1.8 C
Brussel
Woensdag, november 29, 2023
Afrika en IndiaPatriarchaat van Alexandrië: Om de tempels te beschermen tegen de "overvallen van de...

Patriarchaat van Alexandrië: om de tempels te beschermen tegen de "overvallen van de Russische kerk"

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Patriarch Theodorus van Alexandrië stuurde een circulaire boodschap naar de bisschoppen van het Patriarchaat van Alexandrië, waarin hij hem opdroeg hoe hij de problemen moest aanpakken die werden veroorzaakt door de "illegale en wraakzuchtige invasie van de Russische Kerk in de jurisdictie van het Patriarchaat van Alexandrië", nadat deze laatste had erkend de autocefalie van de Oekraïense kerk. Uit de boodschap blijkt duidelijk dat de tactiek van het “Russische Exarchaat” op het Afrikaanse continent eerst financiële verlokkingen van plaatselijke geestelijken beoogt, en vervolgens de inbeslagname van de tempels van de parochiegemeenschappen en hun andere eigendommen.

“We leren met pijn van onze collega-hiërarchen van onze patriarchale kathedraal, die de tragische gebeurtenissen beschrijven die hen overkwamen na de anti-canonieke en ontoelaatbare poging om de Russische kerk op het Afrikaanse continent binnen te vallen, die ongetwijfeld onder de canonieke jurisdictie van onze eeuwenoud patriarchaat. Dit kwam na onze erkenning van de canonieke autocefalie verleend door het Oecumenisch Patriarchaat aan de plaatselijke Kerk van Oekraïne.

Het belangrijkste doel van de niet-broederlijke Russische acties is de diefstal van de parochiegemeenschappen van lokale orthodoxe christenen, die eerst wordt gedaan door parochiepriesters financieel te lokken, en vervolgens parochies met hun tempels, gebouwen en andere te scheiden van ons oude patriarchaat, dat de fundamenten van de orthodoxie in het lankmoedige Afrikaanse land en werkt de klok rond met grote inspanningen om ons allemaal te verlichten in Christus en andere broeders en die, naast liefdadigheidsinstellingen, voortdurend nieuwe structuren bouwt om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren hier.

De patriarch van Alexandrië zei vervolgens tegen de bisschoppen dat de “diefstal en het respectloos gedrag van de Russische kerk” moet worden aangepakt met duidelijke maatregelen om roerende en onroerende goederen van de parochie te beschermen, die door de diocesane juridische adviseurs moeten worden georganiseerd in overeenstemming met de lokale wetgeving. Er moeten ook relevante procedures worden gestart voor het onmiddellijke eigendomsherstel van eigendommen (tempels, gebouwen, enz.) die door een overtreder in beslag zijn genomen. Daartoe moeten de bisdommen het proces van het documenteren van het eigendom van alle tempels versnellen om de mogelijkheid van misbruik te beperken.

Wat de afscheidende Afrikaanse geestelijkheid betreft, beval de patriarch de bisschoppen om een ​​verbod op het priesterschap op te leggen in de hoop dat ze zich zouden bekeren totdat het bevoegde kerkelijke hof van het Patriarchaat van Alexandrië zou regeren.

De patriarch riep de bisschoppen op moed te tonen om de integriteit te bewaren van de verbale kudde die hun door hun voorgangers was toevertrouwd en verworven door het martelaarschap van vele hiërarchen en priesters, en niet bang te zijn om op te komen voor gerechtigheid, volgens de canonieke traditie van de orthodoxe kerk.

Ten slotte bidt Patriarch Theodore tot "de verrezen Heer, die zijn kerk bouwt, om de geest en harten van de plaatselijke geestelijkheid en onze inheemse kudde te zuiveren van het verraderlijke gedrag van geestelijke afvalligheid voor dertig zilverlingen."

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -