1.4 C
Brussel
Woensdag, november 29, 2023
EconomieSteve Hanke: Inflatie stijgt in eurozone, Bulgaren zullen...

Steve Hanke: Inflatie stijgt in de eurozone, het Bulgaarse volk zal verliezen

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Ontdoe je van de geheimen. Er moet een reeks studies, gesprekken en openbaar debat komen, evenals een referendum, beveelt de econoom aan

Het Bulgaarse volk zal verliezen als het toetreedt tot de eurozone. Dit vergroot het risico op hogere inflatie. Waarom de Bulgaarse samenleving iets riskant wil - dit is een politieke beslissing, zei de wereldberoemde econoom prof. Steve Hanke van bTV, die het currency board-systeem in Bulgarije introduceerde.

Ook had hij kritiek op de manier waarop de invoering van de euro werd aangepakt.

"Dit is de oude benadering van de regering van Borissov, die dit probeerde - in het geheim vanuit de samenleving", zei de econoom. Volgens hem is er geen economische analyse van de voordelen en de prijs voor de samenleving en de economie van de invoering van de euro, we hebben een analyse nodig van de BNB en het ministerie van Financiën.

'Verlos jezelf van de geheimen. Er moet een reeks enquêtes, gesprekken en een openbaar debat komen, en een referendum”, beval Steve Hanke aan.

“Ja, u heeft een nieuwe regering en ik weet dat de coalitie de invoering van de euro bespreekt. Maar laten we eerst de zon laten schijnen. Waarom zou je het valutabordsysteem willen veranderen, dat heel goed werkt. Waarom het opgeven en hoe precies. Litouwen en Estland zijn de landen met de hoogste inflatiecijfers in de eurozone – 16% in Litouwen en 15% in Estland. de inflatie is slechts 10.5%', zegt prof. Hanke, een fervent tegenstander van de eurozone.

Hij is onvermurwbaar dat het risico van stijgende inflatie veel groter is als we de euro invoeren en de currency board verlaten.

“Stelt het Bulgaarse publiek dit? Nee. Ongeveer 60-70% van de Bulgaren wil het valutabord niet opgeven. Het is politiek onpopulair in Bulgarije om dit te doen. Bovendien voldoet Bulgarije niet aan de criteria om toe te treden tot de eurozone, waarom heb je haast. "Het hele idee is krankzinnig", zei de econoom.

Als u de EU-lidmaatschapsovereenkomst aandachtig leest, is het uw plicht om uiteindelijk toe te treden tot de euro, maar er wordt niet gespecificeerd wanneer. Hoe zouden de zaken zich ontwikkelen als Bulgarije in de eurozone zat en instortte?

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -