten tijdens hun werk aan de oude Egyptische plaats Gebel el-Haridi de ruïnes van de tempel van de godin Isis, die dateert uit het Hellenistische tijdperk. Onder andere de overblijfselen van een oude toren, 85 graven gebouwd op een berghelling, evenals 30 originele overlijdensakten, die met name informatie bevatten over de naam van de overledene, zijn woonplaats en beroep, vallen op. Dat meldt het Ministerie van Oudheden en Toerisme van Egypte op zijn Facebook-pagina.

In Opper-Egypte, ongeveer 350 kilometer ten zuiden van Caïro, ligt de archeologische vindplaats Gebel el-Haridi. Hoewel de eerste vermelding van deze plaats dateert uit de tweede helft van de 18e eeuw, begon het systematische onderzoek pas eind 1991. Als gevolg hiervan hebben wetenschappers materialen ontdekt die een lang tijdperk beslaan uit het Oude Rijk (XXVIII-XXI eeuw BC) tot de Koptische periode (III-XII eeuw na Christus). Onder de eerste ontdekkingen die op deze plek werden gedaan, werden steengroeven gevonden waar bouwsteen werd gedolven, graven die in de rotsen waren uitgehouwen, evenals de overblijfselen van woningen. Een van de rotsinscripties vermeldt dat deze steengroeven al in de tijd van Ramses III, de farao van de XXe dynastie (ongeveer 1185-1153 voor Christus) werden gebruikt. Bovendien vond de ontwikkeling van deze bronnen van grondstoffen plaats tijdens het bewind van de Ptolemaeën (305-30 v.Chr.).

Medewerkers van de Egyptische Archeologische Missie presenteerden de resultaten van het laatste seizoen van opgravingen die plaatsvonden op de site van Gebel el-Kharidi. Ze meldden de ontdekking van de overblijfselen van een oude lemen toren die werd gebruikt om de beweging van de Nijl te beheersen, te navigeren en tol te innen. Archeologen hebben ook de ruïnes opgegraven van een tempel gewijd aan de godin Isis, zei Mustafa Waziri, secretaris-generaal van de Egyptische Hoge Raad voor Oudheden. Deze structuur van 33 x 14 meter dateert, net als de toren, uit de tijd van Ptolemaeus III Euergetes (246/245-222/221 v.Chr.).

Het hoofd van de Centrale Autoriteit voor Oudheden van Opper-Egypte, Mohamed Abdel-Badi, zei dat archeologen er ook in slaagden het huis van een van de lokale werkopzichters te vinden en de overblijfselen van papieren met de namen van arbeiders, hun salarissen en hun taken. Naast andere vondsten vallen 85 graven van verschillende typen op, gebouwd op de berghelling in verschillende perioden - van het einde van het oude koninkrijk tot het einde van het Ptolemaeïsche tijdperk. In de graven van het Hellenistische tijdperk hebben archeologen 30 soorten overlijdensakten gevonden, geschreven in het oud-Grieks, in hiëratisch en demotisch schrift. Deze artefacten bevatten informatie over de naam van de overledene, de naam van zijn vader of zaak, woonplaats, beroep, leeftijd, evenals enkele berichten aan de oude Egyptische goden.

Onder andere vijf scherven met inscripties in demotisch schrift, 38 munten uit de Romeinse tijd en botten van dieren, die de overblijfselen zijn van het voedsel van tempelpriesters, trekken de aandacht. Archeologen voerden ook werkzaamheden uit aan oude steengroeven, waar ze met name bouwmateriaal hakten voor de bouw van een tempel onder farao Ramses III.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -