10.9 C
Brussel
Woensdag, oktober 4, 2023
GodsdienstChristendomOnderhandelingen over de terugkeer van de Macedonische kerk naar de Servische

Onderhandelingen over de terugkeer van de Macedonische kerk naar de Servische

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Meer van de auteur

De Servische bisschop Photius heeft aangekondigd dat er afgelopen weekend gesprekken zijn gevoerd tussen de Servisch-Orthodoxe Kerk en de Macedonische Orthodoxe Kerk in de stad Nis, met deelname van de Servische patriarch Porphyrius.

Het nieuws van de besprekingen werd aangekondigd na de liturgie voor “St. George” gisteren en het werd duidelijk dat de vergadering werd bijgewoond door bisschop Photius zelf. Volgens hem is het voor de Macedonische Orthodoxe Kerk al deze maand mogelijk om terug te keren naar de canonieke eenheid met de Servisch-Orthodoxe Kerk.

"Dit zal een einde maken aan het schisma van de Macedonische orthodoxe kerk in 1967", zei de Servische bisschop, eraan toevoegend dat "de terugkeer van de Macedonische orthodoxe kerk zou kunnen plaatsvinden tijdens de vergadering van de Servisch-orthodoxe kerk in mei."

“Dit is een mooie uitdaging. Als God de gebeden van bisschop Nicolaas, de heiligen Cyrillus en Methodius, de heiligen Clemens en Nahum en de heiligen Sava van Servië heeft gezegd, kan dit leiden tot het herstel van de eenheid en de opheffing van het schisma uit 1967. We staan ​​op de drempel van dit besluit , en daarom roep ik u op tot gebed. Dit is voor het welzijn van onze heilige kerken, voor het welzijn van ons Servische en Macedonische volk, die twee broederlijke volkeren zijn”, zei bisschop Photius.

Laten we niet vergeten dat de Servisch-Orthodoxe Kerk eind vorig jaar een ontmoeting riep tussen Patriarch Porphyrius en het hoofd van de Macedonische Orthodoxe Kerk, Stefan. Maar tot nu toe was er geen informatie over een dergelijke bijeenkomst. Tegelijkertijd lobbyen Macedonische politici en een plaatselijke bisschop voortdurend bij de Oecumenische Patriarch voor de erkenning van de Macedonische Orthodoxe Kerk en haar verklaring als autocefale kerk.

Jaren geleden eiste de Macedonische Orthodoxe Kerk dat de Bulgaars-Orthodoxe Kerk hun moederkerk zou worden, maar zodra er op de Heilige Synode van de Bulgaars-Orthodoxe Kerk een commissie over deze kwestie werd gevormd, begonnen Macedonische bisschoppen directe hulp te zoeken bij het Oecumenisch Patriarchaat .

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -