17.9 C
Brussel
Maandag, September 25, 2023
AziëGeestelijke gedood in Pakistan door menigte na beschuldiging van godslastering

Geestelijke gedood in Pakistan door menigte na beschuldiging van godslastering

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Juan Sánchez Gil
Juan Sánchez Gil
Juan Sanchez Gil - op The European Times Nieuws - Meestal in de achterhoede. Rapporteren over zakelijke, sociale en gouvernementele ethische kwesties in Europa en internationaal, met de nadruk op fundamentele rechten. Ook een stem geven aan degenen die niet worden beluisterd door de algemene media.

Meer van de auteur

Godslastering -/- Op 6 mei vermoordde een bende in de stad Mardan, provincie Khyber Pakhtunkhwa, Pakistan, een plaatselijke geestelijke die werd beschuldigd van het maken van een godslasterlijke opmerking tijdens een politieke bijeenkomst voor de partij van voormalig premier Imran Khan.

De 40-jarige Maulana Nigar Alam verklaarde naar verluidt: "Imran Khan is een waarheidlievend persoon, en ik respecteer hem evenveel als de profeet", terwijl hij een bijeenkomst toesprak die was georganiseerd door Pakistan Tehreek-i-Insaf (PTI) Mardan in het Sawaldher-gebied op 6 mei om steun te betuigen aan Imran Khan en de rechterlijke macht.

Zoals het uitlegt op de nieuwsbrief van Mensenrechten zonder Grenzen, brachten de opmerkingen, die als godslasterlijk werden beschouwd, een groep deelnemers aan de bijeenkomst ertoe de heer Alam aan te vallen. De politie werd ter plaatse geroepen en plaatste de heer Alam voor zijn veiligheid in een winkel; terwijl er echter besprekingen werden gevoerd met de geestelijken, brak een menigte, voornamelijk bestaande uit PTI-activisten, de luiken van de winkel en verwijderde de heer Alam met geweld. Ze begonnen hem te schoppen en te slaan met stokken voordat ze hem dood lynchen. De video van de toespraak van de geestelijke en zijn executie ging viraal op sociale media.

Niet meer: ​​godslasteringwetten
Geestelijke gedood in Pakistan door menigte na beschuldiging van godslastering 2

In Pakistan is dit het tweede incident van maffiageweld en moord in 2023. Een man verdacht van godslastering werd gelyncht in Nankana Sahib, provincie Punjab, op 11 februari.

Er zijn in het verleden soortgelijke aanvallen geweest in Mardan. Op 13 april 2017 een menigte gedood Mashal Khan, een student op de afdeling massacommunicatie aan de Abdul Wali Khan University, op verdenking van godslastering.

Godslastering in Pakistan

Onder die van Pakistan blasfemiewetten iedereen die de islam misbruikt, ook door religieuze gevoelens te verontwaardigen, wordt bestraft met de dood of levenslang in de gevangenis. Deze statuten zijn slecht gedefinieerd en hebben weinig bewijsvereisten. Als gevolg hiervan worden ze vaak gebruikt als vergeldingswapen tegen moslims en niet-moslims om persoonlijke grieven te beslechten of geschillen over geld, eigendommen of zaken op te lossen.

Oprichter en voorzitter van CSW zei Mervyn Thomas

'CSW betuigt ons diepste medeleven aan de familie en dierbaren van Maulana Nigar Alam. Zijn tragische moord is de zoveelste verontrustende herinnering aan de gevaarlijke implicaties van de beruchte Pakistaanse godslastering wetten. We herhalen dat deze wetten volledig onverenigbaar zijn met het fundamentele recht op vrijheid van religie of levensovertuiging en dringend moeten worden herzien, zodat ze op lange termijn volledig kunnen worden ingetrokken. We roepen ook de Pakistaanse autoriteiten op om ervoor te zorgen dat er een volledig onderzoek komt en dat alle verantwoordelijken voor deze gruwelijke daad ter verantwoording worden geroepen. Het is noodzakelijk voor de overheid om de rechtsstaat te handhaven en niet toe te staan ​​dat iemand het recht in eigen hand neemt.'
- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -