20.8 C
Brussel
Donderdag, september 28, 2023
LeefomgevingEuropese milieu- en gezondheidsatlas gaat live - check your place

Europese milieu- en gezondheidsatlas gaat live - check your place

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Meer van de auteur" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitel_text_size="12" header_color="#c6c6c6 " header_text_color="#000000"]

Hoe is de luchtkwaliteit waar je woont, hoe zit het met geluidsniveaus of het aantal groenvoorzieningen en kwaliteit van de dichtstbijzijnde zwemwaterplekken? Nu kunt u de kwaliteit van het milieu controleren op één online platform, de Europese milieu- en gezondheidsatlas van het EMA. De vandaag gelanceerde atlas presenteert gegevens en informatie op een gebruiksvriendelijke manier over hoe vervuiling en andere milieurisico's de gezondheid en het welzijn van Europeanen beïnvloeden, en hoe milieuactiva ons beschermen.

De interactieve online tool, een primeur op zo'n schaal voor heel Europa, stelt gebruikers in staat om te visualiseren hoe de omgeving om hen heen beïnvloedt hun gezondheid en welzijn via een set van gedetailleerde kaarten. Het behandelt onderwerpen als luchtkwaliteit, lawaai en rust, groene en blauwe velden en klimaatverandering in alle lidstaten en samenwerkende landen van de EER. Nauw afgestemd op veel EU-beleidsdoelen, is de atlas een van de instrumenten die door het EMA zijn opgesteld en gepubliceerd met als doel het monitoren van de nul vervuiling ambitie.

Hoe is de kwaliteit van de omgeving waarin u woont en welke invloed heeft dit op u?

De atlas stelt de gebruiker ook in staat om een ​​“milieuscorekaart” van een specifiek adres of locatie, evenals het visualiseren van ongelijkheden in milieurisico's, bijvoorbeeld gerelateerd aan inkomen. De atlas is gebaseerd op een grote verscheidenheid aan gegevens en analyses over milieurisico's voor de gezondheid en de voordelen van een gezond milieu, uitgevoerd door het EMA en andere betrouwbare bronnen. De atlas beoogt al deze informatie samen te brengen in één digitaal knooppunt, waardoor het direct relevant is voor het publiek.

De Atlas wordt een 'levend product', wat betekent dat het regelmatig wordt bijgewerkt en openstaat voor feedback van gebruikers.

bron link

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -