14.6 C
Brussel
Zondag, september 24, 2023
EconomieBeperkingen voor Russische toeristen opgeheven bij binnenkomst in populair Europees land

Beperkingen voor Russische toeristen opgeheven bij binnenkomst in populair Europees land

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Verslaggever bij The European Times Nieuws

Meer van de auteur

Ondanks problemen met de toegang tot Europa hebben meer dan een dozijn Europese landen de testregels en vaccinatiestatusvereisten voor Russische toeristen geannuleerd. Op 2 mei voegde Zwitserland zich bij hen. Het land heeft alle coronabeperkingen opgeheven. Dit betekent dat reizigers het populaire land kunnen bezoeken zonder vaccinaties en medische certificaten. Het bijbehorende decreet werd uitgevaardigd door de Zwitserse regering.

In april kondigde het Zwitserse Staatssecretariaat het besluit van de autoriteiten aan om de toegangsregels voor alle reizigers op te heffen. En vanaf 2 mei hoeven toeristen zich alleen nog te houden aan elementaire grensmaatregelen. "De huidige toegangsbeperkingen worden vanaf 2 mei opgeheven. Vanaf die datum gelden de normale regels voor het binnenkomen van Zwitserland", zei het bureau eerder in april. Dit betekent dat absoluut alle reizigers, inclusief Russen, of ze nu vanuit een EU- of niet-EU-land in Zwitserland aankomen, het land nu kunnen binnenkomen zonder dat ze een geldig vaccinatie-, herstel- of testcertificaat hoeven te overleggen.

Toeristen die nu in Zwitserland aankomen, moeten aan andere toelatingseisen voldoen, zoals het hebben van een geldig paspoort of visum, als een dergelijke vereiste van toepassing is. Er wordt aangenomen dat de Zwitserse autoriteiten hebben besloten de toegangsregels op te heffen om het voor toeristen gemakkelijker te maken om het land tijdens het hoogseizoen te bezoeken. Daarnaast volgde het besluit ook op de verbetering van de covid-situatie.

Volgens gegevens van de WHO zijn de afgelopen zeven dagen slechts 1,747 nieuwe gevallen van coronavirusinfectie geregistreerd in Zwitserland. Bovendien blijft de vaccinatiegraad in het land hoog. Het Zwitserse Federale Bureau voor Volksgezondheid onthulde dat op 19 april in totaal meer dan 15.6 miljoen doses van het anti-COVID-vaccin in het land waren toegediend. Van het totaal aantal gevaccineerde personen onderging 69.1% een primaire vaccinatie en nog eens 42.8% kreeg een hervaccinatie.

Naast het opheffen van de toegangsregels heeft Zwitserland vanaf 1 april ook al alle resterende beperkingen opgeheven. Reizigers en Zwitsers kunnen sinds vorige maand verschillende openbare plaatsen en evenementen bezoeken zonder dat ze een gezichtsmasker hoeven te dragen en de social distancing-maatregelen in acht moeten nemen.

Merk op dat Griekenland ook al zijn invoerregels heeft geannuleerd. De Griekse autoriteiten hebben gezegd dat vanaf 1 mei alle reizigers, ongeacht hun land van herkomst, onbeperkt mogen binnenkomen. Dit betekent dat Griekenland reizigers niet langer verplicht om bij aankomst een geldig inentings-, herstel- of testbewijs te overleggen.

Met uitzondering van Zwitserland en Griekenland hebben 11 andere landen hun beperkingen al opgeheven en alle inkomende reizigers onbeperkt toegang verleend. Dit zijn Tsjechië, Denemarken, Hongarije, IJsland, Ierland, Letland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Slovenië en Zweden.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -