10.4 C
Brussel
Zaterdag september 30, 2023
Wetenschap en technologieArcheologieArcheologen hebben een "vrouwelijke vampier" ontdekt met een sikkel om haar nek...

Archeologen hebben in Polen een "vrouwelijke vampier" ontdekt met een sikkel om haar nek en een hangslot aan haar been

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Verslaggever bij The European Times Nieuws

Meer van de auteur

Archeologen hebben in Polen een graf ontdekt van een "vrouwelijke vampier" uit de 17e eeuw. Om de nek van de overledene lag een ijzeren sikkel en aan de grote teen van haar linkervoet zat een hangslot. Volgens de publicatie Arkeonews is het mogelijk dat het uiterlijk van de overledene de aanleiding was voor de ongebruikelijke ceremonie. In de praktijk van archeologen worden soms afwijkende graven aangetroffen. Ze onderscheiden zich door het begrafenisritueel, dat afwijkt van het algemeen aanvaarde in de betreffende cultuur. De doden kunnen bijvoorbeeld buiten de begraafplaats worden begraven of slechts enkele delen van het lichaam. Er kunnen veel redenen zijn voor het verschijnen van afwijkende begrafenissen, die verband houden met zowel het geloofssysteem als de omstandigheden van leven en dood van mensen die op een ongebruikelijke manier begraven zijn. Een van de categorieën van niet-standaard begrafenissen zijn de graven van zogenaamde vampiers.

Archeologen geloven dat dergelijke graven de overblijfselen bevatten van mensen die door anderen werden gevreesd - ze waren bang dat de overledene uit zijn graf zou opstaan. Om dit te voorkomen werden er stenen in de monden van de doden gelegd, verminkt en zelfs aan de grond genageld. Daarnaast werd geoefend met het plaatsen van sikkels en haren op de nek of buik. Iemand kan worden gedefinieerd als een 'vampier' vanwege een ongewone verschijning, hekserij, zelfmoord of een van de eerste slachtoffers van epidemieën. Soortgelijke riten werden in veel culturen uitgevoerd, bijvoorbeeld in Italië werd een tien jaar oud 'vampierkind' gevonden dat in de 5e eeuw stierf. En in de VS identificeerden ze zelfs een van de 'vampiers' uit de 19e eeuw met behulp van DNA-analyse.

Professor Dariusz Poliński van de Nicholas Copernicus University leidde de archeologische opgraving die leidde tot de ontdekking van de overblijfselen, die werden gevonden met een zijden muts en een vooruitstekende voortand, meldde de Daily Mail vrijdag. Poolse archeologen van de Nicolaus Copernicus Universiteit in Toruń hebben onder leiding van Prof. Dariusz Polinski opgravingen gedaan in de buurt van de stad Bydgoszcz (woiwodschap Kujavië-Pommeren), waar in 2005 – 2009 een vroegmiddeleeuwse necropolis werd onderzocht waarvan de graven waardevolle inventaris bevatten. Dit jaar richtten wetenschappers zich echter op een aangrenzend grafcomplex uit de 17e eeuw, beschadigd als gevolg van landbouwwerkzaamheden. In een van de graven ontdekten archeologen de overblijfselen van een "vrouwelijke vampier". Een ijzeren sikkel lag om haar nek en een hangslot was op de grote teen van haar linkervoet geplaatst. Tegelijkertijd werden de overblijfselen van een zijden hoed bewaard op de schedel van deze vrouw, wat kan wijzen op haar vrij hoge status, aangezien het in de 17e eeuw een erg duur item was. Misschien ligt de reden waarom de lokale bevolking haar op zo'n ongewone manier begroef in het ongewone uiterlijk van de vrouw - haar voortand stak naar voren. Volgens Polinsky bestaat het ritueel van "verwijdering" van de overledene meestal bijvoorbeeld uit het afhakken van het hoofd of de benen, of het plaatsen van de overledene in het graf met de voorkant naar beneden. Momenteel zijn de gevonden overblijfselen naar Toruń vervoerd, waar ze aan een gedetailleerd onderzoek zullen worden onderworpen.

Foto: Vrouwelijke 'vampier' met een sikkel over haar keel gevonden in Pień, Polen. (Miroslaw Blicharski)

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -