0.5 C
Brussel
Dinsdag, november 28, 2023
EuropaEuropees Parlement stemt en noemt Rusland "staatssponsor van terrorisme"

Europees Parlement stemt en noemt Rusland "staatssponsor van terrorisme"

Vandaag heeft het Europees Parlement Rusland erkend als staatssponsor van terrorisme, in een poging de weg vrij te maken voor president Poetin en zijn regering om voor een internationaal tribunaal ter verantwoording te worden geroepen voor oorlogsmisdaden.

Het regime van Vladimir Poetin wordt nu door leden van het Europees Parlement beschouwd als een staatssponsor van terrorisme, een medeplichtige aan oorlogsmisdaden en moet de gevolgen onder ogen zien. De EP-leden stemden uiteindelijk met een meerderheid voor deze resolutie, die aanvankelijk was voorgesteld door de Europese Volkspartij, met 498 stemmen voor, 58 tegen en 44 onthoudingen. De Europese Unie is dus afgestemd op de Verenigde Staten en Canada.

In de woensdag aangenomen tekst roepen de EP-leden de EU en de lidstaten om een ​​"Europees rechtskader" op te zetten dat het mogelijk zou maken om "een reeks zware beperkende maatregelen" te nemen tegen landen die worden bestempeld als aanhangers van terrorisme en dat tot gevolg zou hebben dat de betrekkingen van de Unie met de landen in kwestie.

NA DE Wreedheden die VLADIMIR POETIN'S REGIME TEGEN OEKRAÏENSE BURGERS BEVOEGD HEBBEN, HEBBEN EP-leden RUSLAND ERKEND ALS STAATSSPONSOR VAN TERRORISME. PERSBERICHT: HTTPS://T.CO/YUBXBAU4GX PIC.TWITTER.COM/TF4QXSJLOB— Europees Parlement (@Europarl_EN) 23 november 2022

Een beslissing die niet naliet te reageren aan Oekraïense zijde. Dat heeft de stafchef van het Oekraïense presidentschap, Andriy Yermark, gezegd Twitter "zijn dankbaarheid" aan het Europees Parlement, "voor deze cruciale stap die het internationale isolement van Rusland versterkt en terecht zijn status als paria bevestigt.

Tegelijkertijd leidden Russische aanvallen op de Oekraïense infrastructuur tot massale stroom- en wateronderbrekingen, met name in de hoofdstad Kiev, waarbij ten minste zes mensen om het leven kwamen, waardoor drie kerncentrales offline gingen.

Volgens de Oekraïense luchtmacht heeft Rusland ongeveer 70 kruisraketten op het land afgevuurd, waarvan er 51 zijn neergeschoten, evenals vijf kamikaze-drones. Ze richtten zich op strategische infrastructuur terwijl de wintertemperaturen eraan kwamen Oekraïne. Volgens het hoofd van de nationale politie, Igor Klymenko, zijn bij de bombardementen zeker zes doden en 36 gewonden gevallen.

HET @EUROPARL_NL IS ONDER EEN GEAVANCEERDE CYBERAANVAL. EEN PRO-KREMLIN GROEP HEEFT DE VERANTWOORDELIJKHEID OPGEWEZEN.

ONZE IT-EXPERTS GAAN TERUG EN BESCHERMEN ONZE SYSTEMEN.

DIT, NADAT WE RUSLAND HEBBEN UITGEROEPEN ALS STAATSPONSOR VAN TERRORISME.

MIJN ANTWOORD: #SLAVA OEKRAÏNI— Roberta Metsola (@EP_President) 23 november 2022

Enkele uren nadat de EP-leden deze resolutie hadden aangenomen, was de website van het Europees Parlement het doelwit van een cyberaanval.

De denial of service-aanval (DDOS) verstoorde de toegang tot de Straatsburg De Engelstalige website van het Parlement, zei de woordvoerder, Jaume Duch, op Twitter.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -