11.9 C
Brussel
Maandag, September 25, 2023
Onze boekenBronnendatabase voor Chinese oude boeken

Bronnendatabase voor Chinese oude boeken

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Meer van de auteur

"Chinese Ancient Books Resources Database" is een belangrijke prestatie van "Chinese Ancient Books Preservation Plan".

Op dit moment bevatten fotokopieën van oude boeken online gepubliceerde zeldzame en oude boeken verzameld door de Nationale Bibliotheek van China (NLC), de Zhaocheng Tripitaka van de Jin-dynastie, Dunhuang-manuscripten verzameld door de Nationale Bibliotheek van Frankrijk (NLF), enz., in totaal meer dan 10 miljoen pagina's van meer dan 25000 volumes.

Op 28 september 2016 werd de "Chinese Ancient Books Resources Database" officieel gelanceerd en werden fotokopiebronnen van 10975 delen zeldzame boeken en oude boeken online gepubliceerd; Op 28 februari 2017 werden fotokopiebronnen van 6284 delen zeldzame boeken en oude boeken online gepubliceerd; Op 28 december 2017 werden 1281 delen van Zhaocheng Tripitaka van de Jin-dynastie en fotokopiebronnen van 1928 delen zeldzame boeken en oude boeken online gepubliceerd; Op 5 maart werden 5300 door de NFC verzamelde Dunhuang-manuscripten online gepubliceerd

China heeft 6,786 sets oude boeken online beschikbaar gesteld, waarmee het totale aantal gedigitaliseerde oude bronnen op 130,000 komt, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua aan het begin van het jaar.

De geüploade bronnen, waaronder kopieën van houtsneden uit de Ming- en Qing-dynastieën en oude manuscripten, zijn gepubliceerd door de National Library of China in samenwerking met vijf andere bibliotheken in het hele land.

De Nationale Bibliotheek van China heeft meer dan 100,000 stuks nieuwe en oude foto's (7,000 titels) verzameld. Deze foto's zijn terug te voeren op de hoffotografie van het einde van de Qing-dynastie, toen fotografie voor het eerst in China werd geïntroduceerd. Met het tijdperk van ontwikkeling en sociale verbetering legden foto's uit verschillende periodes levendig de voorbije sociale gebeurtenissen, historische figuren, de stad en het platteland, attracties, architectuur en kleding vast.

Andere bronnen ook online beschikbaar:

Analysesysteem voor de complete liedpoëzie

Het bevat 254,240 liedgedichten, met volledige tekst search, herhaald zoeken naar gedichten, zoeken naar dichtersbibliografie en geavanceerd zoeken, en ondersteuning van strikt zoeken naar gegevens en zoeken in gemengde modus. Het heeft de functies van herhaalde gedichtenextractie, metrische gedichtenannotatie, frequentiestatistieken van woorden en zinnen, en metrische analyse van gedichten van gebruikers.

Chinese Genealogische Database

Het heeft 1,124 titels van genealogieën van de Song-, Yuan-, Ming- en Qing-dynastieën verzameld. Elke titel is gemaakt volgens het originele exemplaar van zeldzame boeken, waarbij alle informatie is gereserveerd, inclusief tabellen, diagrammen en markeringen.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -