10.3 C
Brussel
Zondag december 10, 2023
NieuwsOESO: werkloosheidspercentage stabiel op laagterecord van 4.8% in maart...

OESO zegt dat het werkloosheidspercentage in maart 4.8 stabiel is gebleven op een laagterecord van 2023%

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Het werkloosheidspercentage van de OESO bleef in maart 4.8 op 2023% en markeerde de derde maand op dit laagterecord sinds 2001 (Figuur 1 en Tabel 1). Het maandelijkse werkloosheidspercentage bleef in maart 2023 ongewijzigd in 15 OESO-landen, daalde in 14 en steeg in 5. Het percentage was in slechts acht landen op of dicht bij het laagterecord, waaronder Canada, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten (Figuur 2 en tabel 1). Het aantal werklozen daalde licht tot 33.1 miljoen en bleef dicht bij het dieptepunt van juli 2022.

In maart 2023 daalde het jeugdwerkloosheidspercentage van de OESO (werknemers van 15-24 jaar) tot 10.5%, het laagste niveau sinds 2005, al bereikt in juli 2022. De grootste dalingen in het werkloosheidscijfer voor jongere werknemers werden waargenomen in Oostenrijk, Denemarken, Griekenland, Letland en Zweden. Het werkloosheidspercentage voor zowel vrouwen als mannen was grotendeels stabiel op respectievelijk 5.0% en 4.6%, evenals het percentage voor werknemers van 25 jaar en ouder (figuur 1, tabellen 3 en 4).

Figuur 1 Werkloosheidscijfers in de OESO
OESO zegt dat het werkloosheidspercentage in maart 4.8 stabiel is gebleven op een laagterecord van 2023% 3

In het eurogebied daalde het werkloosheidspercentage licht en bereikte in maart 6.5 een nieuw laagterecord van 2023%. Het werkloosheidscijfer was stabiel of daalde in alle landen van het eurogebied behalve in België en Estland, met de grootste dalingen in Oostenrijk en Griekenland. De werkloosheidscijfers blijven echter ruim boven hun laagste niveau in Griekenland, Luxemburg en Spanje.Buiten Europa, Colombia en de Verenigde Staten registreerde een daling van het werkloosheidspercentage, terwijl andere niet-Europese OESO-landen min of meer stabiele omstandigheden kenden. Japan en Korea zagen daarentegen stijgende werkloosheidscijfers, zij het vanaf een relatief laag niveau (figuur 2 en tabel 1). Uit recentere gegevens blijkt dat het werkloosheidspercentage in Canada in april 5.0 stabiel bleef op 2023%, onveranderd sinds december 2022, en daalde tot een laagterecord van 3.4% in de Verenigde Staten.

Figuur 2 Werkloosheidspercentage sinds 2001

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -