5.7 C
Brussel
Woensdag december 6, 2023
EuropaDuitsland: EIB ondersteunt sociale en betaalbare huisvesting in Hannover met € 60 miljoen

Duitsland: EIB ondersteunt sociale en betaalbare huisvesting in Hannover met € 60 miljoen

Europese Commissie
Europese Commissie
De Europese Commissie (EC) is de uitvoerende tak van de Europese Unie, die verantwoordelijk is voor het voorstellen van wetgeving, het handhaven van EU-wetten en het leiden van de administratieve activiteiten van de vakbond. De commissarissen zweren bij het Europese Hof van Justitie in de stad Luxemburg een eed en beloven dat ze de verdragen zullen respecteren en volledig onafhankelijk zullen zijn bij het uitvoeren van hun taken tijdens hun mandaat. (Wikipedia)

InvestEU in Duitsland: EIB ondersteunt sociale en betaalbare huisvesting in Hannover met € 60 miljoen

De Europese Investeringsbank (EIB), gesteund door de nieuwe IinvestEU programma, leent 60 miljoen euro aan de gemeentelijke huisvestingsmaatschappij hanova. De lening ondersteunt hanova's bouwprogramma voor sociale en betaalbare woningen in de stad Hannover, dat ook zal voldoen aan de hoge energie-efficiëntienormen van de Europese Unie.

Hanova is sinds 1927 de huisvestingsmaatschappij van Hannover en bezit ongeveer 15 000 woningen. Het bedrijf ondersteunt het huisvestingsbeleid van de stad, met name bij het bouwen van nieuwe sociale en betaalbare huurappartementen. Het project omvat de bouw van 640 nieuwe woningen, waarvan 232 sociale en 408 betaalbare woningen.

Dit project is het eerste in Duitsland dat een lening van de EIB ontvangt in het kader van het nieuwe InvestEU-programma. Dankzij de InvestEU-garantie uit de EU-begroting zal de EIB een financieringstekort kunnen opvullen door een ongedekte lening met een zeer lange looptijd aan te bieden.

Hannover, de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen, heeft een groeiende economie en aantrekkelijkheid als stedelijk centrum, met een snel groeiende bevolking en daardoor een stijgende vraag naar woningen. Zoals in veel stedelijke gebieden in heel Duitsland zijn de huren de afgelopen jaren sterk gestegen. Het project zal helpen de onevenwichtigheden op de lokale woningmarkt aan te pakken door adequate en betaalbare huisvesting te bieden aan lokale bewoners met een laag en gemiddeld inkomen. In Nedersaksen is de inkomensgrens voor sociale huisvesting € 23 000 per jaar voor een tweepersoonshuishouden.

Het hanova-project is ook energiezuinig: 82% van de gebouwen zal een energieprestatie behalen die minstens 20% beter zal zijn dan de Duitse norm voor bijna-energieneutrale gebouwen (KfW 55). De rest streeft naar een energieprestatie van minimaal 10% beter dan deze norm. Het project is ook afgestemd op de EU-richtlijn inzake energieprestatie van gebouwen.

Het project is daarom volledig in overeenstemming met de doelstellingen van de EIB op het gebied van klimaatactie en milieuduurzaamheid. Het zal helpen om CO . te verminderen2 emissies in gebouwen en steunt de inspanningen van Hannover om klimaatneutraal te worden. Het zal ook bijdragen aan sociale inclusie en mensen met lage en middeninkomens meer huisvestingsmogelijkheden bieden om in de stad te wonen.

Valdis Dombrovskis, uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie voor een economie die werkt voor mensen, zei: “Deze overeenkomst is een uitstekend voorbeeld van hoe InvestEU kan bijdragen aan het bereiken van onze gedeelde sociale en groene doelstellingen en tegelijkertijd een positieve en betekenisvolle impact kan hebben op het leven van onze burgers. Dit is het eerste project dat door InvestEU in Duitsland wordt ondersteund en zal in Hannover 640 nieuwe sociale en betaalbare woningen beschikbaar stellen die aan hoge energie-efficiëntienormen zullen voldoen.”

EIB-vicevoorzitter Ambroise Fayolle, die toezicht houdt op de activiteiten in Duitsland, verwelkomt het project: “Samen met hanova laten we zien dat ook energiezuinige nieuwbouw niet altijd hoge huren hoeft te betekenen. We zijn er trots op dat dit project zal helpen om een ​​levendige stad in stand te houden en te laten groeien.”

Directeur van hanova Karsten Klaus is het ermee eens: "We zijn verheugd dat we in de EIB een partner hebben gevonden die hanova zal steunen in haar doel om de stad Hannover te voorzien van betaalbare, energiezuinige en duurzame nieuwe woningen."

Hanova-CEO Karsten Klaus is het daarmee eens: "We zijn verheugd een partner in de EIB te hebben gevonden die hanova zal ondersteunen bij haar doel om de stad Hannover te voorzien van betaalbare, energiezuinige en duurzame nieuwe woningen."

Achtergrondinformatie

Het InvestEU programma voorziet de Europese Unie van cruciale langetermijnfinanciering door aanzienlijke particuliere en publieke middelen aan te wenden ter ondersteuning van een duurzaam herstel. Het helpt ook bij het mobiliseren van particuliere investeringen voor EU-beleidsprioriteiten, zoals de Europese Green Deal en de digitale transitie. Het InvestEU-programma brengt de veelheid aan financiële instrumenten van de EU die momenteel beschikbaar zijn om investeringen in de Europese Unie te ondersteunen onder één dak samen, waardoor de financiering van investeringsprojecten in Europa eenvoudiger, efficiënter en flexibeler wordt. Het programma bestaat uit drie onderdelen: het InvestEU-fonds, de InvestEU-advieshub en het InvestEU-portaal. Het InvestEU-fonds wordt uitgevoerd via financiële partners die zullen investeren in projecten met gebruikmaking van de EU-begrotingsgarantie van 26.2 miljard euro. De volledige begrotingsgarantie zal de investeringsprojecten van de uitvoerende partners ondersteunen, hun risicodragend vermogen vergroten en zo minstens € 372 miljard aan extra investeringen mobiliseren.

Het Europese Investeringsbank (EIB) is de instelling voor langetermijnleningen van de Europese Unie die eigendom is van haar lidstaten. Het stelt langetermijnfinanciering beschikbaar voor gezonde investeringen om bij te dragen aan de beleidsdoelstellingen van de EU. De activiteiten van de EIB zijn gericht op de volgende prioritaire gebieden: klimaat en milieu, ontwikkeling, innovatie en vaardigheden, kleine en middelgrote ondernemingen, infrastructuur en cohesie. De EIB werkt nauw samen met andere EU-instellingen om de Europese integratie te bevorderen, de ontwikkeling van de Europese Unie te bevorderen en het EU-beleid in meer dan 140 landen over de hele wereld te ondersteunen.

Als gemeentelijk samenwerkingsverband hanova geeft vorm aan de stedelijke ontwikkeling van Hannover om de hoofdstad van de deelstaat aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Daarbij zijn economisch succes en maatschappelijke verantwoordelijkheid altijd in evenwicht. Als grootste vastgoeddienstverlener in Hannover beheert hanova woon- en bedrijfsruimten, bouwt scholen en kleuterscholen, creëert parkeerplaatsen en ontwikkelt de stad elke dag actief - met het hart van Hannover en begrip voor onroerend goed.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -