19.1 C
Brussel
Maandag, September 18, 2023
Azië15 miljoen mensen in Syrië hebben humanitaire hulp nodig

15 miljoen mensen in Syrië hebben humanitaire hulp nodig

We moeten luisteren naar waar de Syriërs echt om vragen, zei EP-lid György Hölvényi

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Meer van de auteur

We moeten luisteren naar waar de Syriërs echt om vragen, zei EP-lid György Hölvényi

15 miljoen mensen in Syrië hebben humanitaire hulp nodig – EP-lid György Hölvényi hield samen met AVSI Foundation een conferentie met de titel "Wat voor soort hulp vragen Syriërs?" dinsdag in het Europees Parlement.

Tijdens het evenement voorafgaand aan de Brussel VII Donorconferentie Ondersteuning van de toekomst van het land en de regio, zei de christen-democratische politicus:

“Als we er niet in slagen de belemmeringen voor het verlenen van hulp weg te nemen, krijgen we te maken met een nieuwe migratiegolf.”

2 miljoen kinderen zijn nooit naar school geweest

Evenement over Syrië georganiseerd door EP-lid György Hölvényi
Evenement over Syrië georganiseerd door EP-lid György Hölvényi.

Op de conferentie georganiseerd door EP-lid György Hölvényi en bijgewoond door lokale experts uit Syrië en EU politici, stelde het EP-lid dat vast 15 miljoen mensen in Syrië hebben humanitaire hulp nodig, simpelweg om hun dagelijks bestaan ​​te verzekeren. 12 miljoen lijden honger, 16 miljoen hebben geen toegang tot schoon drinkwater en 2 miljoen kinderen zijn nooit naar school gegaan.

Dit alles in een land met 22 miljoen inwoners, wees het EP-lid op de dramatische situatie in het land, aangezien hij vlak voor Pasen de door rampen getroffen gebieden van Aleppo en Lattakia bezocht.

In deze situatie heeft het Syrische volk alle hoop verloren. Ze moeten nu de kans krijgen om in hun thuisland te blijven. Het werk van de lokale kerken, die nu al een grote rol spelen in de gezondheidszorg en het onderwijs, is onmisbaar, aldus het christen-democratische Europarlementslid.

Het maatschappelijk middenveld uit Syrië deelde hun ervaringen

Evenement over Syrië georganiseerd door EP-lid György Hölvényi ( Holvenyi )
Evenement over Syrië georganiseerd door EP-lid György Hölvényi ( Holvenyi )

Op de conferentie, Mario Zenar, de apostolische nuntius aan Syrië, Fadi Salim Azar Franciscaanse priester en de directeur van het ziekenhuis in Lattakia, en Roy Moussalli, de uitvoerend directeur van het St. Ephrem Patriarchal Development Committee hebben ook hun ervaringen gedeeld.

Op basis van hun getuigenissen en zijn eigen persoonlijke ervaring, MEP György Hölvényi benadrukte dat het duidelijk is dat de sancties tegen het regime van het land humanitaire hulp en wederopbouw veel moeilijker maken. Daarom opent de donorconferentie, met deelname van ministers, EU-vertegenwoordigers en gelijkgestemde partners, de deur om de mogelijkheden te verkennen om de crisis in de regio aan te pakken en de sancties te heroverwegen zonder de politieke doelstellingen op te geven. Dat vragen lokale humanitaire organisaties unaniem van ons, de EVP politicus concludeerde.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -