18 C
Brussel
Vrijdag, september 29, 2023
Onze boekenTonia Kiousopoulou, keizer of manager: macht en politieke ideologie in Byzantium voor...

Tonia Kiousopoulou, keizer of manager: macht en politieke ideologie in Byzantium vóór 1453. La Pomme d'or, Genève 2011.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Verslaggever bij The European Times Nieuws
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Meer van de auteur" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitel_text_size="12" header_color="#c6c6c6 " header_text_color="#000000"]

https://www.pommedor.ch/emperor.html

 Byzantium in de 15e eeuw wordt te gemakkelijk afgedaan als het anachronistische staartstuk van een oud oecumenisch rijk, waarvan de enige prestaties, afgezien van de heroïsche laatste stand van Constantinopel in 1453, de bijdrage waren van het literaire hellenisme aan het humanisme van de Renaissance en het behoud van de orthodoxie van de opmars van het katholicisme.

Dit boek betoogt dat Byzantium, in zijn strijd om te overleven als een kleine versterkte enclave in het hart van het Ottomaanse grondgebied, de sociale structuur en politieke ideologie van een seculiere, territoriale stadstaat naar Italiaans model heeft overgenomen.

Het presenteert zo het rijk van de laatste Palaiologoi in een geheel nieuw licht.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -