-1.1 C
Brussel
Zondag december 3, 2023
AziëIn maart-april werden 12 Jehovah's Getuigen veroordeeld tot 76 jaar gevangenisstraf in ...

In maart-april werden in totaal 12 Jehovah's Getuigen veroordeeld tot 76 jaar gevangenisstraf

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, voormalig chargé de mission bij het kabinet van het Belgische Ministerie van Onderwijs en bij het Belgische parlement. Hij is directeur van Human Rights Without Frontiers (HRWF), een in Brussel gevestigde ngo die hij in december 1988 oprichtte. Zijn organisatie verdedigt de mensenrechten in het algemeen met een speciale focus op etnische en religieuze minderheden, vrijheid van meningsuiting, vrouwenrechten en LGBT mensen. HRWF is onafhankelijk van elke politieke beweging en elke religie. Fautré heeft onderzoeksmissies over mensenrechten uitgevoerd in meer dan 25 landen, ook in gevaarlijke regio's zoals in Irak, in Sandinistisch Nicaragua of in Maoïstische gebieden van Nepal. Hij is docent aan universiteiten op het gebied van mensenrechten. Hij heeft veel artikelen gepubliceerd in universitaire tijdschriften over de betrekkingen tussen staat en religies. Hij is lid van de Press Club in Brussel. Hij is mensenrechtenadvocaat bij de VN, het Europees Parlement en de OVSE.

Niet alleen Russische burgers die het oneens zijn over de oorlog van Rusland tegen Oekraïne of Poetin vragen de oorlog te stoppen, worden veroordeeld tot zware gevangenisstraffen. Jehovah's Getuigen wier organisatie in 2017 door het Hooggerechtshof werd verboden, worden gearresteerd en veroordeeld tot enorme gevangenisstraffen omdat ze hun geloof alleen maar privé beleden. Bovendien staat SOVA CENTER, een van de belangrijkste informatiebronnen over mensenrechten en godsdienstvrijheid in Rusland, op het punt te worden geliquideerd. Op 27 april 2023 beoordeelde rechter Vyacheslav Polyga van de rechtbank van Moskou het verzoek van het Russische ministerie van Justitie om de regionale openbare vereniging "Sova" te liquideren en besloot het goed te keuren. De bron van de gedocumenteerde gevallen hierna is SOVA CENTER, een niet-religieuze NGO.

Een Jehova's Getuige veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf in Vladivostok

Op 27 april 2023 veroordeelde de Pervorechensky-rechtbank van Vladivostok Jehovah's Getuige Dmitri Barmakin tot acht jaar in een kolonie onder het algemeen regime met een extra vrijheidsbeperking van één jaar. Hij werd schuldig bevonden op grond van Deel 1 van Art. 282.2 van het Wetboek van Strafrecht (organisatie van de activiteiten van een extremistische organisatie).

De strafzaak tegen Dmitry Barmakin was geïnitieerd op 27 juli 2018. De volgende dag werd hij samen met zijn vrouw Elena vastgehouden en vervolgens gearresteerd. In juni 2019 was de zaak verzonden naar de rechtbank en in oktober werd Barmakin vrijgelaten uit het centrum voor voorlopige hechtenis, met een preventieve maatregel in de vorm van een verbod op bepaalde activiteiten. Het onderzoek beweerde dat Barmakin van 15 oktober 2017 tot 28 juli 2018 de drijvende kracht was achter de plaatselijke religieuze organisatie van Jehovah's Getuigen in Vladivostok.

In Akhtubinsk zijn drie Jehova's Getuigen veroordeeld tot elk zeven jaar gevangenisstraf

Op 17 april 2023 heeft de districtsrechtbank van Akhtuba in de regio Astrakhan Jehovah's Getuigen veroordeeld Rinat Kiramov, Sergei Korolev en Sergei Kosyanenko, beschuldigd van het organiseren van de activiteiten van een extremistische organisatie (Deel 1 van Art. 282.2 van het Strafwetboek) en de financiering van extremisme (Deel 1 van Art. 282.3 van het Strafwetboek). Elk van hen werd veroordeeld tot zeven jaar in de gevangenis om te worden geserveerd in een kolonie van het algemene regime. Daarnaast legde de rechtbank hen aanvullende straffen op: een driejarig verbod op activiteiten die verband houden met het besturen van en deelnemen aan publieke organisaties, evenals vrijheidsbeperkende maatregelen voor een jaar.

Volgens het onderzoek is de verdachte van juli 2017 tot november 2021 doorgegaan met het organiseren van bijeenkomsten, wetende van het landelijke verbod op de activiteiten van de organisatie. Het onderzoek beweerde dat ze ook de voordelen van hun religieuze leerstellingen promootten, literatuur verspreidden die als extremistisch werd erkend, lokale bewoners rekruteerden en "geld inzamelden onder het mom van donaties, en" met het oog op samenzwering" videoconferenties gebruikten voor communicatie.

Korolev, Kosyanenko en Kiramov werden op 9 november 2021 gearresteerd in Akhtubinsk en Znamensk, regio Astrakhan.

In de regio Kemerovo werd een Jehova's Getuige veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf

Op 31 maart 2023 veroordeelde de rechtbank van Belovsky in de regio Kemerovo Jehovah's Getuige Sergej Ananin, beschuldigd op grond van deel 1 van art. 282.2 van het Wetboek van Strafrecht (organisatie van de activiteiten van een extremistische organisatie). Hij werd veroordeeld tot zes jaar in een kolonie van het algemene regime. Hij werd in de rechtszaal in hechtenis genomen.

Tijdens het partijendebat op 21 maart vroeg de officier van justitie om veroordeling van Ananin tot acht jaar gevangenisstraf.

Volgens het onderzoek hielden de beschuldigden van juli 2017 tot juni 2020 online bijeenkomsten om materiaal te bestuderen dat was verzonden vanuit het "centrale kantoor" van de organisatie en speciale literatuur "propaganda", hoewel hun religieuze organisatie in het hele land verboden was.

De strafzaak is gestart in februari 2021.

Een rechtbank in Moskou heeft vijf getuigen van Jehovah veroordeeld

Op 31 maart 2023 heeft de Babushkinsky-rechtbank van Moskou een vonnis uitgesproken in de zaak van vijf Jehovah's Getuigen. Yuri Chernyshev, Ivan Tchaikovsky, Vitaly Komarov en Sergei Shatalov, werden beschuldigd op grond van Deel 1 van Art. 282.2 van het Wetboek van Strafrecht (organisatie van de activiteiten van een extremistische organisatie) De rechtbank veroordeelde hen tot zes jaar en drie maanden in een kolonie van het algemene regime met een driejarig verbod op het beheer van en deelname aan openbare organisaties. Als aanvullende straf veroordeelde de rechtbank hen tot een jaar vrijheidsbeperking. Vardan Zakaryan werd door de rechtbank schuldig bevonden aan het overtreden van art. 282.2 van het Wetboek van Strafrecht (betrokkenheid bij de activiteiten van een extremistische organisatie) en werd veroordeeld tot vier jaar en drie maanden in de gevangenis.

Volgens het onderzoek organiseerden de verdachten het werk van het in 2017 verboden Management Center van Jehovah's Getuigen in Rusland. Ze deelden religieuze lectuur waarin de leer van Jehovah's Getuigen werd gepromoot met andere mensen en 'rekruteerden' nieuwe deelnemers uit de inwoners van Moskou.

Een Jehova's Getuige veroordeeld tot zes en een half jaar in Chabarovsk

Op 27 maart 2023 heeft de Sovjet-Havan City Court van het Chabarovsk-gebied een uitspraak gedaan in de sprake van Jehova's getuige Alexei Oechov, hem veroordelen tot zes en een half jaar in een strafkolonie op grond van deel 1 van art. 282.2 van het Wetboek van Strafrecht (organisatie van de activiteiten van een extremistische organisatie).

Ukhov werd op 22 oktober 2020 gearresteerd en vastgehouden na een reeks huiszoekingen van Jehovah's Getuigen in de Sovjethaven. Op 9 juli 2021 werd hij vrijgelaten uit het centrum van voorlopige hechtenis op erkenning niet te vertrekken. Zijn zaak kwam op 2 augustus 2021 voor de rechter.

Zes jaar cel voor een Jehova's Getuige in Krasnojarsk

Op 17 maart 2023 vond de rechtbank van Sosnovoborsk in Krasnoyarsk Krai Jehovah's Getuige Joeri Jakovlev schuldig aan het organiseren van de activiteiten van een extremistische organisatie (deel 1 van art. 282.2 van het Strafwetboek) en veroordeelde hem tot zes jaar in de gevangenis in een kolonie van het algemene regime.

Volgens het onderzoek organiseerde Yakovlev online bijeenkomsten van de verboden organisatie van Jehovah's Getuigen, hield hij zich bezig met "pastoraal werk" en leidde hij "predikingsactiviteiten".

Yakovlev werd op 28 maart 2022 gearresteerd wegens zijn betrokkenheid bij de activiteiten van een extremistische organisatie vanwege het feit dat het Hooggerechtshof van Rusland in april 2017 het managementcentrum van Jehovah's Getuigen in Rusland verbood en 395 lokale religieuze organisaties die naar verluidt "extremistisch" waren. ”

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -

1 COMMENT

Reacties zijn gesloten.

- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -