15.2 C
Brussel
Vrijdag, september 22, 2023
GodsdienstAhmadiyyaMeer dan 100 Ahmadi's aan de Turks-Bulgaarse grens riskeren gevangenisstraf of de dood als ze worden uitgezet

Meer dan 100 Ahmadi's aan de Turks-Bulgaarse grens riskeren gevangenisstraf of de dood als ze worden uitgezet

Leden van een religieuze minderheid die worden vastgehouden aan de Turks-Bulgaarse grens, riskeren gevangenisstraf en de dood als ze worden uitgezet

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Meer van de auteur

Vervolgde christenen - Conferentie in het Europees Parlement over de vervolging van christenen in Sub-Sahara Afrika (Credit: EP-lid Bert-Jan Ruissen)

Doorbreek de stilte over vervolgde christenen

0
Europarlementariër Bert-Jan Ruissen hield een conferentie en tentoonstelling in het Europees Parlement om de stilte rond het lijden van vervolgde christenen wereldwijd aan de kaak te stellen. De EU moet krachtiger optreden tegen schendingen van de vrijheid van godsdienst, vooral in Afrika, waar door dit stilzwijgen levens verloren gaan.

Leden van een religieuze minderheid die worden vastgehouden aan de Turks-Bulgaarse grens, riskeren gevangenisstraf en de dood als ze worden uitgezet

Meer dan honderd leden van de Ahmadi Religion of Peace and Light, een vervolgde religieuze minderheid, die zich op 24 mei bij de Turks-Bulgaarse grens meldden om asiel aan te vragen, riskeren binnen de komende zeven tot tien dagen uitzetting, een beslissing die hen tot gevangenisstraf of de doodstraf in hun thuisland, volgens een verklaring van de religieuze groepering. Dit blijkt uit een artikel dat is gepubliceerd door The Sofia Globe, een Bulgaarse onafhankelijke nieuwszender die buitenlandse en lokale lezers wil informeren over Bulgarije, Midden- en Oost-Europa.

Volgens de verklaring houdt het bureau van openbare veiligheid in Edirne momenteel de gedetineerden vast.

De Turkse grenspolitie ontzegde de toegang tot Ahmadi's

Woensdag had de Turkse grenspolitie hen de toegang ontzegd, gewelddadig geslagen, teruggedrongen en vastgehouden.

In de verklaring stond dat er geweerschoten waren gelost, de personen werden bedreigd en hun bezittingen werden weggegooid. Gezinnen, vrouwen, kinderen en ouderen vormen deze groep.

De 104 personen zijn onderworpen aan extreme en systematische vormen van religieuze vervolging in landen met een moslimmeerderheid, aldus de verklaring.

Er werd gezegd dat de reden dat ze vervolgd worden, is omdat ze een man aanhangen genaamd Aba Al-Sadiq, die ze beschouwen als de verwachte Mahdi.

Ze houden zich aan zijn controversiële boodschap, waaronder de vorming van een nieuw verbond na de islam.

De controversiële leerstellingen van dit verbond zijn onder meer dat de hoofddoek niet verplicht is, de maand Ramadan valt in december, de vijf dagelijkse gebeden worden afgeschaft en de consumptie van alcohol is toegestaan. Vanwege hun geloof werden ze bestempeld als "ketters" en "ongelovigen", wat een ernstig gevaar voor hun leven vormde.

In landen als Iran, Irak, Algerije, Egypte, Marokko, Azerbeidzjan en Thailand werden ze volgens de verklaring geslagen, gevangengezet, ontvoerd, vernederd en geterroriseerd.

Ahmadi's die asiel zoeken

Ze hadden zich verzameld Turkije en waren op weg naar de Turks-Bulgaarse grens om hun mensenrecht uit te oefenen om rechtstreeks asiel aan te vragen bij de Bulgaarse grenspolitie, in overeenstemming met artikel 58, lid 4, van de wet inzake asiel en vluchtelingen, waarin staat dat asiel kan worden aangevraagd met een mondelinge verklaring voorgelegd aan de grenspolitie.

Daarnaast, een open brief werd verzonden door het European Border Violence Monitoring Network (BVMN) op 23 mei 2023, met 28 mensenrechtenorganisaties en -organen die het onderschreven, aandringen op de bescherming van de groep en de handhaving van hun recht om asiel aan te vragen aan de grens in overeenstemming met internationale wet, aldus de verklaring.

Na meer dan 24 uur te hebben vastgehouden in het openbare veiligheidsbureau van Edirne, zijn 83 leden van de groep overgebracht naar een deportatiecentrum, en de overige 20 leden zullen waarschijnlijk volgen. Beslissingen over uitzetting worden naar verwachting binnen 36 uur genomen.

Ahmadi's vastgehouden in Iran

In Iran werden in december 2022 leden van de Ahmadi Religie van Vrede en Licht vastgehouden in de Evin-gevangenis vanwege hun religieuze overtuigingen. Ze werden met executie bedreigd als ze geen documenten ondertekenden om hun geloof af te zweren en de religie in diskrediet te brengen. Op een vergelijkbare manier zijn leden in Irak het slachtoffer geweest van vuurwapenaanvallen op hun huizen door gewapende milities, en geleerden hebben opgeroepen tot hun executie.

Het besluit van Türkiye om deze gezinnen uit te zetten zou een duidelijke schending zijn van het fundamentele beginsel van non-refoulement, dat onder internationaal vluchtelingen- en rechten van de mens wet, verbiedt de terugkeer van personen naar een land waar zij te maken krijgen met foltering, wrede, onmenselijke of vernederende behandeling of bestraffing, of andere onherstelbare schade.

“We smeken Türkiye om niet door te gaan met de deportatie van deze families naar hun land van herkomst. Deze families zouden in hun land van herkomst in gevaar worden gebracht en Türkiye zou verantwoordelijk zijn voor het verlies van mensenlevens als ze worden teruggestuurd naar de landen waaruit ze zijn ontsnapt”, aldus de verklaring.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -

4 COMMENTS

  1. de situatie is urgent en de deportatie is voor de uitvoering van de zaak.
    Het is urgent dat de internationale communauteit zich in de buurt bevindt. il n'est pas torp tard.

  2. Bedankt voor het onder de aandacht brengen van deze humanitaire crisis. De Turkse regering moet de mensen veilig de grens laten oversteken.

  3. Dankjewel voor het coveren van dit verhaal. Ik hoop dat ze veiligheid vinden en dat hun mensenrechten vervuld worden, Humanity First ❤

Reacties zijn gesloten.

- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -