19.2 C
Brussel
Maandag oktober 2, 2023
EuropaVerstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie te bestrijden

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie te bestrijden

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Meer van de auteur

Vrij verkeer: Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Vrij verkeer: Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

0
De hervorming van de grenscontroles binnen het Schengengebied met vrij verkeer kan alleen opnieuw worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is.
Vermindering van de vervuiling van het grond- en oppervlaktewater van de EU

Vermindering van de vervuiling van het grond- en oppervlaktewater van de EU

0
Het Parlement heeft zijn standpunt aangenomen over het terugdringen van de verontreiniging van grond- en oppervlaktewater en het verbeteren van de waterkwaliteitsnormen van de EU.
Kritieke grondstoffen - plannen om het aanbod en de soevereiniteit van de EU veilig te stellen

Kritieke grondstoffen – plannen om het aanbod en de soevereiniteit van de EU veilig te stellen

0
Elektrische auto's, zonnepanelen en smartphones: ze bevatten allemaal kritische grondstoffen. Zij vormen het levensbloed van onze moderne samenlevingen.

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op gezondheidsbedreigingen door antimicrobiële resistentie.

In een resolutie die werd aangenomen met 525 stemmen voor, twee tegen en 33 onthoudingen, zeggen de EP-leden dat de succesvolle aanpak van antimicrobiële resistentie (AMR) het verstandige gebruik van antibiotica voor mens en dier, goede maatregelen voor infectiepreventie en -bestrijding, en meer onderzoek en ontwikkeling vereist. in nieuwe antimicrobiële stoffen en alternatieven voor antimicrobiële stoffen.

EP-leden zeiden ook dat als de aan de lidstaten aanbevolen maatregelen onvoldoende blijken te zijn, verdere wetgevingsmaatregelen op EU-niveau nodig zijn.

Nationale maatregelen om de verspreiding van AMR te voorkomen, te monitoren en te verminderen

De tekst roept de EU-landen op om nationale actieplannen tegen AMR op te stellen, uit te voeren en regelmatig (ten minste om de twee jaar) bij te werken, als prioriteit voor hun nationale volksgezondheid systemen.

Om het verstandige gebruik van antimicrobiële stoffen voor de menselijke gezondheid te ondersteunen, willen de EP-leden de gegevensverzameling verbeteren, inclusief real-time gegevens, zowel over AMR als over antimicrobiële consumptie. Ze vragen de Commissie ook om een EUdatabase op niveau.

Antimicrobiële consumptie aanpakken

Hoewel ze het eens zijn met de door de Commissie voorgestelde doelstelling om tegen 2030 de totale menselijke consumptie van antibiotica in de EU met 20% te verminderen, dringen de EP-leden erop aan dat nationale maatregelen er ook voor moeten zorgen dat ten minste 70% van de geconsumeerde antibiotica tot de "toegangsgroep" behoort. zoals gedefinieerd in de WHO's AWare-classificatie (antibiotica die efficiënt zijn tegen een breed scala van veel voorkomende ziekteverwekkers, terwijl ze ook een lager resistentiepotentieel vertonen).

Ondersteuning van onderzoek en preventie van geneesmiddelentekorten

De resolutie roept de lidstaten en de Commissie op om het delen van onderzoeksgegevens en technologische innovatie te ondersteunen voor de opsporing, preventie en behandeling van infecties bij mensen veroorzaakt door antimicrobieel resistente ziekteverwekkers. In deze context zeggen EP-leden dat de oprichting van een Nederlands Bij het partnerschap moeten alle belanghebbenden betrokken zijn (industrie, patiëntenorganisaties, academische wereld) en het moet toegankelijk zijn voor kmo's.

Ze onderstrepen het belang van coördinatie van nationale initiatieven op het gebied van productie, inkoop en het aanleggen van voorraden, om geneesmiddelentekorten te voorkomen en de continuïteit van de levering van antimicrobiële stoffen en andere AMR-tegenmaatregelen in de EU aanzienlijk te verbeteren.

Volgende stappen

Van de lidstaten wordt verwacht dat zij het voorstel van de Commissie voor een aanbeveling van de Raad over de bestrijding van AMR medio juni goedkeuren.

Achtergrond

Op 26 april 2023 stelde de Commissie een Aanbeveling van de Raad over het intensiveren van EU-maatregelen ter bestrijding van antimicrobiële resistentie in een "één gezondheid"-benadering, Als onderdeel van de hervorming van de geneesmiddelenwetgeving van de EU.

In 2019 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) AMR uitgeroepen tot een van de top 10 wereldwijde bedreigingen voor de volksgezondheid geconfronteerd met de mensheid. In juli 2022 identificeerde de Commissie AMR als een van de top drie belangrijkste gezondheidsbedreigingen. Elk jaar, bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica veroorzaken meer dan 670 infecties en ongeveer 000 mensen sterven als direct gevolg in de EU/EER.

Door deze resolutie aan te nemen, beantwoordt het Parlement aan de verwachtingen van de burgers om ervoor te zorgen dat alle Europeanen toegang hebben tot gezond voedsel en een gezonde levensstijl en om hun gelijke toegang tot gezondheid te garanderen, zoals verwoord in de voorstellen 7 (1), 7 (5) en 10( 1) van de conclusies van de conferentie over de toekomst van Europa.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -