14.8 C
Brussel
Vrijdag, mei 24, 2024
GezondheidCorruptie, een lucratieve business voor de farmaceutische industrie

Corruptie, een lucratieve business voor de farmaceutische industrie

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Gabriël Carrion López
Gabriël Carrion Lópezhttps://www.amazon.es/s?k=Gabriel+Carrion+Lopez
Gabriel Carrión López: Jumilla, Murcia (SPANJE), 1962. Schrijver, scenarist en filmmaker. Sinds 1985 werkt hij als onderzoeksjournalist voor pers, radio en televisie. Als expert op het gebied van sekten en nieuwe religieuze bewegingen heeft hij twee boeken over de terreurgroep ETA gepubliceerd. Hij werkt samen met de vrije pers en geeft lezingen over verschillende onderwerpen.

In augustus 2013, drie maanden nadat Xi Jinping toetrad tot de Chinese regering, brak er een corruptieschandaal uit in het nationale medische systeem, vakkundig uitgeoefend door de in dat land gevestigde multinationale farmaceutische bedrijven. De campagne om de verantwoordelijkheden af ​​te wikkelen eindigde met de arrestatie van vier hoge functionarissen van de Britse multinational GlaxoSmithKline (GSK) en de weigering van 18 andere hoge functionarissen om het Aziatische land te verlaten. Destijds zei het officiële persbureau Xinhua dat sommige van de onderzochte personen verdacht werden van het aanbieden van steekpenningen aan artsen terwijl ze hen vroegen om meer medicijnen voor te schrijven om het verkoopvolume te vergroten; en tegelijkertijd de prijzen opdrijven….

Volgens een destijds uitgevoerde studie, nog maar tien jaar geleden, moest de farmaceutische sector vanwege de corruptie die ze zelf promootten de verkoopprijs van medicijnen met 20% verhogen. Bij die gelegenheid werden verschillende bedrijven in de sector, waaronder Johnson & Johnson, bestraft. Dankzij de uitgebreide berichtgeving van het Chinese persbureau hebben we nu waardevolle details over hoe de farmaceutische bedrijven handelden om een ​​medicijn voor respiratoire patiënten te verkopen in 10 ziekenhuizen in de hoofdstad van de provincie Henan, Zhengzhou: …ze nodigden artsen uit om high academische conferenties op niveau om hen te helpen invloed op hun vakgebied te verwerven. Ze bouwden ook goede persoonlijke relaties op met doktoren door hun genoegens te bevredigen en hen geld aan te bieden om meer medicijnen voor te schrijven.

Een verkoopvertegenwoordiger van die groepen (GSK) beweerde zelfs dat ze dokterspraktijken binnenging en zelfs tegemoet kwam aan hun seksuele behoeften, en verklaarde dat de leidinggevenden van het bedrijf in China alles wisten wat er gaande was, en dat sommigen van hen zelfs een doel stelden, om de omzet op dat gebied echter met 30% te vergroten.

Kort na het onderzoek, twee maanden later in juli, gaf GlaxoSmithKline (GSK) toe dat het het hoofd van die dochteronderneming had vervangen, Mark Reilly, met de Fransman Hervé Gisserot. AstraZeneca, het Franse Sanofi en het in de VS gevestigde Eli Lilly werden ook onderzocht, zij het in mindere mate. Laatstgenoemde betaalde ook 22 miljoen euro in de Verenigde Staten in december 2012 om beschuldigingen te sluiten dat haar werknemers geld en geschenken hadden gegeven aan functionarissen in China, Brazilië, Rusland en Polen. Pfizer, een van 's werelds grootste farmaceutische bedrijven, gevestigd in de VS, had een jaar eerder een betaling van 45.3 miljoen euro geaccepteerd vanwege dezelfde omstandigheden.

Bij die gelegenheid bevestigde de Food and Drug Administration de noodzaak om opnieuw snel maatregelen te nemen, hardhandig optreden. Men mag niet vergeten dat jaren eerder, in 2007, het hoofd van de FDA, Zheng Xiaoyu, ter dood veroordeeld en geëxecuteerd omdat hij geld aannam in ruil voor het op de markt brengen van namaakproducten.

De namen in het artikel zijn zeker herkenbaar in gezondheidsmarkten over de hele wereld.

Het nieuws over de afgelopen 10 jaar van uitbetalingen van meerdere miljoenen dollars door farmaceutische bedrijven wanneer ze op heterdaad betrapt worden, doet ons denken dat wij mensen slechts klanten zijn, in sommige gevallen proefkonijnen, en slechts cijfers in jaarlijkse winst- en verliesrapporten.

Volgens een ranglijst die is bijgewerkt tot 1 januari 2023, zouden de vijf grootste bedrijven ter wereld in termen van marktkapitalisatie, of wat ze waard zijn, zijn: Johnson & Johnson ($ 440.04 miljard), Eli Lilly ($ 320.13 miljard), Novo Nordisk ( $ 314.65 miljard), Merk ($ 275.14 miljard) en Abbvie ($ 261.18 miljard). De beursupdate is gedaan vanaf 2021. Vandaag zijn andere bedrijven, zoals Pfizer, ongetwijfeld gestegen op de wereldranglijst van beurswinsten.

Het professionele portaal es.statista.com, in zijn statistiekensectie, geeft ons de omzetcijfers voor farmaceutische bedrijven wereldwijd, inclusief het cijfer voor 2021, dat ongeveer 1.40 miljard dollar bedroeg. Met dit cijfer is alles gezegd en gedaan. Wat ze betalen voor de rechtszaken of voor de feestvreugde van sommige mensen die verbonden zijn met de gezondheidssector, of het nu doktoren, verpleegsters, politici, enz. Zijn, is slechts zakgeld. We zullen niet zeggen, zoals de Chinese regering of de Hartenkoningin in het verhaal van Alice in Wonderland: “Haal de kop eraf!!!”, maar misschien kunnen we opmerken dat van tijd tot tijd een voorbeeld zou kunnen worden gegeven van een aantal deze bedrijven of sommige van deze zogenaamde kooplieden, die overvloedig aanwezig zijn in het openbare en particuliere gezondheidsstelsel van elk land ter wereld.

Bronnen:
EL PAIS krant, maandag 5 augustus 2013, auteur José Reinoso. https://es.statista.com/estadisticas/635153/ingresos-mundiales-del-sector-farmaceutico/

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -