4.9 C
Brussel
Donderdag december 7, 2023
EconomieEen tunnel van drie verdiepingen onder de Bosporus verbindt Europa en Azië in...

Een tunnel van drie verdiepingen onder de Bosporus verbindt Europa en Azië in 2028

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Een derde tunnel die de Europese en Aziatische delen van Istanbul verbindt, door de regering officieel de "Grote Istanbul-tunnel" genoemd, zal in 2028 in gebruik worden genomen, aangekondigd door de minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoglu.

“Momenteel vinden studies en ontwerp plaats. Dit wordt de eerste tunnel van drie verdiepingen ter wereld. Twee verdiepingen worden autobanen en de derde wordt een hogesnelheidslijn. We verwachten dat de tunnel in 2028 zal worden geopend. Hij zal de capaciteit hebben om dagelijks 1.3 miljoen passagiers te bedienen”, merkte de minister op, benadrukkend dat het project een van de symbolen zal zijn van de gepresenteerde visie “Century of Turkey”. door de regering afgelopen oktober.

De minister benadrukte het belang van het project en wees erop dat na de aanleg van de Marmaray-spoorwegtunnel en de Eurasia-snelweg de "Grote Tunnel in Istanbul" de derde doorgang onder de Bosporus zal zijn, wat het verkeer in de stad aanzienlijk zal vergemakkelijken. 16 miljoen. Het zal worden geïntegreerd met de belangrijkste weg-, metro- en spoorwegaders van de metropool.

Minister Karaismailoglu zei dat volgens het basisvervoersplan van Istanbul het aantal overtochten tussen de Europese en Aziatische landen momenteel de 2 miljoen per dag overschrijdt. In de nabije toekomst zal dit cijfer naar verwachting toenemen tot 3 miljoen per dag.

"We zijn nu plannen aan het ontwikkelen om toekomstige problemen als gevolg van toegenomen verkeer te voorkomen", benadrukte hij.

De nieuwe tunnel zal deel uitmaken van een spoorwegsysteem met hoge capaciteit dat de Aziatische en Europese delen van Istanbul met elkaar zal verbinden, zei de minister. Hij merkt op dat de route over de Bosporus zich zal uitstrekken van het Kadıköy-district aan de Aziatische kant tot het Bakırköy-district in het Europese deel van de metropool.

  De “Great Istanbul Tunnel” krijgt een totale lengte van 28 kilometer en zal bestaan ​​uit 13 stations. Dit ambitieuze infrastructuurproject zal in totaal 1.3 miljoen passagiers per dag bedienen wanneer het in 2028 in gebruik wordt genomen, het zal de capaciteit hebben om 70,000 passagiers per uur in één richting te bedienen”, legt Karaismailoglu uit.

De totale reistijd op de nieuwe route wordt 42 minuten.

De tunnel zal worden geïntegreerd met 11 andere spoorlijnen en zal ook de Metrobus-lijn, die wordt beschouwd als de ruggengraat van het transportsysteem van Istanbul, in staat stellen om op optimale capaciteit te werken.

Foto: AA

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -