9 C
Brussel
Woensdag februari 28, 2024
GodsdienstBahaiDe gaven van het bahá'í-geloof

De gaven van het bahá'í-geloof

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

WRN Redactie
WRN Redactiehttps://www.worldreligionnews.com
WRN World Religion News is hier om te praten over de wereld van religie op manieren die u zullen verrassen, uitdagen, verlichten, entertainen en betrekken binnen een kader dat is bedraad voor een verbonden wereld. We behandelen alle wereldreligies van agnosticisme tot Wicca en alle religies daartussenin. Dus duik erin en vertel ons wat je denkt, voelt, verafschuwt, liefhebt, haat, meer of minder wilt zien en altijd de hoogste waarheid kiest.

In 1844 realiseerde een 25-jarige Perzische koopman genaamd Sayyed 'Alí Muḥammad Shírází zich. Hij nam de titel van bab, wat poort of deur betekent, en begon door zijn brieven en boeken te prediken over de op handen zijnde komst van een Messiaanse figuur: "Hij die God zal openbaren." Net als Johannes de Doper die Jezus Christus voorzegde, raakte de boodschap van de Báb een gevoelige snaar, en binnen een paar jaar verzamelde hij duizenden volgelingen. De Perzische regering, die zich bedreigd voelde door de nieuwe beweging, zette hem in 1850 gevangen en executeerde hem. De beweging groeide echter en in 1863 werd een volgeling van de Báb, Bahá'u'lláh, beweerde dat hij in feite die profeet was.

Bahá'u'lláh, die het grootste deel van zijn leven gevangen zat en in ballingschap leefde, produceerde niettemin meer dan 18,000 geschreven werken die, samen met de openbaringen van de Báb, de geschriften en leringen bevatten van de religie die bekend staat als het Bahá'í-geloof.

Het Bahá'í-geloof gelooft in drie eenheden: God, Religie en de Mensheid. De bahá'í leren dat geloof een vooruitstrevend iets is, dat door de eeuwen heen verschillende boodschappers van God zijn op aarde verschenen - Abraham, Mozes, Jezus, Mohammed enzovoort - met hun eigen openbaringen. Daarom is er orde en eenheid tussen alle religies en op hun beurt tussen alle rassen, nationaliteiten en culturen van de wereld. De ‘rationele ziel’ van de mens, de Bahá'í geloven, stelt ons allemaal in staat om onze relatie met de schepper te herkennen en dat de manier om het dichtst bij hem te komen via de verschillende religies is door middel van gebed, spirituele oefening en dienstbaarheid aan anderen.

De gave van het Bahá'í-geloof is een gastvrije religieuze praktijk die alle religies die eraan voorafgingen erkent en eert. Inderdaad, de symbolen van vele religies zijn te zien op de pilaren van de verschillende bahá'í-huizen van aanbidding over de hele wereld, van Wilmette, Illinois, tot Sydney, Australië, tot Haifa, Israël.

Geen wonder dus dat leden van het bahá'í-geloof werken tegen vooroordelen in al zijn vormen, de broederschap en gelijkheid van alle rassen verdedigen, strijden tegen armoede en Bahá'u'lláh's gebod vrij letterlijk nemen: "Laat uw visie wereldomvattend zijn."

Bij het nastreven van het doel van een wereld in vrede als resultaat van een verenigend concept van de toekomst van de samenleving en van de aard en het doel van het leven, werken bahá'ís nauw samen met regeringen en de particuliere sector. De Bahá'í internationale gemeenschap (BIC) is een organisatie die bahá'ís vertegenwoordigt, gecharterd door de Verenigde Naties in 1948 en die nu filialen heeft in meer dan 180 landen en gebieden.

De BIC streeft ernaar om “wereldvrede te bevorderen door de omstandigheden te creëren waarin eenheid ontstaat als de natuurlijke staat van het menselijk bestaan.” Dienovereenkomstig werkt de BIC samen met haar gouvernementele en niet-gouvernementele partners om een ​​verenigde en duurzame beschaving te ontwikkelen, samen met mensenrechten, de vooruitgang van vrouwen, universeel onderwijs, het aanmoedigen van rechtvaardige economische ontwikkeling en de bescherming van het milieu.

De BIC heeft kantoren in de VN in Genève en New York, heeft de status van adviseur bij het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) en de Economische en Sociale Raad van de VN (ECOSOC), en werkt nauw samen met andere instanties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het VN-Ontwikkelingsfonds voor Vrouwen (UNIFEM).  

De gave van het Bahá'í-geloof is een visie van wereldvrede en eenheid onder alle religies, alle rassen en culturen, en actief werk om die visie te realiseren - alles in overeenstemming met de woorden van hun profeet, Bahá'u'lláh: 

"Als de geleerde en wereldwijze mannen van deze tijd de mensheid de geur van kameraadschap en liefde zouden laten inademen, zou elk begrijpend hart de betekenis van ware vrijheid begrijpen en het geheim van ongestoorde vrede en absolute kalmte ontdekken."

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -