18 C
Brussel
Vrijdag, september 29, 2023
InternationaleDe Ahmadi Religie van Vrede en Licht verzet zich tegen alle vormen van extremisme,...

De Ahmadi Religie van Vrede en Licht verzet zich tegen alle vormen van extremisme, onderdrukking en religieuze vervolging

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Meer van de auteur" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitel_text_size="12" header_color="#c6c6c6 " header_text_color="#000000"]

Het is belangrijk te verduidelijken dat de Ahmadi Religie van Vrede en Licht een geloofsgemeenschap is die verschilt van de beter bekende Ahmadiyya Moslim Gemeenschap – moslims die geloven in de Messias, Mirza Ghulam Ahmad (1835-1908) van Qadian. Mirza Ghulam Ahmad stichtte de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in 1889 als een opwekkingsbeweging binnen de islam en benadrukte haar essentiële leringen van vrede, liefde, rechtvaardigheid en heiligheid van het leven. Tegenwoordig is de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap 's werelds grootste islamitische gemeenschap onder één goddelijk aangestelde leider, Zijne Heiligheid, Mirza Masroor Ahmad (geb. 1950). De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap omvat meer dan 200 landen met meer dan tientallen miljoenen leden.

De Ahmadi-religie van vrede en licht roept alle mensen van de wereld uit alle lagen van de bevolking, alle nationaliteiten en alle achtergronden op om de suprematie van de absolute ene ware God te erkennen en bevordert de idealen van vrede, rechtvaardigheid en menselijkheid.

Internationale rechten van de mens organisatie Amnesty International heeft een verklaring uitgebracht waarin wordt opgeroepen tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van de Algerijnse gelovigen in de Ahmadi-religie van Vrede en Licht, die op 6 juni 2022 onwettig gevangen zaten.

“De Algerijnse autoriteiten moeten onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrijlaten en alle aanklachten tegen drie leden van de Ahmadi Religie van Vrede en Licht intrekken, die eerder deze week werden gearresteerd uitsluitend voor het vreedzaam uitoefenen van hun recht op vrijheid van godsdienst”, zei Amnesty International vandaag.

De autoriteiten moeten ook alle aanklachten tegen 21 andere leden van de groep laten vallen, die momenteel in afwachting van onderzoek zijn vrijgelaten.”

- Amnesty International

Fundamentele religieuze overtuigingen en morele opvattingen van de Ahmadi Religion of Peace and Light-geloofsgemeenschap van hun officiële website:

Wij geloven dat er geen godheid is dan God, alleen, zonder partners. Wij geloven in de waarheid van de Profeet Mohammed (vzmh), de Twaalf Imams (vzmh) en de Twaalf Mahdi's (vzmh), die worden genoemd in het testament van de Profeet Mohammed (vzmh). Wij geloven dat Mohammed (vzmh) en zijn Ahlulbayt (zijn dochter Fatima Al-Zahra, de Twaalf Imams en de Twaalf Mahdi's (vzmh)) allemaal de schepping zijn die het dichtst bij de ene ware God staat.

Wij geloven dat er in elk tijdperk een door God aangestelde leider moet zijn die een onfeilbare plaatsvervanger van God is en volledig door Hem geïnspireerd en geleid wordt, aan wie onderwerping en gehoorzaamheid verplicht zijn, aangezien hij degene is die de wil volmaakt vervult. van onze Schepper en leidt de mensheid naar het pad van gerechtigheid en waar monotheïsme.

Wij geloven dat Imam Ahmad Al-Hassan (fhip) de onfeilbare, rechtgeleide opvolger van God is, die niet alleen is geprofeteerd door de Abrahamitische religies (jodendom, christendom en islam), maar ook door alle andere grote religies (hindoeïsme, boeddhisme). , het zoroastrisme, enz.), die in de eindtijd zullen komen om het woord van de ene ware God hoog te houden, zijn suprematie op aarde te vestigen en de aarde te vullen met rechtvaardigheid en billijkheid, aangezien deze gevuld is met onderdrukking en tirannie.

Wij geloven dat de ziel nooit sterft en dat de reïncarnatie van de ziel in verschillende lichamen waar is. Wij geloven in het Paradijs en het Hellevuur, en dat een van hen zal zijn waar de ziel verblijft na het voltooien van al haar ronden, zoals voorgeschreven door de Almachtige God. We geloven ook dat God ons naar Zijn beeld heeft geschapen, en dat het doel van elke ziel is om echt te beseffen dat ze veel meer is dan dit fysieke lichaam, dat haar grenzen veel verder gaan dan deze fysieke wereld, om haar gehechtheid eraan te verbreken, en uiteindelijk om spiritueel te verheffen om alle goddelijke attributen en perfecties te weerspiegelen - elk volgens de rang die ze bereiken door hun oprechtheid.

Wij geloven dat er door de geschiedenis heen 124,000 profeten en boodschappers naar de mensen op aarde zijn gestuurd door de ene ware God. Wij geloven in hun onfeilbaarheid en heiligheid, evenals dat ze allemaal manifestaties waren van God op aarde, die werden gestuurd om de mensen te leiden naar het volmaakte, volledige, absolute goddelijke. Die Profeten en Boodschappers zijn onder meer Abraham, Krishna, Zoroaster, Boeddha, Zeus, Mozes, Aristoteles, Socrates, Pythagoras, Plato, Noach, Hermes, Jezus Christus en Mohammed (vzmh). We geloven ook dat de leringen, boodschappen en heilige boeken waar ze allemaal mee kwamen, zonder uitzondering, in de loop van de geschiedenis enorm zijn verdraaid, en dat de echte boodschap van liefde, vrede, gerechtigheid en barmhartigheid waarmee ze waren gekomen, en de ware heilige geschriften die door de Almachtige God aan hen zijn geïnspireerd, zullen in deze tijd allemaal worden geopenbaard door Imam Ahmad Al-Hassan (fhip). 

Wij geloven dat we in het grote tijdperk van de Raja'a leven, waarin alle Profeten en Boodschappers, de Ahlulbayt en alle rechtschapen gelovigen door de geschiedenis heen, opnieuw incarneren om Imam Muhammad Al-Mahdi (vzmh) te steunen en de overwinning te schenken. ) en zijn plaatsvervanger en boodschapper Imam Ahmad Al-Hassan (fhip) in hun missie, wat dezelfde missie is waarmee alle Profeten en Boodschappers altijd zijn gekomen; De suprematie van God vestigen, het monotheïsme over de hele aarde verspreiden, leugens en tirannie aan het licht brengen en er een einde aan maken, de hongerigen voeden, de weduwen ondersteunen, voor de wezen zorgen en barmhartigheid, gerechtigheid en waarheid verspreiden, totdat de Goddelijk Rechtvaardige De staat is gevestigd op de aarde.

Het is aan ieder mens om zorgvuldig het pad te onderzoeken dat hem naar God leidt.

We zeggen: Aba Al-Sadiq (fhip) is de Qa'im van de familie van Mohammed (vzmh), en Imam Ahmad Al-Hassan (fhip) is de leider van de Ahmadi Religie van Vrede en Licht. Het is echter aan de waarheidszoeker zelf om de zaak te onderzoeken en terug te keren naar God.

Imam Ahmad Al-Hassan (fhip) heeft vele malen verduidelijkt dat hij niet op zoek is naar blinde volgelingen, en waarschuwde mensen om hun eigen verstand te gebruiken, onderzoek te doen en de zaak nauwkeurig te onderzoeken om de waarheid te vinden:

“We roepen niemand op om te geloven uit onwetendheid, zonder bewustzijn of kennis, maar onderzoeken en onderzoeken nauwkeurig onze zaak en onze roeping. Ik wil niet dat iemand deze oproep aangaat zonder kennis en zonder bewustzijn of onderzoek.”

– Uitspraken van Imam Ahmad Al-Hassan (vzmh), p. 14, hadieth 2

De koran zegt: {Laat er geen dwang zijn in religie, want de waarheid onderscheidt zich duidelijk van onwaarheid.} Koran 2:256

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -

24 COMMENTS

  1. Bedankt The European Times voor het melden van ons dringende geval van onze geliefde broeders en zusters en de kleintjes die te maken hebben gehad met de onderdrukkende daden van autoriteiten en gemeenschappen, en ook voor het hebben van overtuigingen zoals vermeld in het bovenstaande artikel!

  2. Wij eisen de vrijlating van de onschuldige leden van de Ahmadi Religie van Vrede en Licht!

  3. Dit is onaanvaardbaar .. als ze worden gedeporteerd, betekent dat de dood voor alle 103 leden .. we roepen alle mensenrechtenorganisaties op om dit alsjeblieft te stoppen!

Reacties zijn gesloten.

- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -