16.4 C
Brussel
Vrijdag, september 29, 2023
GezondheidYoga vermindert angst en verbetert de hersenfunctie

Yoga vermindert angst en verbetert de hersenfunctie

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Meer van de auteur" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitel_text_size="12" header_color="#c6c6c6 " header_text_color="#000000"]

Een studie met drie yogasessies per week meldde verminderde niveaus van stress en angst, evenals verbeterde hersenfuncties, waaronder werkgeheugen en concentratie.

Het doel van het wetenschappelijke werk was om een ​​yogatrainingsprogramma van acht weken voor te bereiden, gericht op degenen die fulltime werken en veel stress doormaken. Wetenschappers willen de heilzame effecten van het beoefenen van yoga niet alleen op het lichaam, maar ook op de psyche aantonen.

Professor Sean Mullen, van de afdeling Kinesiologie en Volksgezondheid aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, is hoofdauteur van de studie. Hij ging uit van de gedachte dat yoga vaak vergeleken wordt met aerobics of cardio. Cardio heeft bewezen gunstige effecten op de gezondheid van de hersenen, maar de bewegingen bij cardio zijn eenvoudig en repetitief. Bij yoga worden complexe bewegingen gemaakt die een zekere mate van bewustzijn en techniek vereisen voor een correcte uitvoering.

Een voorbeeld van de complexiteit van yoga is Surya namaskar of "zonnegroet". Het is een complex van yoga asana's (houdingen) die achtereenvolgens worden uitgevoerd en de zonsopgang en zonsondergang nabootsen.

Deelnemers aan dit onderzoek volgden een video-instructie om de zonnegroet correct uit te voeren. Ze waren in de veiligheid van hun huizen en werden geleidelijk aangemoedigd om Surya Namaskar uit te voeren zonder naar de instructie te kijken. Het doel van deze taak is om langzaam en geleidelijk vertrouwen op te bouwen in het vermogen van de deelnemers om Surya Namaskar uit te voeren. Dus na een tijdje zullen ze de volgorde van houdingen onthouden.

Door nieuwe houdingen te leren, wilden wetenschappers het werkgeheugen ontwikkelen. Dr. Mullen deelt: "Het doorlopen van meerdere actieve houdingen, in tegenstelling tot statische houdingen, zou in theorie de aandachtsvaardigheden of remmende controle moeten verbeteren. Driften kan mogelijk het ruimtelijk geheugen verbeteren.”

Naast verbeteringen in het werkgeheugen rapporteerden vrijwilligers ook verminderde niveaus van stress en angst. Dit kan komen door het effect van de fysieke inspanning van yoga op het lichaam, maar ook de omgeving heeft een effect – de veiligheid van hun eigen huis helpt deelnemers zich veilig te voelen. Vooral sinds de COVID-19-pandemie zijn veel mensen meer thuis gaan sporten.

Het wetenschappelijke werk wordt gepresenteerd in het Journal of Behavioral Medicine.

Referenties:

Mullen, S. (2023, 8 februari) Haalbaarheid en impact van een yoga-interventie op afstand met matige intensiteit op stress en executief functioneren bij werkende volwassenen: een gerandomiseerde gecontroleerde studie. Opgehaald op 2023 mei 5 van https://doi.org/10.1007/s10865-022-00385-4

Het materiaal is informatief en kan het overleg met een arts niet vervangen. Voordat u met de behandeling begint, moet u een arts raadplegen.

Foto door Valeria Ushakova: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-white-sleeveless-top-3094230/

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -